Soppa365 on lisännyt 226 reseptiä.
Linkitetty 381 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen Kuvat Rebeca Cenamor

Kukkakaalirieska on perunarieskaa rakastavan mutta kevyttä välipalaa himoavan superherkku. Käytä laadukasta oliiviöljyä, sillä se on rieskan hyvän maun salaisuus.

Gluteeniton, hiilariton, herkullinen. Kukkakaalirieska on tätä kaikkea.

Tämä supermaukas muodonmuuttaja ratkaisee kaikki äkilliset leipaisutarpeesi, sillä tällä perusreseptillä loihdit rieskat, pizzapohjan ja vaikka tortilla-lätyt käden käänteessä.

Rieskojen juju on höyrytetty kukkakaali, joka soseutetaan taikinan pohjaksi. Koossa taikina pysyy kananmunan ja mantelijauhoripauksen avulla.

Lisää makua rieskoihin saat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja tai vaikkapa chiliöljyä.

Ja mikä parasta, tämä resepti sopii myös esimerkiksi keliaakikko- ja maitoallergikkoystävillesi sekä paleo-ruokavaliota noudattaville!

Rieskat on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa välipalaksi, ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Voit myös höyryttää kukkakaalit valmiiksi jo aiemmin ja säilyttää jääkaapissa kunnes olet valmis valmistamaan rieskat. Jos haluat lämmittää rieskat myöhemmin uudelleen, voit laittaa ne paahtimeen tai hetkeksi uuniin, riippuen rieskojen paksuudesta.

Tämä on leipomus, jossa ainesten laadukkuus loistaa – kannattaa siis satsata hyvään oliiviöljyyn ja suolaan parhaan maun saavuttamiseksi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirieska

Ainekset

500 g
kukkakaalia
2
kananmunaa
40 g
mantelijauhoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
Ruususuolaa

Työvaiheet

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
  2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
  3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Jäähdytä hetki ja tarjoile!

Vinkki: Voit myös lisätä taikinaan ennen paistamista esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, oliivipaloja, juustoraastetta tai yrttejä. Voit myös käyttää rieskan ohjetta pizzapohjan valmistukseen tai tortilla-lättynä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
1 pellilinen
Vaikeustaso
Helppo

Broiler-mozzarella pizza

Ainekset

Pohja:
2
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
4 1/2
Dl
Durumvehnäjauhoja
Öljyä
1/2
Tl
Suolaa
Täytteet:
Tomaattipyre
Juustoraaste
Mozzarella palloja
Broileria
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Paiston jälkeen koristeeksi:
Rucola
Timjami

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Jauho

Ei ole meidän kaupoissa durumvehnää. Täytyy tyytyä tavalliseen.

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hopeakylkinen siika on hienon makuinen, täyteläinen kala, joka saa täydellisen makuparin pinaatista. Jos kaipaat tuhdimpaa lisuketta, täysjyväbulgur tai kuskus sopivat hyvin.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siikaa ja pinaattia

Ainekset

600
g
siikafileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua valkopippuria
2
dl
kuivaa omenasiideriä
3
dl
kasvislientä
10
salvian lehteä
1
keltuainen
1
dl
laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
Pinaattilisäke
1/2
(luomu) laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
1
valkosipulinkynsi
200
g
tuoretta pinaattia
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynsi pinaattilisuketta varten.
  3. Kuumenna laakeassa, kannellisessa paistinpannussa siideri ja kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää salvian lehdet ja kalafileet nahkapuoli ylöspäin pannulle. Laske lämpöä ja anna kalojen kypsyä kannen alla hiljaa poreillen 5 minuuttia.
  4. Nosta kalapalat lautaselle ja pidä lämpimänä folion alla. Kaada höyrytysliemi siivilän läpi pieneen kattilaan ja vispilöi joukkoon keltuainen sekä ruokakerma. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman saostuu.
  5. Laita paistinpannu takaisin levylle. Paista pinaattia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti ja mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella ja suolalla.

Kommentit (1)

Péle

Pitäisikö pinaattilisäkkeessä lukea jotain muuta tämän sijaan "1/2 (luomu) laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)?