Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Anna Huovinen

Hyödynnä ylijäämämuusi taikinaan ja saat palkkioksi ihanan pehmoiset sarvet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
35 min + 1t 20 min kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Sämpyläsarvet

Ainekset

4
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
2
dl
perunamuusia
12-13
dl
vehnäjauhoja
40
g
pehmeää voita
Täyte
3
dl
voimakasta juustoraastetta
Voiteluun
maitoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja muusi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta nesteeseen vehnäjauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  3. Peittele taikina liinalla ja anna kohota noin tunnin kaksinkertaiseksi.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa kohonnut taikina kolmeen yhtä suureen palaan ja pyöritä palat palloiksi.
  5. Kaulitse pallot jauhotetulla pöydällä kolmeksi levyksi, joiden halkaisija on noin 30 cm.
  6. Leikkaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan kolmioiksi. Ripottele kolmioiden keskivaiheille juustoraastetta. Rullaa kolmiot ilmavasti sarven muotoisiksi.

  7. Laita sarvet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Nipistä rullatun sarven pää kiinni taikinaan. Aseta kiinnityskohta sarven alle, jotta sarvet pysyvät kiinni paistettaessa. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  8. Voitele kohonneet sarvet maidolla ja paista uunissa 10 minuuttia.

Kommentit (2)

Kaizla

Meillä tehty jo monta kertaa. Ihan törkeen hyviä. Näitä kannattaa kokeilla, kaikilla jää muussia tähteet.

Vierailija

Kiitos ohjeesta😘 Okipa hyviä.@

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yksinkertaiset maut toimivat arkiaamuihin ja välipalaksi sopiviin mauffineihin. Spelttijauhoista tulee hieman erilaista makua tavalliseen vehnään verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta, 12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanimuffinit

Ainekset

100
g
parmesaanijuustoa
½
ruukkua basilikaa
dl
spelttivehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
LISÄKSI
12 Amerikan muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.

  2. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Suikaloi basilikanlehdet.

  3. Sekoita kuivat aineet ja juusto kulhossa.

  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Kääntele munaseos ja basilikat jauhoseokseen.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 11–12 minuuttia.

Kommentit (10)

Vierailija

Arvostan kyllä sitä, että ainesosista saa hienon kuvan, mutta koska tällä sivustolla resepteissä saa olla vain yksi kuva, olisi mukavampaa nähdä lopputulos ainesten sijaan.

Seppo

Mihin ne pinaatit ja aurinkokuivatut tomaatit laitetaan ?

Vierailija

Niinpä niin, linkkiä klikkaamalla pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sisältäneet muffim´nit muuttuivat parmesaanimuffineiksi -minua olisi kiinnostanut nimenomaan ne ensin mainitut....

Vierailija

Iltiksen puolella saatesanoissa mainostetaan että näihin muffineihin tulee täytteeksi pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sekä ranskankermaa. Onko tässä nyt toimitus sotkenut keskenään kaksi eri muffinireseptiä kun "parmesaanimuffineista" ei näitä aineksia löydy? Aikamoista sähläystä joka ei ollenkaan vakuuta tekijöiden ammattitaidosta... Ja tämä kommentti tietysti siivotaan pois kun epäilen tekijöiden osaamista?

Vierailija

Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…

Vierailija

"Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…"

Onpa kaiken kaikkiaan täydellinen pohjanoteeraus!

:D :D :D

Vierailija

Parmesaanimuffinit olivat tosi hyvän makuisia.

Vierailija

Minkälaisia ovat Amerikan muffinivuoat?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 

Amerikan muffinivuoat ovat tukevampia ja niissä on selkeä vahvistettu reuna toisin kuin tavallisissa muffinivuoissa. Amerikan muffinivuokia löytyy esimerkiksi Fredmanilta sekä Pirkalta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kauniin keväisen piiraan saa tehtyä edullisemmin, kun käyttää parsan sijaan varsiselleriä. Se pehmenee mukavasti uunissa ja toimii yllättävän hyvin voimakkaan juuston seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsiselleripiiras

Ainekset

100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
noin ½
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
200
g
varsiselleriä
2
vihreää (mietoa) chiliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
MUNAMAITO
3
kananmunaa
3
dl
ruokakermaa
200
g
voimakasta juustoa (esimerkiksi västerbotten tai cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi voi ja vehnäjauhot muruseokseksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.

  2. Esipaista pohjaa uunissa 7 minuuttia. Ota pohja uunista ja laske uunin lämpö 200 asteeseen.

  3. Tee täyte. Leikkaa selleri ½ cm:n tikuiksi. Hienonna chilit. Pehmennä selleriä ja chiliä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita munat ja kerma keskenään. Raasta juusto joukkoon. Kaada munamaito piirakkapohjalle. Asettele sellerit ja chilit päälle ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka kiinteytyy eikä enää hylly.

  5. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua ½–1 t. Tarjoa esimerkiksi etikkaisen ja sinappisen lisäkesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mausteinen chorizo sopii maustamaan muffinitaikinaa ja tuo sinne ihania sattumia. Kipakan chorizon kumppaniksi sopii makeahko maissi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta 12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizomuffinit

Ainekset

1
pkt (200 g)
chorizoa
1
prk (150 g/140 g)
säilöttyä maissia
dl
maissijauhoja (esim. Risenta)
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
1
tl
suolaa
3
kananmunaa
2
dl
piimää
LISÄKSI
12
Amerikan muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.

  2. Kuori ja paloittele chorizo. Valuta maissista neste pois.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon piimä. Kääntele munaseos, chorizo ja maissi jauhoseokseen.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 10–11 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta 12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattimuffinit

Ainekset

½
ps (100 g)
lehtipinaattia (pakaste)
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
LISÄKSI
12 Amerikan muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.

  2. Sulata pinaatti ja puristele siitä ylimääräinen neste pois. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Kääntele munaseos, pinaatit ja tomaatit jauhoseokseen.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 11–12 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Edelleen sama vika kuin edellisessä virheellisessä reseptissäkin: miksi kuvassa on vain muffinien ainekset?! Lukijat haluavat kuvan valmiista leivonnaisesta. Ei pihvireseptiinkään laiteta lehmän kuvaa.

Vierailija

Minkälaisia ovat Amerikan muffinivuoat? En asu Suomessa mutta uskoisin täältäkin löytyvän niitä kunhan saisin tarkemman kuvauksen.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 

Amerikan muffinivuoat ovat tukevampia ja niissä on selkeä vahvistettu reuna toisin kuin tavallisissa muffinivuoissa. Amerikan muffinivuokia löytyy esimerkiksi Fredmanilta sekä Pirkalta.