Soppa365 on lisännyt 221 reseptiä.
Linkitetty 297 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen Kuvat Rebeca Cenamor

Kukkakaalirieska on perunarieskaa rakastavan mutta kevyttä välipalaa himoavan superherkku. Käytä laadukasta oliiviöljyä, sillä se on rieskan hyvän maun salaisuus.

Gluteeniton, hiilariton, herkullinen. Kukkakaalirieska on tätä kaikkea.

Tämä supermaukas muodonmuuttaja ratkaisee kaikki äkilliset leipaisutarpeesi, sillä tällä perusreseptillä loihdit rieskat, pizzapohjan ja vaikka tortilla-lätyt käden käänteessä.

Rieskojen juju on höyrytetty kukkakaali, joka soseutetaan taikinan pohjaksi. Koossa taikina pysyy kananmunan ja mantelijauhoripauksen avulla.

Lisää makua rieskoihin saat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja tai vaikkapa chiliöljyä.

Ja mikä parasta, tämä resepti sopii myös esimerkiksi keliaakikko- ja maitoallergikkoystävillesi sekä paleo-ruokavaliota noudattaville!

Rieskat on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa välipalaksi, ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Voit myös höyryttää kukkakaalit valmiiksi jo aiemmin ja säilyttää jääkaapissa kunnes olet valmis valmistamaan rieskat. Jos haluat lämmittää rieskat myöhemmin uudelleen, voit laittaa ne paahtimeen tai hetkeksi uuniin, riippuen rieskojen paksuudesta.

Tämä on leipomus, jossa ainesten laadukkuus loistaa – kannattaa siis satsata hyvään oliiviöljyyn ja suolaan parhaan maun saavuttamiseksi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirieska

Ainekset

500 g
kukkakaalia
2
kananmunaa
40 g
mantelijauhoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
Ruususuolaa

Työvaiheet

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
  2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
  3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Jäähdytä hetki ja tarjoile!

Vinkki: Voit myös lisätä taikinaan ennen paistamista esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, oliivipaloja, juustoraastetta tai yrttejä. Voit myös käyttää rieskan ohjetta pizzapohjan valmistukseen tai tortilla-lättynä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.

Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahnabaari

Ainekset

Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.

Punajuuritahna

Ainekset

500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.

Avokadotahna

Ainekset

3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokeile lisukkeeksi välillä muutakin kuin perunaa tai riisiä. Kalan tai kanan seurana ihanan raikkaalta maistuva parsakaali-papusalaatti on ruokaisa lisuke, joka saa lisää puhtia pähkinöistä.

Pähkinäinen parsakaali-soijapapusalaatti

Ainekset

2
parsakaalia
4
dl (300 g)
pakastettuja soijapapuja
suolaa keitinveteen
4
rkl
suolapähkinöitä
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
Kastike
½
dl
maapähkinävoita
1
limetin mehu
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
hunajaa tai vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali pienehköiksi nupuiksi. Ota soijapavut sulamaan.
  2. Kuumenna kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi ja mausta vesi reilusti suolalla. Varaa kattilan viereen kulho, ja täytä se mahdollisimman kylmällä vedellä.
  3. Kaada parsakaalit keitinveteen ja keitä1 minuutti. Poimi parsakaalit reikäkauhalla kylmään veteen, jotta ne eivät jatka kypsymistä.
  4. Keitä soijapapuja ½–1 minuuttia, jotta ne sulavat ja lämpenevät, mutta eivät kypsy. Upota sitten myös pavut kylmään veteen.
  5. Kasvisten jäähtyessä sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  6. Valuta parsakaalit ja pavut hyvin. Sekoita joukkoon pähkinäkastike ja suolapähkinät. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 77 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Rahkaräiskäleet eivät hilloa kaipaa, sillä taikinaan on upotettu purkillinen mangososetta.

Annoksia
30 pientä räiskälettä
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rahkaräiskäleet

Ainekset

250
g
maitorahkaa
1
prk (125 g)
mangososetta, esim. Piltti
2
kpl
kananmunaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
1
rkl
inkivääriä raastettuna tai
1
tl
inkiväärijauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
rkl
tomusokeria
Paistamiseen
2
rkl
voita tai rypsiöljyä
Lisäksi
1
kpl
granaattiomena
1
kpl
mango
250
g
maitorahkaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki räiskäleainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Paista lettupannussa pieniä räiskäleitä molemmin puolin. Siivilöi päälle tomusokeria.
  3. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Halkaise ja paloittele mango. Sekoita rahkan joukkoon sokerit. Tarjoa hedelmät ja vaniljarahka räiskäleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Bataattisiivu paahdetaan leivänpaahtimessa pehmeäksi paahtikseksi. Päälle voi koota omat voikkarilempparit!

Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattitoast

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti

Työvaiheet

1. Pese bataatti huolellisesti  ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa noin 2 sentin viipaleiksi.

2. Kypsennä siivu leivänpaahtimessa paahtamalla se kaksi kertaa kovimmalla teholla. Testaa pehmeys ja paahda tarvittaessa vielä kerran.

Kommentit (0)