Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Terveelliset välipalapatukat onnistuvat myös kotikeittiössä. Nämä kaurapatukat sisältävät reilusti energiaa ja antavat voimaa niin päivän askareisiin kuin myös treeniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Fiksu välipala: kaurapatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
rusinoita
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
dl
vettä
1
dl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa yhteen. Mittaa öljy, vesi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada hunajaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele taikina tiiviiksi levyksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  3. Jäähdytä levyä 20–30 minuuttia ennen kuin leikkaat sen patukoiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja avokadolla päällystetyt leivät sopivat keiton pariksi tai sellaisenaan iltapalaksi. Pehmeän herkulliset leivät saavat ryhtiä ripauksesta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

50
g
fetaa
2
kypsää avokadoa
4
leipäpalaa
2
tl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
valkosipulijauhetta
vihreitä versoja

Työvaiheet

  1. Murenna feta. Kuori avokadot ja irrota hedelmäliha.
  2. Paina avokadoa leiville haarukan avulla. Ripottele fetaa päälle. Lorauta oliiviöljyä pinnalle.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja mausteet keskenään ja ripottele leipien päälle. Koristele halutessasi versoilla. Puolita leivät ja nauti heti.

Kommentit (0)

Iipiwee on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Ei mitään ruokaa jääkaapissa? Tämä herkku syntyy jämistä ja on kokeilemisen arvoinen. Lounaaksi töihin, iltapalaksi, brunssille... Käytä vihannesten jämät, raasta, käytä juustojen jämät raasteena ja kananmuna sitomaan edelliset yhteen. Pellillinen herkkua on käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kasvisrösti

Ainekset

2
Kpl
Isoja porkkanoita
Puolikas
Kesäkurpitsa
1-1,5
Keltasipulia
2
Kpl
Varsisellerin vartta
3
Perunaa
2-3
dl
juustoraastetta (tässä mozzarella ja cheddar)
1
Kananmuna
2
tl
Suolaa
Mustapippuria maun mukaan pinnalle

Työvaiheet

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja jätä kulhoon siksi aikaa, kun raastat juustoraasteen, jotta ylimääräinen neste irtoaa kasviksista.
Laita kasvikset lävikköön ja paina raastetta lävikköä vasten, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita raaste takaisin kulhoon ja sekoita siihen juustoraaste. Vatkaa eri kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää se raasteeseen.
Kumoa seos leivinpaperille uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Rouhi myllystä muutama pyöräytys mustapippuria paistoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 min.

Koristele esim. basilikasilpulla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-pinaattimunakas

Ainekset

6
munaa
1
dl
hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
ripaus
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vettä
Täyte
1
rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
7
dl
suikaloitua lehtikaalia
ripaus
suolaa
50
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
babypinaattia, ituja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
  2. Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
  4. Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi  lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
  5. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.

Kommentit (0)