Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 399 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen Kuvat Rebeca Cenamor

Kukkakaalirieska on perunarieskaa rakastavan mutta kevyttä välipalaa himoavan superherkku. Käytä laadukasta oliiviöljyä, sillä se on rieskan hyvän maun salaisuus.

Gluteeniton, hiilariton, herkullinen. Kukkakaalirieska on tätä kaikkea.

Tämä supermaukas muodonmuuttaja ratkaisee kaikki äkilliset leipaisutarpeesi, sillä tällä perusreseptillä loihdit rieskat, pizzapohjan ja vaikka tortilla-lätyt käden käänteessä.

Rieskojen juju on höyrytetty kukkakaali, joka soseutetaan taikinan pohjaksi. Koossa taikina pysyy kananmunan ja mantelijauhoripauksen avulla.

Lisää makua rieskoihin saat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja tai vaikkapa chiliöljyä.

Ja mikä parasta, tämä resepti sopii myös esimerkiksi keliaakikko- ja maitoallergikkoystävillesi sekä paleo-ruokavaliota noudattaville!

Rieskat on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa välipalaksi, ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Voit myös höyryttää kukkakaalit valmiiksi jo aiemmin ja säilyttää jääkaapissa kunnes olet valmis valmistamaan rieskat. Jos haluat lämmittää rieskat myöhemmin uudelleen, voit laittaa ne paahtimeen tai hetkeksi uuniin, riippuen rieskojen paksuudesta.

Tämä on leipomus, jossa ainesten laadukkuus loistaa – kannattaa siis satsata hyvään oliiviöljyyn ja suolaan parhaan maun saavuttamiseksi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirieska

Ainekset

500 g
kukkakaalia
2
kananmunaa
40 g
mantelijauhoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
Ruususuolaa

Työvaiheet

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
  2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
  3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Jäähdytä hetki ja tarjoile!

Vinkki: Voit myös lisätä taikinaan ennen paistamista esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, oliivipaloja, juustoraastetta tai yrttejä. Voit myös käyttää rieskan ohjetta pizzapohjan valmistukseen tai tortilla-lättynä.

Joulun uusi vegeruoka on oikea kasvisten ilotulitus! Pyöräytä portobellosienten sisään lehtikaalipestoa ja kokeile joululaatikoiden sijaan polenta-mascarponemuusia. Lisukkeena maistuu lämmin kikherne-pinaattisalaatti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipestolla täytetyt portobellot, polentamuusi ja kikherne-pinaattisalaatti

Ainekset

1
rs
(250 g) portobellosieniä
100
g
lehtikaalia
Pestotäyte
4 + 2
rkl
pinjansiemeniä
250
g
ricottajuustoa
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mozzarellaraastetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
ruusukaaleja
1-2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista polentamuusi (ks. ohje).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sienten täyte. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Poista kovat lehtiruodit. Paahda 4 rkl pinjansiemeniä hetki kuivassa pannussa.
  3. Pane siemenet, kaali ja ricotta monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta seos melko tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä. Pysäytä kone ja kääntele mozzarellaraaste joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa sienistä kannat ja asettele lakit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupeiksi. Täytä sienet lehtikaalipestolla ja ripottele 2 rkl pinjansiemeniä päälle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista kikherne-pinaattisalaatti (ks. ohje).
  6. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Paista ruusukaaleja paistinpannussa öljyssä välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Mausta suolalla ja pidä lämpiminä.
  7. Tarjoa sienet ruusukaalien, polentamuusin ja kikhernesalaatin kanssa.

Mascarpone-polentamuusi

Ainekset

1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
12
dl
kasvislientä
3 1/2
dl
( 250g) polentaa
1
dl
mascarponejuustoa
1
dl
raastettua gruyèrejuustoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa voissa. Lisää kasvisliemi ja kiehauta seos.
  2. Lisää polenta kiehuvaan liemeen vähissä erin, koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes polenta on kypsää eli noin 2–3 minuuttia. Lisää vettä, jos polenta on liian paksua.
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää mascarpone ja gruyèreraaste. Mausta muusi suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoamiseen saakka.

Paistettu kikherne pinaattisalaatti

Ainekset

1
tlk
(400/265 g) keitettyjä kikherneitä
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
rkl
sherryviinietikkaa
50
g
pinaattia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota valkosipuli. Lisää mausteet, etikka ja herneet.
  2. Lisää hetken päästä pinaatti ja kuumenna sekoittaen, kunnes pinaatti on painunut hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Risoton vati, Sokos.
Risoton vati, Sokos.

Puolen tunnin luksusruokaa. Tässä risotossa perinteisen valkoviinin sijaan raikasta sitruunankuorta ja -mehua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut siikafileet ja sitruuna-hernerisotto

Ainekset

600
g
ruodotonta siikafileetä
2
rkl
voita paistamiseen
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
Risotto
6–7
dl
kasvislientä (fondista)
1
sitruuna (kuori ja mehu)
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
risottoriisiä
200
g
pakasteherneitä
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin risotto. Kuumenna kasvisliemi pienessä kattilassa ja pidä se kuumana. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja laita se sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä laakeassa kasarissa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota sitä pari minuuttia, kunnes riisin reunat muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Purista sitruunasta 2 rkl mehua riisin joukkoon. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä ja uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt, kunnes riisi on napakan kypsää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
  3. Paista siikafileitä voissa pannussa 2 minuuttia, käännä ja paista vielä noin 1 minuutti. Jos valitset nahallisen fileen, aloita paistaminen nahkapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää risottoon kauhallinen kuumaa kasvislientä ja pakasteherneet, Kuumenna risotto. Raasta juusto ja lisää se, voi ja raastettu sitruunankuori risottoon. Tarjoa siian kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund ja Meeri Koutaniemi Kuva Sami Repo

Yksinkertaisesti herkullista! Uunibataatit sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen luotto-ohje on peräisin pietarilaisesta ravintolasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Joka hetken uunibataatit

Ainekset

2
bataattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
Kastike
5
cm
pala kurkkua
2
dl
turkkilaista jogurttia tai smetanaa
3/4
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
tuore chili
1
tl
juustokuminaa
0,5
tl
kardemummaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese bataatit hyvin, mutta älä kuori niitä. Halkaise bataatit ja voitele niiden leikkuupinnat oliiviöljyllä. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja ripottele ne chilijauheen, suolan ja pippurin kanssa bataateille. Paista uunissa 50 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita se jogurttiin. Hienonna minttu ja chili. Lisää minttu, chili, juustokumina, kardemumma ja pippuri jogurttiin. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarjoa se lämpimien bataattien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Talvinen metsä lautasella! Raikkaan kermaisen jäädykkeen maustavat kermassa haudutetut kuusenhavut.

Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 8 t + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuusijäädyke

Ainekset

1
l (50 g)
kuusen havuja
6
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
appelsiini (kuori)
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1/4
tl
suolaa
Päälle
3/4
dl
kuorittuja manteleita
muutama kuusenoksa
1
rkl
tomusokeria
(siirappia)

Työvaiheet

  1. Kerää havut kuusenoksien päästä. Huuhtele oksat ja pilko ne pienemmiksi.
  2. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää havut kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi.
  3. Siivilöi kerma. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi. Rapsuta vaniljan siemenet veitsen kärjellä kermaan. Raasta appelsiinin oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Lisää appelsiiniraaste, tuorejuusto, tomusokeri ja suola kerman joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  4. Kaada seos jäädykevuokaan. Suojaa vuoka foliolla ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
  6. Ota jäädyke jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele pinta manteleilla ja pienikokoisilla kuusenoksilla. Siivilöi päälle tomusokeria. Halutessasi valuta päälle siirappia.

VINKKI Havut jäädykkeen päällä ovat vain koristeita, niitä ei syödä. Muistathan, että havuja saa kerätä vain maanomistajan luvalla.

Kommentit (0)