Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lämmin jyväpaistos saa ytyä limetistä ja kimchin makuisesta hapankaalista. Vegaaninen herkku on nopeasti valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi-jyväpaistos

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
maustamatonta tofua
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesamiöljyä
1
prk (300 g)
hapankaalikimchiä (esim. Rasilainen)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
lkalatonta kastiketta (esim. Arche No-Fish Sauce)
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tofu ja murenna se käsin. Purista toisen limetin mehu pieneen kulhoon ja leikkaa toinen neljäksi lohkoksi. Nypi korianterista lehdet.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä hetki ja nosta sitten lämpötilaa. Lisää jyvät ja tofu pannuun ja paista kovalla lämmöllä rapeiksi, muutama minuutti.
  4. Lisää hapankaalikimchi, soija ja kalaton kastike. Sekoittele ja anna nesteiden kiehua pois. Lisää lopuksi pinaatti ja limetinmehu.
  5. Jaa paistos lautasille ja koristele korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki! Kalaton kastike on aasialaisen kalakastikkeen vegaaninen vastine, joka valmistetaan merilevästä.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä kevätpastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämän keiton kohdalla ei tarvitse päättää, tykkääkö enemmän vihreästä vai valkoisesta parsasta. Soppaan tulee molempia! Lisäksi keitto on helppo tehdä vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kahden parsan keitto

Ainekset

500
g
valkoista parsaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
7
dl
kasvislientä
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunan mehua
2
perunaa (200 g)
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
(2
rkl
ravintohiivahiutaleita)
1
prk (2 dl)
kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta (tai ruokakermaa, jos keiton ei tarvitse olla vegaaninen)
PÄÄLLE
8
vihreää parsaa
1
rkl
öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
SIEMENRIPOTE
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
pistaasi- tai cashewpähkinöitä
½
tl
currya
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsa ja leikkaa tyvestä noin 3 cm:n kovat palat. Kuumenna öljy kattilassa. Laita kuoret ja kovat palat kattilaan ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun jatkat keiton valmistamista. Siivilöi liemi.

  2. Paloittele kuoritut parsat. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Kuullota perunoita ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää parsapalat ja jatka vielä muutama minuutti. Lisää siivilöity liemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ravintohiivahiutaleet. Soseuta keitto tasaiseksi. Ota liedeltä ja lisää ruuanlaittovalmiste. Pidä keitto lämpimänä.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja pyöräytä vihreitä parsanuppuja pannulla noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla seesaminsiementen kanssa. Kaada mortteliin mausteiden kanssa ja murskaa hienommaksi. Ripottele keiton pinnalle. Nosta päälle parsanuppuja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Erityisen rapeiden ranskalaisten salaisuus on esikeittäminen ja tuplapaisto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapaistetut lantturanskalaiset

Ainekset

2
isoa lanttua (n. 1 kg)
1
l
vettä
1
tl
suolaa
4
dl
ruokaöljyä (uppopaistoöljy)
1
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
¼
tl
jauhettua maustepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori lantut ja leikkaa ne noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Esikeitä lanttutikkuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja kuivaa tikut esimerkiksi talouspaperilla, anna jäähtyä kunnolla.
  2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit tarkistaa lämpötilan leipäpalalla: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä alkaa heti kypsyä poreilevassa öljyssä. Uppopaista lantut muutamassa erässä, 2–3 minuuttia. Valuta hyvin talouspaperin päällä.
  3. Uppopaista lantut uudelleen. Mausta suolalla, savupaprikalla ja pippurilla. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa (ohje alla).

Vinkki! Tee ranskikset uunissa: paahda esikeitettyjä, öljyttyjä lanttutikkuja 225-asteisessa uunissa 20–30 minuutta kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.

Basilika-cashewkastike

Ainekset

2
dl
cashewpähkinöitä
1
sitruunan mehu
1
ruukku
basilikaa
1½–2
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pähkinät. Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Laita pähkinät veteen ja anna liota 30 minuuttia.
  2. Valuta pähkinät ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon, lisää basilika ja soseuta. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksuhkon kastikkeen.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Bataatista syntyy supermaukas pizzapohja! Laita täytteeksi härkistä ja tomaattia, ja kun pizza on tullut uunista, viimeistele se tuoreella basilikalla ja vegaanisella ranskankermalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-härkis-pizza

Ainekset

1
bataatti (n. 500 g)
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Täyte
dl
valmista tomaattipastakastiketta (esim. Raguletto)
1
tl
chilijauhetta
150
g
härkistä
2
tomaattia
Pinnalle
1
dl
vegaanista ranskankermaa (esim. Oatly)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
kourallinen
basilikanlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi bataatti mahdollisimman ohueksi. Lado viipaleet limittäin uunipellille kahdeksi isoksi soikioksi. Hienonna valkosipuli ja sekoita suolan kanssa öljyyn. Sivele molemmat bataatit valkosipuliöljyllä. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia.
  2. Sekoita kulhossa tomaattikastike, chilijauhe ja Härkis. Levitä täyte bataattipohjille. Viipaloi tomaatit ja levitä täytteen päälle. Kypsennä uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  3. Mausta ranskakerma suolalla ja pippurilla. Ripottele basilikanlehdet ja lusikoi ranskankerma kuumien pizzojen päälle.

Kommentit (0)