Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Näitä pieniä tyyppejä on melkein sääli syödä. Naamat taiteillaan syötävällä tussilla, joita myydään leivontakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
17 sämpylää
Vaikeustaso
Helppo

Nallesämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1,5
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
pussi
kuivahiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
7-8
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
pehmennettyä voita

Työvaiheet

1. Sekoita lämpimään (mutta ei polttavan kuumaan) veteen suola ja sokeri. Yhdistä hiiva ja yksi desilitra jauhoa, sekoita veteen.

2. Lisää kaurahiutaleet, ruisjauhot ja vähitellen myös vehnäjauhot. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Jaa taikina 15 osaan. Pyörittele paloista pienehköjä sämpylöitä. Pyörittele viimeisestä kahdesta palasta pieniä palloja, ja tee niistä nalleille korvat. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota vielä hetki.

4. Paista uunin keskiosassa n. 12 min. Varo, että korvat eivät pala.

5. Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ja piirrä niille lopuksi naamat syötävällä tussilla. Niitä myydään erilaisissa leivonta- ja juhlakaupoissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Banaanipannukakut 4.6.2017

Ainekset

1
dl
Riisijauhoa
1,5
dl
Hirssihiutaleita
2
tl
Leivinjauhetta
0,5
tl
Suolaa
1
iso
Banaani
1
iso
Kananmuna
2
rkl
voi sulaa
2,5
dl
Maitoa

Työvaiheet

sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää soseutettu banaani, voi ja maito seokseen. Vatkaa muna joukkoon ja anna seoksen levätä n 10 min.

Paista pienet pannukakut voissa kullan ruskeiksi. Tarjoile raejuuston ja banaani viipaleiden kera.

ohje kopioitu Risentan hirssihiutalepakkauksesta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarte tatin on näyttävä, mutta helppo leivonnainen. Se onnistuu loputtoman monista eri hedelmistä ja kasviksista, ja tällä kertaa parrasvaloissa on peruna.

Tärkkelyksestä johtuen pannua pitää valmistuksen aikana muutamia kertoja heilutella, jotta perunat eivät jää kiinni pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunapiirakka tarte Tatinin tapaan

Ainekset

400
g
voitaikinalevyjä
500
g
kiinteitä tai yleisperunoita (esim. Colomba)
50
g
voita
4
cm:n pala
piparjuurta
3
oksaa rosmariinia
tl
suolaa
PANNULLE
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkausohjeen mukaan. Laita ne jauhotetulle leikkuulaudalle niin, että ne hieman menevät toistensa yli. Nipistä liitoskohdat kostutetuin sormin napakasti kiinni ja kauli yhtenäiseksi taikinalevyksi. Siirrä se jääkaappiin odottamaan.

  2. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Taputtele kuiviksi.

  3. Sulata voi. Kuori ja raasta piparjuuri joukkoon. Hienonna rosmariini.

  4. Sulata voi valurautapannulla (Ø 24–26 cm). Lado pannulle tiivis kerros perunaviipaleita. Valuta päälle piparjuurivoita, ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Toista, kunnes perunat on käytetty.

  5. Peitä pannu kannella tai foliolla. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia välillä pannua heilutellen, jotta perunat eivät tartu kiinni.

  6. Ota taikina jääkaapista ja leikkaa se vähän pannun halkaisijaa isommaksi levyksi. Laita taikina perunoiden päälle ja käännä liepeet kohti pannun pohjaa. Pistele haarukalla.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Heiluttele pannua muutaman kerran paistamisen aikana. Suojaa kädet pannukintailla.

  8. Peitä pannu isolla lautasella, käännä ja kumoa piirakka lautaselle. Jäähdytä hetki.

Kommentit (1)

Mi

Hyvää tuli. En viitsinyt lähteä ostamaan piparjuurta joten käytin valkosipulia. Ensi kerralla ohjeen mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Englantilaisten skonssien sekä muffinien risteymä muodostaa helpot ja maukkaa suolaiset leivonnaiset, jotka maistuvat teen kera niin aamulla kuin iltapäivälläkin.

Helpot ja erittäin herkulliset suolaiset muffinit saavat joukkoonsa peribrittiläisen makuyhdistelmän, kun taikinaan sekoitetaan pekonia ja cheddarjuustoa.

Näiden suolaisten leivonnaisten taikina ei ole aivan tavallinen, vaan on saanut vaikutteita englantilaisista skonsseista.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Juusto-pekoniskoffinit

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekonia
3
rkl
hienonnettua persiljaa
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
150
g
raastettua cheddaria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pekoni kuivalla kuumalla pannulla rapeaksi. Hienonna veitsellä. Hienonna myös persilja.

  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi voi sormin joukkoon muruseokseksi.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa, maito, öljy ja kananmuna. Sekoita voi-jauhoseokseen. Kääntele joukkoon pekonimurut, juustoraaste ja hienonnettu persilja.

  4. Jaa taikina muffinipellin koloihin. Paista noin 22 minuuttia, kunnes skoffinit ovat kullanruskeita. Tarjoa voin kanssa vastapaistettuina ja lämpiminä.

Kommentit (2)

peruskokki

Onpa aika tymäkkä rasvapaukku,sen vastapainoksi voi seuraavaksi tarjota kevennettyä kasviskeittoateriaa.

Vierailija

Olipas herkullisia. Ei kyllä kauhean paljon isompi rasvapaukku ole kuin voileivätkään.