Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 304 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Rahkaräiskäleet eivät hilloa kaipaa, sillä taikinaan on upotettu purkillinen mangososetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 pientä räiskälettä
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rahkaräiskäleet

Ainekset

250
g
maitorahkaa
1
prk (125 g)
mangososetta, esim. Piltti
2
kpl
kananmunaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
1
rkl
inkivääriä raastettuna tai
1
tl
inkiväärijauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
rkl
tomusokeria
Paistamiseen
2
rkl
voita tai rypsiöljyä
Lisäksi
1
kpl
granaattiomena
1
kpl
mango
250
g
maitorahkaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki räiskäleainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Paista lettupannussa pieniä räiskäleitä molemmin puolin. Siivilöi päälle tomusokeria.
  3. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Halkaise ja paloittele mango. Sekoita rahkan joukkoon sokerit. Tarjoa hedelmät ja vaniljarahka räiskäleiden kanssa.

Kommentit (5)

lettupannu

Varmaan aivan ihania kun taikinassa olevasta rahkasta saa proteiinia.

Voiko tuon mangososeen tilalla käyttää kotimaisia marjoja tai omenasosetta?

Minulle kun on kovin tärkeää tuo kotimaisten tuotteiden käyttö.
Kannattaisiko veden tilalla käyttää vichyä tai muuta kuplivaa, koska silloin taikinasta voisi tulla entistäkin kuohkeampi.

Ihania ohjeita teillä ja herkullisia kuvia, onneksi ne eivät lihota :-)

Maiskis!

Aion kokeilla ja tarjota vieraillekkin, kiitos!

Mango

Osan vehnäjauhoista voisi varmaan korvata speltti-, graham-, ruis-, tai ohrajauhoilla. Näin niistä tulisi vielä terveellisiäkin. Ja varmasti maistuu myös vieraillekin.

Vierailija

Suosittelen tekemään kaurajauhoista.

Vierailija

Minä korvaan osan vehnäjauhoista pikakaura hiutaleilla. Ja välillä omenasosetta ja vanilijasokeria jos ei halua mangoa käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uusi tapa nauttia avokado! Makua chilistä ja valkosipulista, runsaasti pehmeää rasvaa avokadosta, kikherneistä ja rypsiöljystä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuni-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
SALSA
dl
kikherneitä (säilyke)
1
tomaatti
1
rkl
hienonnutta punasipulia
½
punainen chilipalko
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
VINEGRETTI
½
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki salsan aineet pienessä kulhossa.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi salsaa kiven jättämään koloon. Kypsennä täytettyjä avokadonpuolikkaita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana kypsennysajan kanssa. Liian pitkä uunissa olo saa hedelmän maistumaan helposti kitkerältä.
  3. Hienonna lehtipersilja pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet. Lusikoi vinegrettiä kuumille avokadoille
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Puhtia polulle! Pähkinä-karpalokeksit ovat kuin itse tehtyjä energiapatukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 kpl
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-karpalokeksit

Ainekset

2
dl
pähkinäsekoitusta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
vaaleaa siirappia
¾
dl
kookosöljyä
dl
pikakaurahiutaleita (gluteeniton)
½±
tl
kardemummaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Mittaa pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneeseen. Hienonna ne rouheeksi. Lisää joukkoon karpalot ja pyöräytä seosta leikkuuterällä muutama kierros.
  3. Lisää siirappi ja kookosöljy reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes öljy sulaa.
  4. Sekoita joukkoon pähkinä-hedelmärouhe, kaurahiutaleet ja kardemumma.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, noin 20 x 30 sentin vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
  6. Paista 15 minuuttia. Jäähdytä levy. Sulata suklaa ja pursota se levyn päälle. Leikkaa tai murra levy annospaloiksi.

Vinkki! Suklaan sulattaminen onnistuu näppärästi näin: Paloittele suklaa vahvaan pakastepussiin. Lämmitä vettä kattilassa ja nosta pussi veteen. Varo, ettei vettä pääse suklaaseen. Kun suklaa sulaa, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja valuta suklaa nauhana keksilevyn päälle.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.