Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 507 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen kuvat Rebeca Cenamor

Kukkakaalirieska on perunarieskaa rakastavan mutta kevyttä välipalaa himoavan superherkku. Käytä laadukasta oliiviöljyä, sillä se on rieskan hyvän maun salaisuus.

Gluteeniton, vähähiilihydraattinen, herkullinen. Kukkakaalirieska on tätä kaikkea.

Tämä supermaukas muodonmuuttaja ratkaisee kaikki äkilliset leipaisutarpeesi, sillä tällä perusreseptillä loihdit rieskat, pizzapohjan ja vaikka tortilla-lätyt käden käänteessä.

Rieskojen juju on höyrytetty kukkakaali, joka soseutetaan taikinan pohjaksi. Koossa taikina pysyy kananmunan ja mantelijauhoripauksen avulla.

Lisää makua rieskoihin saat sekoittamalla taikinaan esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja tai vaikkapa chiliöljyä.

Ja mikä parasta, tämä resepti sopii myös esimerkiksi keliaakikko- ja maitoallergikkoystävillesi sekä paleo-ruokavaliota noudattaville!

Rieskat on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa välipalaksi, ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän ilmatiiviissä pakkauksessa.

Voit myös höyryttää kukkakaalit valmiiksi jo aiemmin ja säilyttää jääkaapissa kunnes olet valmis valmistamaan rieskat. Jos haluat lämmittää rieskat myöhemmin uudelleen, voit laittaa ne paahtimeen tai hetkeksi uuniin, riippuen rieskojen paksuudesta.

Tämä on leipomus, jossa ainesten laadukkuus loistaa – kannattaa siis satsata hyvään oliiviöljyyn ja suolaan parhaan maun saavuttamiseksi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalirieska

Ainekset

500 g
kukkakaalia
2
kananmunaa
40 g
mantelijauhoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
Ruususuolaa

Työvaiheet

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
  2. Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
  3. Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla. Jäähdytä hetki ja tarjoile!

Vinkki: Voit myös lisätä taikinaan ennen paistamista esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, oliivipaloja, juustoraastetta tai yrttejä. Voit myös käyttää rieskan ohjetta pizzapohjan valmistukseen tai tortilla-lättynä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Nopeasti vaniljaliemessä keitetyt raparperin varret saavat seurakseen paahdetulla mantelilla maustetun ricottavaahdon.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mansikkajälkkäri ja manteliricotta

Ainekset

6
dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2
dl
sokeria
4
rkl
voita
2
rkl
vettä
1
vaniljatanko
4
dl
mansikoita paloiteltuna
Manteliricotta
4
rkl
mantelilastuja
2
dl
kuohukermaa
2
dl
ricottaa
4
tl
mantelilikööriä
Lisäksi
8
marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi. Kiehauta sokeri, voi, vesi ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperit ja keitä noin 5 minuuttia. Älä keitä liikaa, raparperien tulee olla juuri ja juuri kypsiä.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää pieniksi paloitellut mansikat kattilaan. Anna jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee manteliricotta. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa ricotta ja mantelilikööri. Kääntele kermavaahto ja mantelilastut varovasti ricottan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Perunasalaatin voi tehdä myös grillissä. Paahteinen maku imartelee kesäpottua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä varhaisperunoita
1 1/2
dl
tuoreita herneitä
1/2
(luomu)sitruunan kuori
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kuumaa vettä
3
oksaa
minttua
Kastike
200
g
crème fraîchea
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuoretta minttua
4
isoa siivua
saganaki-juustoa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Riivi herneet paloistaan. Aseta perunat ja herneet noin 50x50 cm:n kokoiselle foliopalalle. Jos perunat ovat vähänkin isompia, puolita ne.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja sekoita se pehmeään voihin. Levitä voi nokareina foliolle perunoiden ja herneiden sekaan. Lisää kuuma vesi sekä mintunoksat ja sulje folio huolellisesti nyytiksi. Paketoi nyytti vielä toisella, samankokoisella foliolla siten, että ulomman paketin suu jää eri puolelle kuin sisemmän paketin suu.
  3. Grillaa perunoita ja herneitä keskilämmöllä grillissä noin 30 minuuttia. Käännä pakettia muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys.
  4. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
  5. Anna perunoiden ja herneiden jäähtyä haaleiksi. Laita perunaherneseosta ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Hienonna päälle runsaasti minttua.
  6. Grillaa saganaki-juusto kauniin ruskeaksi noin minuutti molemmin puolin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa perunasalaatti juuston ja sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegaanin saaristolaispöydän kunkku on graaviavokado. Perinteinen sinappikastike tuunataan kurkumalla.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Graavatut avokadot

Ainekset

3
avokadoa
1 1/2
sitruunan mehu
1
nippu tilliä
1
prk (50 g)
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehu avokadoille, ettei avokado tummu. Hienonna tilli ja ripottele se viipaleille. Mausta kapriksilla, suolalla ja valkopippurilla.
  2. Tarjoa hapankorppujen ja kurkumasinappikastikkeen kanssa (ks. ohje alla).

Kurkuma-sinappikastike

Ainekset

3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
sokeria
2
rkl
sinappia
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
2
tl
kurkumaa
n. 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli ja laita sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sokeri. Soseuta kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää sinapit ja etikka seokseen.
  2. Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana. Lisää kurkuma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
  3. Tarjoa graavatun avokadon kanssa.

Kommentit (0)