Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Juotava aurinko! Inkivääri ja appelsiini tuovat mangosmoothieen ytyä ja kookos kaivattua lempeyttä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mangosmoothie

Ainekset

1
ps (250 g)
pakastettuja mangokuutioita tai 1 kypsä mango
1
appelsiini
1–2
rkl
hienonnettua tuoretta inkivääriä
2–3
dl
kookosmaitoa
½
limetin mehu
1
rkl
hunajaa
Koristeeksi
mangokuutioita, cantaloupemelonia, kumkvatteja, tummaa suklaata, minttua

Työvaiheet

  1. Sulata jäiset mangokuutiot kohmeisiksi tai halkaise tuore mango, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha kuoresta.
  2. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
  3. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja surauta juoma tasaiseksi.

Vinkki! Tarjoa smoothie sellaisenaan tai pujota koristeeksi tikkuihin mangokuutioita, kumkvatteja ja palloraudalla kuuliksi pyöräytettyjä cantaloupemelonin paloja. Ripottele halutessasi mukaan rippunen tummaa suklaata ja mintunlehtiä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Meksikolaisessa kaakaossa on mausteita, jotka tekevät siitä extralämmittävän ja sopivan viimaisiin talvipäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kaakao

Ainekset

dl
kevyt- tai kauramaitoa
25
g
raastettua tummaa suklaata tai 1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½
tl
vaniljatahnaa tai muutama kierros vaniljatankoa myllystä
½
tl
kanelia
tl
cayennepippuria
(vaahterasiirappia tai fariinisokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, suklaa ja mausteet kattilaan. Lämmitä kuumaksi sekoitellen. Mausta halutessasi siirapilla tai sokerilla. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä on tumma kaakaojauhe? Mikäli tarkoitetaan hyvin tummaa kaakaota jota on esim. Oreo-kekseissä sitä ei ole kovin helpolla saatavilla. Minusta tavallinen joka kaupasta löytyvä kaakaojauhe sopii tähän aivan hyvin. Sehän on tarkoitettu kaakaojuomiin ja leivontaan. Ohjeissa kannattaisi välttää outoja aineksia.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, tummalla kaakaojauheella tarkoitetaan nimenomaan kaikista kaupoista löytyvää kaakaojauhetta, jossa on maininta sopivuudesta leivontaan. Tumma kaakaojauhe -nimitystä käytetään, jotta lukija ei käyttäisi reseptissä makeutettuja kaakaojuomajauheita.

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Sytytä kynttilät, kaiva kirjat esiin, kaada laseihin syksyltä maistuvaa boolia. Karpalot koristavat jääpaloja, joiden on hyvä olla mahdollisimman isoja, jotta ne eivät heti sula boolin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 MIN + JÄÄPALOJEN PAKASTUS 1 VRK
Vaikeustaso
Helppo

Syysbooli

Ainekset

100
g
karpaloita
1
litra karpalomehua
5
dl
(veri)greippimehua
5
dl
vodkaa
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Jaa karpalot jääpalamuotteihin (noin 20 jääpalaa), täytä muotit vedellä ja pakasta.

  2. Kaada mehut ja vodka isoon boolimaljaan ja viipaloi limetit joukkoon. Lisää lopuksi karpalojääpalat.

Kommentit (2)

Vierailija

Muuten hyvä mutta varmaan joku virhe kakku ei missään nimessä mahtunut 20cm vuokaan vaan pursu aivan täysin yli.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, kommenttisi tuli varmaankin väärään reseptiin. Mikähän kakku tässä oli kyseessä?

Ihanan maukkaat leipäset sopivat, vaikka juhlatarjoiluun tai muuten syötäviksi. Kuivattu karpalo tekee niistä mehevät ja antavat kivan maun makeuttaen leipäsiä, vähän niin kuin mallaslimpussa siirappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 - 14 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-ruis-mallas-kauraleipäset (helppo nostatus)

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria, hiivan toimimiseksi
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
0,5
dl
mallasleipäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
3,5
dl
sämpylä-/vehnäjauhoja
1
dl
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Mikron kestävään kulhoon laita kaurahiutaleet ja vesi. Lämmitä mikrossa 40 s.
Lisää siihen suola, sokeri ja kuivahiiva, sekoita. Lisää sekoitellen ja vähitellen muut jauhot, sekä karpalot.
Sekoita lusikalla hyvin, että taikinaan tulee sitkoa. Saa olla vähän löysää.

Laita uunin alaosaan ritilälle taikinakulh0 nousemaan ja leivinpaperi tai leivinliina kulhon päälle. Pidä
vähän aikaa uunissa lämpöä 50 asteessa ja ota uuni pois päältä. Anna taikinan nousta 30 min.

Tee sitten pellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kokkareita n. 12 - 14 kpl.
Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja muotoile kokkareet kahdella lusikalla, älä painele
liikaa niitä, että kohoavat hyvin. Mitä löysempi taikina sitä enemmän leviävät ja ovat ohuempia, mitä
enemmän on jauhoja taikinassa tulee sämpylän mallisia. Mutta tee näistä ainakin 2 cm korkeita ja
laita uuniin keskitasolle paistumaan 200 asteeseen nousevat vielä samalla. Paista n. 20 - 25 min tai niin kauan kunnes pohja on paistuneen ruskea ja leipänen on kevyt ja kumisee, kun kokeilet sitä.

Säilyvät hyvin pakasteessa, josta niitä voi ottaa ja lämmittää n. 15 s mikrossa. Säilyvät myös jääkaapissa jonkun aikaa ja kannattaa lämmittää mikrossa 10 s, niin maistuvat vielä tuoreilta, elleivät tule kaikki heti syödyksi.

Kommentit (0)