Gwyneth Paltrow'n terveellisiin muffineihin ei tule sokeria eikä edes kananmunia, joten ne sopivat myös vegaaneille. Ne eivät maistu sämpylöiltä.
Gwyneth Paltrow'n ensimmäisessä keittokirjassa My Father's Daughter on kaksi mustikkamuffiniohjetta, joista tämä on se terveellisempi. Voit halutessasi ripotella muffinitaikinan pintaan hiukan ruskeaa sokeria, jos haluat niistä makeampia. Muffineja voi myös syödä siirapin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 min
Helppo
Gwyneth Paltrow'n terveellisemmät mustikkamuffinit
Ainesosat
reilu
1 dl
manteli- tai soijamaitoa (tai maitoa)
reilu
1 dl
ruokaöljyä
reilu
1 dl
vaahterasiirappia
0,8
dl
agavesiirappia (voi korvata myös vaahterasiirapilla)
2,5
dl
vehnäjauhoja tai vaaleita spelttijauhoja
2,5
dl
grahamjauhoja (tai tummia spelttijauhoja)
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
dl
mustikoita (tuoreita tai sulatettuja)
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vuoraa muffinipelti paperivuoilla tai asettele 12 paperista muffinivuokaa valmiiksi.
- Sekoita kulhossa öljy, maito ja siirapit. Yhdistele toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja suola.
- Lisää kosteat ainekset kuiviin aineksiin ja sekoita varovasti joukkoon mustikat.
- Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa, kunnes pinta on kullankeltainen ja kokeillessa veitsi tulee muffineista lähes puhtaana ulos eli noin 25-30 minuuttia.