Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kahvivanukkaaseen tarvitaan vain espressoa, mantelimaitoa, chiansiemenia ja tuoreita marjoja. Jos haluat herkusta jälkiruokamaisemman, lisää joukkoon ripaus ruokokidesokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvi-chiansiemenvanukas

Ainekset

½
dl
vahvaa kahvia kylmänä (espresso)
3
dl
makeuttamatonta mantelimaitoa
¾
dl
chiansiemeniä
dl
karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
(ripaus ruokosokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvi, mantelimaito ja chiansiemenet kannelliseen kulhoon ja sekoita. Anna turvota jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta kerran noin tunnin turpoamisen jälkeen.
  2. Nauti vanukas tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki! Jos haluat vanukkaan pinnalle cappuccinomaisen vaahdon kuten kuvassa, vaahdota tilkka kylmää mantelimaitoa.

Kommentit (2)

Vierailija

Kävisikös tuohon myös tavallinen maito?

Vierailija

Kävisikös tuohon jos korvaisi chian auringonkukansiemenilla ja kahvin teellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Nollan pil-pil-kastike on vegaaninen versio Baskimaan kastikkeesta, joka tarjotaan öljyssä haudutetun turskan kanssa. Vahvan yrttinen kastike sopii mainiosti grillatun salaatin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pil-pil-kastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Pil-pil-kastike
1½–2
ruukkua (75 g)
erilaisia yrttejä (basilikaa, persiljaa, tilliä, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia)
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
kikherneiden lientä
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
romainesalaatti
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Varaa lieden viereen kylmällä vedellä ja jäillä täytetty kulho. Ryöppää yrttejä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) noin 15 sekuntia ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Valuta yrtit ja purista kuiviksi pyyhkeen välissä. Soseuta öljyn kanssa tehosekoittimessa, noin 5 minuuttia.

  2. Laita kikherneiden liemi sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta yrttiöljy koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää vesi, etikka ja suola.

  3. Halkaise romainesalaatti ja sivele leikkauspinnat öljyllä. Grillaa tai paista pannussa, kunnes salaatit ovat saaneet väriä. Nosta lautasille ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nypi mintun lehdet salaatille. Valuta kastiketta päälle. Voit koristella annoksen pikkelöidyillä marjoilla.

Vinkit: 

  1. Pikkelöi lisukkeeksi herukoita 24 tuntia 1-2-3-liemes- sä (1 osa etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä).

  2. Saat pikaversion kastikkeesta, kun sekoitat soseutetut yrtit kaupan valmiiseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tämä mehevä, porkkana- ja hernetahnalla täytetty vegaaninen voileipäkakku osuu monen makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

1
iso vaalea vuokaleipä
½
saaristolaisleipää
Porkkanatahna
3
porkkanaa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
4
rkl
tahinia
½
tl
cayennepippuria
Hernetahna
2
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
pakasteherneitä
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kostutus
¾
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
kasvisfondia
2
tl
harissatahnaa
Kuorrutus
2
prk (à 150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
1
dl
vegaanista ranskankermaa (Oatly iMat)
½
tl
suolaa
Koristelu
1
dl
cashewpähkinöitä
10
retiisiä
1
porkkana
1
karambola
½
ps (75 g)
sokeriherneitä
1
rs (110 g)
alfalfa-ituja
suolaheinää tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Tee porkkanatahna. Kuori porkkanat ja pa­loittele niistä kaksi, raasta kolmas isolla terällä. Kuumenna 4 dl vettä ja 1 tl suolaa ja keitä pork­kanapalat kypsäksi, noin 15 minuuttia. Siivilöi keitetyt porkkanat, säästä vesi soseen ohentami­seen. Soseuta porkkanapalat ja -raaste sekä muut porkkanatahnan aineet ja lisää keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes sose on hummusmaista.
  2. Tee hernetahna. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa 1–2 minuuttia sekoitellen. Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Soseuta kaikki her­netahnan aineet tasaiseksi.
  3. Leikkaa leivät noin 2 cm:n paksuiksiksi kerrok­siksi. Tarvitset 4 viipaletta vaaleaa ja 2 viipaletta tummaa leipää.
  4. Yhdistä kostutteen aineet.
  5. Laita vaalea leipäviipale tuorekelmulle ja sive­le kevyesti kostutetta sen pintaan. Levitä puolet hernetäytteestä leivälle. Paina tumma viipale täyt­teen päälle, kostuta ja levitä puolet porkkanatäyt­teestä päälle. Lisää vaalea leipäviipale ja kostu­ta pinta kauttaltaan. Kääri kakku kelmuun tiiviiksi paketiksi. Tee toinen samanlainen kakku.
  6. Laita kakut leipävuokiin tai vierekkäin isoon vuokaan ja päälle kevyt paino. Anna kakkujen maustua jääkaapissa yön yli.
  7. Sekoita vegaaninen tuorejuusto ja ranskan-kerma kulhossa. Mausta suolalla.
  8. Poista kakuista kelmut, leikkaa reunat pois ja laita kakut tarjoiluvadille. Levitä kuorrute pinnalle.
  9. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Paahda pähkinöitä pannussa ilman rasvaa 1–2 minuuttia sekoitellen. Pilko retiisit, vuole porkkana ja viipa­loi karambola. Paina reilusti ituja ja suolaheinää kakun reunoille. Koristele kakku kasviksilla ja karambolalla.

Kommentit (0)