Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Terveelliset välipalapatukat onnistuvat myös kotikeittiössä. Nämä kaurapatukat sisältävät reilusti energiaa ja antavat voimaa niin päivän askareisiin kuin myös treeniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Fiksu välipala: kaurapatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
rusinoita
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
vettä
1
dl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa yhteen. Mittaa öljy, vesi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada hunajaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele taikina tiiviiksi levyksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  3. Jäähdytä levyä 20–30 minuuttia ennen kuin leikkaat sen patukoiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä ovat todella herkullisen pehmeän makuisia ja paistamisen seurauksena muodostuneen rapean pitsireunan ansiosta, kun ne ovat ruskistuneet ja sokeroituneet. Maku on todella herkullinen ja varsinkin mansikkahillon kera m.m.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkulliset pitsireunaiset räiskäleet

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
3
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
kpl
kanamunia
1
tl
suolaa
Esim. Flora Gulinesse kasvisöljyvalmiste ja tai Oivariinia/voita paistamiseen

Työvaiheet

Lisää kulhoon nesteet ja vatkaa joukkoon vehnäjauho, suola ja kanamunat, anna hetken aikaa olla ennen kuin alat paistamaan.

Laita paistinpanulle rasvaa niin, että räiskäleet eivät ota kiinni pohjaan ja tulee paremman makuisia ja pitsireunaisia.

Kun rasva alkaa väreilemään ja tai voi hiukan ruskistumaan on hyvä alkaa paistamaan räiskäleitä. Älä laita räiskäletaikinaa liian paksulti paistinpannuun, räiskäleiden pitää olla ohuita, niin ne ovat ihanan pehmeitä ja reunat rapeita syödä.

Ja ei muuta kuin herkuttelemaan kun räiskäleet ovat valmiita.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuorellisia manteleita, leseitä ja chiansiemeniä. Tässä tuorepuurossa on kunnolla kuitua. Ihana maku syntyy paahtamalla ainekset kevyesti ennen puuron sekoittamista.

Tuorepuuro on uskomattoman helppo valmistaa. Ainekset sekoitetaan yhteen ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Tunnissa hiutaleet ovat imaisseet ylimääräisen nesteen, jolloin puuro on valmis syötäväksi. Eikä ole haitaksi, jos puuro viettää jääkaapissa kauemminkin.

Oheisessa ohjeessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-puolukkatuorepuuro

Ainekset

½
dl
kuorellisia manteleita
1
dl
vehnäleseitä
1
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
chiansiemeniä
5
dl
piimää (rasvaa 2 %)
2
rkl
hunajaa
1
rkl
puolukkajauhetta
Päälle
puolukoita
juoksevaa hunajaa
chiansiemeniä, kaurahiutaleita ja puolukkajauhetta

Työvaiheet

  1. Rouhi mantelit kevyesti veitsellä. Lisää mantelit, leseet ja hiutaleet kuivalle valurautapannulle. Paahda niitä keskilämmöllä voin 5 minuuttia koko ajan ahkerasti käännellen, kunnes pannulta nousee hyvä, kevyesti paahteinen tuoksu. Jäähdytä.
  2. Sekoita kaikki puuron ainekset keskenään kulhossa. Jaa annoskulhoihin. Anna puurojen tekeytyä peitettyinä jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan aamuun.
  3. Tarjoa puolukoiden ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.

Rouhean rustiikkinen ja pähkinäinen gluteeniton pataleipä on helppo leipoa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan ainekset sekoitetaan keskenään rennolla otteella ja jätetään kohoamaan yön yli huoneenlämpöön💚. Itse leivänkin voi muotoilla taikinakulhossa, joten ylimääräistä tiskiä ja sotkua ei...

Gluteenittomasta leivästä paistuu ihanan rapeakuorinen ja kuohkea sisältä. Pähkinäsattumat antavat pataleipään mukavaa purutuntua ja lisämakua. Voit käyttää leipoessa erilaisia pähkinäsekoituksia tai vain yhtä pähkinälaatua. Kuvan pataleipä sisältää manteleita ja erilaisia pähkinöitä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 h kohotus+ 1 h paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa tai siirappia (tai sokeria)
1,5
rkl
psylliumjauhetta
2
tl
kuivahiivaa
1
dl
pähkinöitä, osittain hienonnettuna
1
dl
gluteenittomia pikakaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Työvaiheet

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja ja vispilöi mukaan psylliumjauhe. Anna seoksen turvota 5 -10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään omassa astiassaan ¾ dl pähkinöitä sekä kaikki loput ainekset (hiiva myös) ja lisää seos lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa). Lopputuloksen tulisi näyttää jähmeältä kaurapuurolta.

3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä (huoneenlämmössä) reilusti yön yli, eli noin 12-14 tuntia.

4. Laita seuraavana aamuna uuni lämpiämään 250 C asteeseen. Laita kannellinen pata tai muu uunissa paistamiseen sopiva astia kylmään uuniin kuumenemaan.

5. Ota kuuma pata uunista ja voitele se ruokaöljyllä tai vuoraa leivnpaperilla, ettei paistaessa leipä tartu kiinni pataan. Laita hanasta kylmä vesi juoksemaan hiljalleen ja kastele kädet hyvin. Ota taikina märillä käsillä taikinakulhosta ja muotoile siitä pallomainen leipä (taikinakulhoa apuna käyttäen). Jos taikina uhkaa tarttua käsiin, kastele välillä käsiä vuoron perään ihan reilusti juoksevassa vedessä. Kun olet muotoillut leivän, laita se kuumaan pataan ja ripottele/painele taikinan päälle loput (¼ dl) murskatuista pähkinöistä. Sulje pata kannella tai foliolla.

6. Paista leipää 250 C asteessa hieman uunin keskikohtaa alemmalla tasolla, kansi päällä 55 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen.

Anna leivän jäätyä hyvin ritilän päällä, leikkaa viipaleita tarjolle ja nauti 😍!

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö tavalliset gluteenittomat kaurahiutaleet käy?