Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 222 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Raikas meksikolaistyyppinen ja holiton kurkkujuoma viilentää kesähelteillä. Kuori kurkku, niin saat juomasta kauniin vaaleanvihreän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Agua fresca kurkusta

Ainekset

2
kurkkua
2
limettiä
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1/2
l
kivennäisvettä
Lisäksi
jääpaloja
kurkkuviipaleita
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurkut. Kuori limetit leikkaamalla kuori ja valkoiset osa reilusti pois.
  2. Soseuta kurkku, kokonaiset limetit, vesi ja sokeri tehosekoittimessa aivan sileäksi. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juomaan juuri ennen tarjoilua. Jaa juoma laseihin. Lisää halutessasi jääkuutioita, kurkkuviipaleita ja mintun oksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Joonas Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Jouluiset mausteet ja pirteä mandariini lämmittävät sinua ja läheisiäsi pakkasilloissa. Alkoholittomuuden ansiosta juoma sopii täydellisesti perhehetkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joulumocktail

Ainekset

Kanelisiirappi
1 1/2
dl
vettä
1/2
dl
ruokosokeria
4
kanelitankoa
Lisäksi drinkkiin.
3
dl
mandariinimehua
4
neilikankukkaa
4
ps
vahvaa teetä
4
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

1. Valmista ensin kanelisiirappi. Mittaa vesi ja ruokosokeri pieneen kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kanelitangot ja hauduta matalalla lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Poimi kanelitangot siirapista ja säästä ne viimeistelyyn.
2. Kuumenna kattilassa mandariinimehu höyryävän kuumaksi ja lisää neilikat. Hauduta matalalla lämmöllä vähintään 30 minuuttia.
3. Hauduta musta tee pakkauksen ohjeen mukaisesti.
4. Valmista drinkki kahdessa osassa. Yhdistä ravistimessa tai isossa, puhtaassa lasipurkissa 5 cl kanelisiirappia, 15 cl mandariinineilikkamehua ja 20 cl mustaa teetä. Tarjoile lasisessa mukissa kanelitangon kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynsiä
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (3)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

MimmiMämmi
Seuraa 
Liittynyt9.10.2019

Totta! Korjasin virheen reseptiin .

Kiitos :)

-mimmi 

Mimmimämmi

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström


Okonomiyaki on täydellinen pannukakun ja munakkaan yhdistelmä. Munakaslettu maistuu ihanalta teriyakimajoneesin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Okonomiyaki eli japanilainen munakaslettu

Ainekset

1/2
pkt (75 g)
pekonikuutioita
1
kananmuna
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
75
g
raastettua valkokaalia
1
kevätsipulin varsi
80
g
(sulatettuja) pakastekatkarapuja
1
rkl
öljyä
Päälle
1
kevätsipulin varsi
Teriyakimajoneesi
1
rkl
majoneesia
1
rkl
teriyakikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kuumenna. Paista keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä sivuun.
  2. Sekoita keskenään muna, jauhot ja vesi. Mausta. Raasta joukkoon kaali ja hienonna kevätsipuli. Lisää myös katkaravut ja pekoni.
  3. Lisää öljy pannulle ja kaada munakasmassa. Kypsennä 5 minuuttia keskilämmöllä. Käännä varovasti ja kypsennä toiset 5 minuuttia.
  4. Siirrä lautaselle ja hienonna päälle kevätsipulia. Yhdistä teriyakimajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa munakasletun kanssa.

Kommentit (3)

Käyttäjä17116
Seuraa 
Liittynyt19.8.2019

Mitähän noilla paineilla oli tarkoitus tehdä ?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, hyvä huomio, ohje on nyt korjattu. Pekoni lisätään katkarapujen kanssa munakasmassaan.