Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lämmin jyväpaistos saa ytyä limetistä ja kimchin makuisesta hapankaalista. Vegaaninen herkku on nopeasti valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi-jyväpaistos

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
maustamatonta tofua
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesamiöljyä
1
prk (300 g)
hapankaalikimchiä (esim. Rasilainen)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
lkalatonta kastiketta (esim. Arche No-Fish Sauce)
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tofu ja murenna se käsin. Purista toisen limetin mehu pieneen kulhoon ja leikkaa toinen neljäksi lohkoksi. Nypi korianterista lehdet.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä hetki ja nosta sitten lämpötilaa. Lisää jyvät ja tofu pannuun ja paista kovalla lämmöllä rapeiksi, muutama minuutti.
  4. Lisää hapankaalikimchi, soija ja kalaton kastike. Sekoittele ja anna nesteiden kiehua pois. Lisää lopuksi pinaatti ja limetinmehu.
  5. Jaa paistos lautasille ja koristele korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki! Kalaton kastike on aasialaisen kalakastikkeen vegaaninen vastine, joka valmistetaan merilevästä.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmiista bataattisoseesta tehty ja currytahnalla maustettu keitto on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävyttömän helppo bataatti-kookoskeitto

Ainekset

2
pötköä (à 400 g)
bataattisosetta
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
4–6
rkl
punaista currytahnaa
2
limetin mehu
1
iso ruukku korianteria
2
tl
sokeria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Sekoita kattilassa bataattisose, kookosmaito, currytahna, limettimehu ja puolet korianterista. Lisää vielä suola ja sokeri.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jos haluat, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Viimeistele keittoannokset hienonnetulla korianterilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi noin reseptissä on noin järjetön määrää kookosmaitoa, joka on suurelta osin kovaa rasvaa? Vähintään puolet voi jättää pois maun kärsimättä.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Nyt kannattaa syöksyä suomalaiseen luontoon ja hankkia sieltä erilaisia keittotarpeita. Nokkonen, käenkaali l. ketunleipä, voikukka, jne.

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Linssit tekevät tästä vegaanisesta salaatista ruokaisan. Jos haluat nopeuttaa salaatin valmistumista, marinoi linssejä hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssipanzanella

Ainekset

1
dl
kuivattuja vihreitä tai mustia linssejä
kasvislientä keittämiseen
2–3
viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2
tl
oliiviöljyä paistamiseen
150
g
erilaisia tomaatteja
½
pieni punasipuli
½
dl
tummia oliiveja
1
ps (70 g)
salaattisekoitusta
½
ruukku
tuoretta basilikaa
pinjansiemeniä
Kastike
1
pienen sitruunan raastettu kuori
1
pienen sitruunan mehu
¼
dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
suolaa
kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
muutama timjaminoksa silputtuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä. Keitä linssit kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä niihin kuitenkin napakka suutuntuma. Valuta linssit.
  2. Valmista kastike sillä välin kun linssit kiehuvat. Yhdistä kulhossa ensin sitruunankuori ja sitruunamehu, oliiviöljy, agavesiirappi ja suola. Siirrä kastikkeesta kolmasosa sivuun ja sekoita lopun joukkoon silputut yrtit. Sekoita yrttinen kastike lämpimien linssien joukkoon.
  3. Revi leipä suupaloiksi ja paista palat kullanruskeiksi öljyssä kuumalla pannulla.
  4. Lohko tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise oliivit. Kokoa lautaselle salaattisekoitus, tomaatit ja sipulit. Valuta loppu kastike salaatin joukkoon.
  5. Lisää lopuksi leipäpalat, linssit, basilika ja pinjansiemenet.

Kommentit (0)