Kaupallinen yhteistyö
Myllärin on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Valmista rouskuvan maistuvat myslipatukat itse! Tämä superhelppo ohje onnistuu taatusti kokemattomaltakin kokilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Myslipatukat (gluteeniton)

Ainekset

100
g
voita
1,5
dl
intiaanisokeria
0,5
dl
vaaleaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
2
dl
Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2
dl
Myllärin Gluteenitonta Tropical Mysliä
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon intiaanisokeri ja siirappi. Kuumenna. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan tasaiseksi levyksi. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa patukoiksi tai annospaloiksi ja nauti!
     

Kommentit (1)

Käyttäjä1725
Seuraa 
Liittynyt24.5.2017

Mikähän meni vikaan, kun seos ei kovetu rapeaksi, vaan jää toffeemaiseksi? Seos oli koko yön jääkaapissa ja vaikutti, että se peräti pehmeni siellä hiukan. Käytin tosin tavallisia isoja kaurahiutaleita, en gluteenittomia. Oliko siinä vika?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2258 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Leivo kurpitsasoseesta sitruunanraikas maustekakku. Ihana kurpitsakakku sopii niin viikonlopun brunssille kuin syksyn pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 1 t + soseen valmistus 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

dl
kurpitsasosetta (noin 200 g kurpitsaa)
125
g
voita
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua maustepippuria
¼
tl
suolaa
Kuorrutus
250
g
maitorahkaa
½
dl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
2
rkl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita kurpitsa kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.
  2. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Paahda kurpitsansiemenet.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø noin 20 cm).
  4. Pese sitruuna. Raasta noin puolet kuoresta ienoksi raasteeksi ja ota toisesta puolesta sitrusraudalla suikaleita koristelua varten.
  5. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet keskenään. Kääntele jauhoseos, raastettu sitruunankuori ja 1½ dl kurpitsasosetta taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet. Lusikoi kuorrute kakulle. Koristele kurpitsansiemenillä ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
VJ
VJ

Nämä puolukka-kaurakinuski-muffinit ovat ihana yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja kaurakinuskin makeutta.
Ennen kaikkea nämä ovat helppo valmistaa, eikä kaurakinuskiakaan tarvitse kauan kiehauttaa, kun uuni hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 14
Valmistusaika
n. 20 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kaurakinuski-muffinit

Ainekset

0,75
g
voita
1,5
dl
sokeria
1
dl
kermaa
1
kanamuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Päälle
50
g
voita
1
dl
fariinisokeria
0,5
dl
kermaa
1,5
dl
kaurahiutaleita
1,5
dl
puolukoita ja hiukan vielä ripotellaan päälle

Työvaiheet

Sulata voi, lisää sokeri, kerma, kanamuna ja sekoita hyvin.

Laita sitten päälle vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, saat ne siinä päällä ensi sekoitettua, sitten sekoita kaikki hyvin.

Valmista kaurakinuski, sulata voi ja lisää fariinisokeri, sekä kerma ja kaurahiutaleet, anna hiukan aikaa kiehua sekoittaen, että menee vähän kokoon, lisää siihen varovasti puolukat ja sekoita vähän.

Lisää taikinaa kahta ruokalusikkaa käyttäen sopiviin muffinivuokiin, täytä vain puoleen väliin,
sillä taikina nousee hyvin helposti ylitse jos laittaa liian täyteen.

Laita sitten kaurakinuskia puolukoineen muffinivuokiin taikinan päälle, lisäksi voit vielä ripotella sopivasti puolukoita päälle lisää, painele niitä vähän että pysyvät täytteessä.

Paista 200 asteessa n. 15 - 20 min, tarkista kypsyys.

Kommentit (2)

Vierailija

Keitetäänkö täytteen kaurahiutaleetkin?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kyllä, hiukan keittyvät siinä samassa, tulee pehmeämpää kaurakinuskia. 😊

micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Kaura-banaaniletut
Kaura-banaaniletut

Nopea ja maukas aamiaislettu makeaan ja suolaiseen aamupalaan. Sopii hyvin IBS aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-banaani aamiaisletut

Ainekset

5
Kpl
Kanamunaa
3
Kpl
Banaania
2,5
Dl
Kaurahiutaleita
Paistaminen
Voita

Työvaiheet

- Lisää kanamunat kulhoon
- Kuori ja muusaa banaanit
- Sekoita banaanit, kaurahiutaleet ja kanamunat keskenään.
- Paista paistinpannulla pieniä lettuja voissa pari minuuttia per puoli (tai kunnes kypsiä).

Nauti.

Itse teen lisukkeeksi makeaan: sekoitan proteiinijauhetta laktoosittomaan maitorahkaan ja laitan sitä nokareen päälle lettuihin. Halun mukaan hilloa.

Suolaisena käytän letun päälle pari viipaletta tuorekurkkua, salaattia ja kalkkunaviipalesiivu.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Treacle tart eli siirappitorttu on peribrittiläinen klassikko, jonka Harry Potterkin mainitsee lempijälkkärikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Harry Potterin siirappitorttu

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
3
rkl
tomusokeria
2
keltuaista
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
sitruunan kuori ja mehu
3
dl
vaaleaa siirappia
4
dl (100 g)
vaaleaa leipää muruina
1
muna

Työvaiheet

  1. Kuutioi jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja tomusokeri. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kylmää vettä lusikallinen kerrallaan. Sekoita taikina nopeasti.
  2. Ota pieni nokare taikinaa talteen koristeita varten. Kauli se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kapeita siivuja. Laita ne jääkaappiin vetäytymään.
  3. Vuoraa piirasvuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3 cm reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rypistä toinen leivinpaperi ja levitä se pohjan päälle. Kaada päälle painoksi esimerkiksi kuivia herneitä ja esipaista pohjaa 20 minuuttia. Ota leivinpaperi painoineen pois. Paista pohjaa vielä viisi minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
  5. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa siirappi kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna niin, että siirappi notkistuu. Aja sillä aikaa leipä hienoiksi muruiksi teholeikkurilla.
  6. Sekoita leipämurut ja muna hieman jäähtyneeseen siirappiin. Kumoa täyte piiraspohjalle. Aseta taikinasiivut koristeeksi. Paista uunissa vielä 30 minuuttia.

Kommentit (0)