Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 581 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen kuvat Rebeca Cenamor

Kukkakaalirieska on perunarieskaa rakastavan mutta kevyttä välipalaa himoavan superherkku. Käytä laadukasta oliiviöljyä, sillä se on rieskan hyvän maun salaisuus.

Gluteeniton, vähähiilihydraattinen, herkullinen. Kukkakaalirieska on tätä kaikkea.

Tämä supermaukas muodonmuuttaja ratkaisee kaikki äkilliset leipaisutarpeesi, sillä tällä perusreseptillä loihdit rieskat, pizzapohjan ja vaikka tortilla-lätyt käden käänteessä.

Rieskojen juju on höyrytetty kukkakaali, joka soseutetaan taikinan pohjaksi. Koossa taikina pysyy kananmunan ja mantelijauhoripauksen avulla.

Lisää makua rieskoihin saat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja tai vaikkapa chiliöljyä.

Ja mikä parasta, tämä resepti sopii myös esimerkiksi keliaakikko- ja maitoallergikkoystävillesi sekä paleo-ruokavaliota noudattaville!

Rieskat on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa välipalaksi, ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Voit myös höyryttää kukkakaalit valmiiksi jo aiemmin ja säilyttää jääkaapissa kunnes olet valmis valmistamaan rieskat. Jos haluat lämmittää rieskat myöhemmin uudelleen, voit laittaa ne paahtimeen tai hetkeksi uuniin, riippuen rieskojen paksuudesta.

Tämä on leipomus, jossa ainesten laadukkuus loistaa – kannattaa siis satsata hyvään oliiviöljyyn ja suolaan parhaan maun saavuttamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirieska

Ainekset

500 g
kukkakaalia
2
kananmunaa
40 g
mantelijauhoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
Ruususuolaa

Työvaiheet

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
  2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
  3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Jäähdytä hetki ja tarjoile!

Vinkki: Voit myös lisätä taikinaan ennen paistamista esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, oliivipaloja, juustoraastetta tai yrttejä. Voit myös käyttää rieskan ohjetta pizzapohjan valmistukseen tai tortilla-lättynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä mascarponevaahto ja karamellisoitu mango ovat täydellinen pari. Tämän ihanan jälkiruoan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua valmiiksi odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mascarponevaahto ja karamellisoitu mango

Ainekset

1
prk (200 g)
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
½
ruukku sitruunamelissaa
Karamellisoitu mango
1
mango
1
dl
ruokokidesokeria
1
dl
vettä
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja pyöreäpohjaiseen kulhoon. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet muiden aineiden joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se vaahtoon. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

  3. Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmäliha noin 2 cm:n kuutioiksi.

  4. Laita ruokokidesokeri kattilaan. Nosta kattila liedelle ja aloita sokerin karamellisointi miedolla lämmöllä. Kun sokeri alkaa kuplia, kaada vesi nopeasti kattilaan, mutta varo ettet polta kättäsi kuumassa höyryssä. Sekoita sokeri-vesiseos vispilällä tasaiseksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta liemi sormisuolalla ja lisää mangokuutiot kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten mangot liemineen jääkaappiin.

  5. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja ripottele mangokuutiot päälle. Lusikoi myös karamellilientä kulhoon. Koristele annokset tuoreella sitruunamelissalla. Voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2567 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pienet aasialaiset munkit eli banaanifritterit valmistuvat ylikypsästä banaa­nista. Taikinaan käytettyjen riisijauhojen ansiosta nämä munkit ovat gluteenittomia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanifritterit

Ainekset

1
pehmeänkypsä banaani
1
kananmuna
dl
riisijauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita taikinan ainekset tehose­koittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneen­lämmössä noin 1 tunti.
  2. Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Ota taiki­nasta kahdella ruokalusikalla pallukoita ja laita ne öljyyn kypsymään noin 2 minuutiksi. Käännä fritterit paiston puolivä­lissä. Nosta kypsät fritterit reikä­kauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Paista fritte­rit kahdessa erässä.
  3. Tarjoa kuumat fritterit vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa aika paljolta tuo siirappimäärä!