Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Chirstina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen
Nopeasta pannugranolasta on moneksi: jätskin kanssa jälkkäriksi, jugurtin kaverina aamupalalle. Omenasosetta kannattaa tehdä hyvän sadon aikaan reilumpi satsi. Loput voit pakastaa annospusseissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Omenahyve & pannugranola

Ainekset

1
l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jugurttia
Omena-inkiväärisose
2
kg
kotimaisia omenoita
3
rkl
raastettua inkivääriä
2
dl
vettä
4
dl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Pannugranola
nokare
voita
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
  5. Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
  6. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
  7. Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
  8. Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
  9. Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uusi tapa nauttia avokado! Makua chilistä ja valkosipulista, runsaasti pehmeää rasvaa avokadosta, kikherneistä ja rypsiöljystä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuni-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
SALSA
dl
kikherneitä (säilyke)
1
tomaatti
1
rkl
hienonnutta punasipulia
½
punainen chilipalko
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
VINEGRETTI
½
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki salsan aineet pienessä kulhossa.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi salsaa kiven jättämään koloon. Kypsennä täytettyjä avokadonpuolikkaita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana kypsennysajan kanssa. Liian pitkä uunissa olo saa hedelmän maistumaan helposti kitkerältä.
  3. Hienonna lehtipersilja pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet. Lusikoi vinegrettiä kuumille avokadoille