Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tee itse mahtavan hyvät välipalapatukat, jotka pitävät nälän poissa. Helpot kaura-kaakaopatukat valmistuvat puolessa tunnissa. 

Vinkki! Kaura-kaakaopatukat säilyvät parhaiten huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa, esimerkiksi leivinpaperiin kääräistynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaakaopatukat

Ainekset

1
ps (150 g)
pehmeitä kuivattuja luomuaprikooseja
1
dl
pähkinäsekoitusta
50
g
tummaa suklaata
6
dl
isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
siirappia
2
munaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi aprikoosit. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, aprikoosit, pähkinät, suklaa, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, siirappi ja munat. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa keksiseos 18 kasaksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Muotoile kasat kahdella veitsellä rennoiksi, suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi.
  4. Paista175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä, jolloin patukat kiinteytyvät.

Vinkki! Kuivatut luomuaprikoosit eivät sisällä rikkiä. Siksi ne ovat vatsaystävällisempiä.

Kommentit (6)

Helios

Helppo tehdä. Aprikoosit korvasin rusinoilla. Siirapin tilalle juoksevaa hunajaa.

Helios

Niin ja käytin pikakaurahiutaleita.

Vierailija

Oletko laskenut, kuinka paljon kaloreita tulee yhteen patukkaan?

KTV75

Joo, kalorimäärät näissä ohjeissa yleensäkin olis aika jees

Käyttäjä4608
Seuraa 
Liittynyt21.9.2017

Helppo ja herkullinen resepti. Pysyy koossa paremmin kuin luulinkaan.

Vierailija

Kaloritiedot, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Oton leipomukset on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto

Ainekset

1
kpl
purjosipuli
5
vartta
lehtiselleriä
400
g
porkkanoita
20
g
voita
800
g
perunoita
1
prk (500g)
tomaaattimurskaa (luomu)
2
rkl
tomaattipyrettä
1,2
l
vahvaa kasvislientä
300
g
kylmäsavulohisiivuja
1
kpl
sitruuna
2
rkl
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
ps
katkarapuja

Työvaiheet

Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.

Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.

Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita

Perinteinen mansikkatäytekakku on edelleen juhlien suosikkikakku. Gluteenittomana ja ilman maitotuotteita valmistettuna se on yhtä herkullinen! Alkuperäisen reseptin löydät täältä: http://www.bilberryhill.fi/post/...

Täytekakun resepti on helppo ja yksinkertainen. Gluteeniton kakkupohja on erittäin kuohkea joka sisältää kananmunia, sokeria, leivinjauhetta sekä gluteenittomia jauhoja. Neljän munan gluteenittoman kakkupohjan reseptin löydät täältä:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton mansikkakakku

Ainekset

Leivo ensin 4 munan gluteeniton kakkupohja. Reseptin löydät tekstissä olevasta linkistä.
Ainekset kakun täytteeseen ja korsiteluun
2,5
dl
Kauravispiä
1
rkl
hienoa sokeria
1 - 2
dl
mansikkahilloa (tarkista gluteenittomuus)
1
kpl
banaani
2 - 3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa kakun kostutukseen
2 - 3
dl
tuoreita mansikoita koristeeksi

Työvaiheet

1. Valmista ensin gluteeniton sokerikakkupohja reseptin mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan.

2. Vispaa kaurakerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.

3. Jos haluat kakun täytteeseen myös banaania, leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi.

4. Laita alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta mehulla tai kauramaidolla. Lisää päälle mansikkahilloa (ja banaanisiivuja). Levitä päälle ohut kerros kaurakermavaahtoa. Tee toinen kerros samoin, jos leikkasit pohjan kolmeen osaan. Lisää päälle päällimmäinen kakkupohjakerros ja kostuta se. Levitä päälle mansikkahilloa.

5. Peitä kakku lopulla kaurakermavaahdolla.

6. Halkaise mansikat ja koristele kakku.

Pyyhäise lopuksi tarjoilulautasen reunat siistiksi. Jos maltat, anna täytekakun tekeytyä tunti ennen tarjoilua. Säilytä kakku raikkaana jääkaapissa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä, löydät ne: http://www.bilberryhill.fi/blogi-reseptit

Gluteeniton vadelmamoussekakku, ilman maitotuotteita
Gluteeniton tiikerikakku

Kommentit (0)

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia. Hunajan ja kauran liitto on uskomattoman hyvä, joten näitä kannattaa tehdä kerralla tupla-annos. Nämä sämpylät ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä. Sämpylät kestävät oikein hyvin myös pakastamisen. Taikinaa voi muokata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 sämpylää
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset kaurasämpylät

Ainekset

3
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
dl
ruisleseitä tai pellavansiemenrouhetta
1
dl
kauraleseitä
1
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
sulatettua Oivariinia tai voita
n. 5
dl
vehnäjauhoja
pinnalle 1 rkl hunajaa ja kauraleseitä

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita joukkoon suola, hunaja, leseet ja hiutaleet.
Kaada joukkoon sulatettu voi.
Lisää vehnäjauhot 1 dl kerrallaan.
Vaiva taikina tasaisen kimmoisaksi, mutta kuitenkin melko pehmeäksi.
Lisää taikinaan tarvittaessa vehnäjauhoja.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Laita uuni lämpeämään 230 asteeseen. (kiertoilma 215)
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai leivonta-alustalle.
Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele taikinapalaset sämpylöiksi.
Nosta sämpylät pellille ja anna kohota vielä 10 minuuttia leivinliinalla peitettynä.
Mittaa mukiin 1 rkl hunajaa ja vettä. Käytä hetki mikrossa ja sekoita ne sekaisin.
Voitele sämpylät hunaja-vesiseoksella ja ripottele niiden päälle kauraleseitä.
Paista 13 - 15 minuuttia. Herkuttele vaikkapa Oivariinin, juuston ja vihannesten kera.

Kommentit (0)