Näitä pieniä tyyppejä on melkein sääli syödä. Naamat taiteillaan syötävällä tussilla, joita myydään leivontakaupoissa.
Nallesämpylät
Ainekset
Työvaiheet
1. Sekoita lämpimään (mutta ei polttavan kuumaan) veteen suola ja sokeri. Yhdistä hiiva ja yksi desilitra jauhoa, sekoita veteen.
2. Lisää kaurahiutaleet, ruisjauhot ja vähitellen myös vehnäjauhot. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina 15 osaan. Pyörittele paloista pienehköjä sämpylöitä. Pyörittele viimeisestä kahdesta palasta pieniä palloja, ja tee niistä nalleille korvat. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota vielä hetki.
4. Paista uunin keskiosassa n. 12 min. Varo, että korvat eivät pala.
5. Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ja piirrä niille lopuksi naamat syötävällä tussilla. Niitä myydään erilaisissa leivonta- ja juhlakaupoissa.