Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 224 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Raikas meksikolaistyyppinen ja holiton kurkkujuoma viilentää kesähelteillä. Kuori kurkku, niin saat juomasta kauniin vaaleanvihreän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Agua fresca kurkusta

Ainekset

2
kurkkua
2
limettiä
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1/2
l
kivennäisvettä
Lisäksi
jääpaloja
kurkkuviipaleita
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurkut. Kuori limetit leikkaamalla kuori ja valkoiset osa reilusti pois.
  2. Soseuta kurkku, kokonaiset limetit, vesi ja sokeri tehosekoittimessa aivan sileäksi. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juomaan juuri ennen tarjoilua. Jaa juoma laseihin. Lisää halutessasi jääkuutioita, kurkkuviipaleita ja mintun oksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kupliva, sitruunamelissalta maistuva spritzer on ihana kesädrinkki! Maun salaisuutena on sitruunamelissasiirappi, joka makeuttaa juoman raikkaasti.

Vinkki! Makusiirappi säilyy helposti kuukaudenkin kylmässä. Voit siis tehdä kerralla isomman satsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + siirapin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissa-vermutti-spritzer

Ainekset

Siirappi
3
dl
sitruunamelissan lehtiä
3
dl
sokeria
3
dl
vettä
Juoma
5
dl
tonic-vettä
3
dl
vaaleaa vermuttia
2
dl
sitruunamelissasiirappia
Lisäksi
jäitä
1
sitruuna siivuina
muutama sitruunamelissan oksa
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita kattilaan sitruunamelissa, sokeri ja vesi. Kuumenna ja keitä hiljalleen 3–5 minuuttia ilman kantta niin, että sokeri liukenee veteen ja neste keittyy hieman kasaan. Ota kattila liedeltä ja anna nesteen jäähtyä kokonaan. Siivilöi makusiirappi.
  2. Sekoita juoman ainekset suoraan kannussa tai jaa isoihin laseihin. Täytä kannu tai lasit jäillä, laita joukkoon sitruunasiivuja, tuoretta sitruunamelissaa ja kukkia koristeeksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Kommentit (0)