Kaupallinen yhteistyö
Perlage Sgàjo Prosecco on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.

Hurauta hummukseen pakastekarpaloita, ja lusikoi se meheväksi täytteeksi bataattikiekkojen päälle. Tarjoa vegaaniset suupalat hedelmäisen Perlage Sgàjo Proseccon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Bataattikiekot ja karpalohummus

Ainekset

Karpalohummus
200
g
kikherneitä
1
dl
pakastekarpaloita
3
rkl
tahinia
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni valkosipulinkynsi
Lisäksi
2
bataattia
oliiviöljyä paahtamiseen
suolaa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja viipaloi bataatit, aseta ne pellille ja valele ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla. Paista noin 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea.
  2. Mittaa kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes massa on tasaista.
  3. Lado valmiiden bataattikiekkojen päälle lusikallinen hummusta, ja koristele tuoreella basilikalla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Mahtavaa!Ihania. Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Nauriiden kanssa maistuu suolainen vegekaviaari, joka on tehty soijakstikkeessa marinoiduista tapiokahelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nauriskranssit ja tapiokakaviaari

Ainekset

500
g
bataattia
1
rkl
ruokaöljyä
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulia
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
versoja
Pikkelöity nauris
3
naurista
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
dl
vettä
1
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
Tapiokakaviaari
1
dl
pieniä tapiokahelmiä
5
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita nauriista. Pese nauriit ja viipaloi ne ohuiksi vihannesleikkurilla tai juustohöylällä. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja inkivääri kattilassa. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada liemi nauriiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tapiokakaviaari. Keitä tapiokahelmiä vedessä, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi, noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että tapioka jäähtyy.
  4. Kaada tapiokahelmet kulhoon ja sekoita soijakastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa bataatti noin 1 cm:n viipaleiksi ja puolita viipaleet. Sivele ne öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, 20 minuuttia. Anna bataattien jäähtyä.
  6. Mittaa majoneesi pieneen kulhoon. Purista valkosipuli ja sekoita se majoneesiin.
  7. Jaa bataatit lautasille kranssin pohjaksi. Viipaloi sipulinvarret ja irrota thaibasilikan lehdet. Asettele naurisviipaleet, sipulit, versot ja yrtit kranssiksi bataattien päälle. Viimeistele valkosipulimajoneesilla ja tapiokalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Voit maustaa lempeän murekkeen hieman tulisemmaksi lisäämällä taikinaan chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-kikhernemureke

Ainekset

2
tlk (à 300 g) säilöttyjä käyttövalmiita kikherneitä
dl
säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
1
dl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
savupaprikaa
2
dl
pankojauhoa
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rosmariininoksaa
Vaahterasiirappiporkkanat
600
g
(väri)porkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
1
prk (50 g/35 g)
kapriksia
100
g
mantelilastuja
1-2
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen. Huuhtele kikherneet.
  2. Soseuta kikherneet tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää kikherneliemi, soija, tomaattipyree, ketsuppi, savupaprika ja pankojauho. Soseuta tasaiseksi ja siirrä seos kulhoon.
  3. Kuori porkkanat ja valkosipulit. Raasta porkkanat. Pyöräytä porkkana, valkosipuli ja saksanpähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
  4. Yhdistä kikherne- ja porkkanaseokset. Lisää öljy ja sekoita taikinaksi. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (vet. 1 l) ja kypsennä uunin alatasolla 50–60 minuuttia.
  5. Jos tarjoat lisänä vaahterasiirappiporkkanoita, kypsennä ne samalla.
  6. Anna murekkeen vetäytyä 5 minuuttia. Kumoa se tarjoiluvadille ja hienonna päälle runsaasti lehtipersiljaa ja rosmariinia.
  7. Valmista vaahterasiirappiporkkanat. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  8. Pese ja halkaise porkkanat ja levitä ne uunivuokaan. Yhdistä oliiviöljy ja siirappi. Valuta seos porkkanoille. Paahda porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia.
  9. Valuta kaprikset. Paista niitä ja mantelilastuja öljyssä, kunnes mantelit ruskistuvat hieman.
  10. Levitä kapris-manteliseos porkkanoille ja tarjoa porkkanat kikhernemurekkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täysjyväkuskus tekee salaatista ruokaisamman ja savutofu tuo aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofusalaatti

Ainekset

1
dl
täysjyväkuskusia
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
1/4
jättisipulia
100
g
lehtikaalia
2
rkl
sitruunamehua
sokeria ja suolaa
2
rkl
öljyä
200
g
erilaisia tomaatteja
Lisäksi
200
g
savutofua
1
rkl
paahdettua hasselpähkinää
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Mittaa kuskus kulhoon. Sekoita joukkoon kiehuva vesi, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Peitä kulho foliolla ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri.
  3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot sekä marinoitu sipuli ja lehtikaali kuskusin joukkoon.
  4. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät sivuun pannulta. Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista viipaleita pannulla muutama minuutti niin, että ne ovat kauniin ruskeita.
  5. Lusikoi kuskussalaattia lautasille ja nosta tofupalat annoksen päälle. Rouhi paahdettuja hasselpähkinöitä ja ripottele lopuksi salaatin pinnalle.

Kommentit (0)