jiiäs on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luontaisesti gluteeniton pizzapohja

Ainekset

Pohja
2 1/2
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
1/2
rkl
psylliumia
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
polentaa (tai 1/2dl enemmän maissijauhoja)
1 1/2
dl
maissijauhoja
n. 2 1/2
dl
tattarijauhoja
2 + 2
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen

2. Lisää psyllium ja anna turvota n. 10 min

3. Lisää suola ja 2 rkl öljyä

4. Lisää polenta, maissijauhot ja 2 dl tattarijauhoja aluksi puuhaarukalla sekoittaen ja sitten käsin vaivaten

5. Lisää 2 rkl öljyä ja 1/4-1/2 dl tattarijauhoja, taikinan tulisi irrota kulhon reunoilta

6. Laske altaaseen kuumaa vettä, peitä kulho ja laita se altaaseen, anna taikinan kohota n. 30min

7. Ripottele leivinpaperin päälle hieman tattarijauhoja, kauli taikina ohueksi ja vedä leivinpaperi pellin päälle (taikinasta tulee pellillinen)

8. Peitä pelti, laita se altaan päälle, jossa on kuumaa vettä. Anna kohota n. 30min

9. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista 225 asteessa 15-20min

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulupöydän tähdessä maistuvat tuore appelsiini ja seesamista tehty tahini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia + 1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tähtileipä

Ainekset

1
iso appelsiini
dl
vettä
8–10
dl
vehnäjauhoja
½
rkl
kuivahiivaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
tl
suolaa
Täyte
1
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
2
rkl
timjamin lehtiä
¾
dl
tahinia
2
rkl
tomaattipyreetä
Pinnalle
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiini juuresharjalla. Raasta kuori ja purista mehu (1½ dl). Kuumenna mehu ja vesi 42-asteiseksi. Lisää vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva. Alusta puolet jauhoista nesteeseen.
  2. Lisää öljy, kuoriraaste, sokeri ja suola sekä jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee napakan pehmeää. Jatka vaivaamista vielä viisi minuuttia.
  3. Nostata taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen paloista jauhotetulla pöydällä noin 30 senttiä leveäksi pyöreäksi pohjaksi.
  5. Kumoa pinaatit pannulle ja lisää joukkoon vesi. Anna pinaattien höyrystyä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulla oleva neste pois ja purista pinaatit mahdollisimman kuivaksi. Riivi tuoreesta timjamista lehdet.
  6. Levitä kaulitulle pohjalle tahini ja tomaattipyree. Ripottele pinaatti ja timjami tasaisesti päälle. Kauli toinen taikinapala samankokoiseksi kanneksi ja nosta se täytteen päälle.
  7. Leikkaa leipä neljään osaan niin, että keskelle jää noin viiden sentin alue, joka pitää leivän koossa. Jaa neljännekset vielä kolmeen tai neljään sakaraan. Käännä jokainen sakara kierteelle. Kohota leipää liinan alla 20 minuuttia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kauniit vegesushit syntyvät näppärästi muffinipellin avulla. Juurikkaat koristavat ja antavat niille mukavaa rapsakkuutta, siitakesienet ja raikas inkivääri maustavat riisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
1½ h (+ riisin lepuutus 1 h)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Muffinisushit

Ainekset

3
dl
sushiriisiä
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
sushietikkaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kasvikset
1
punajuuri
1
keltajuuri
1
raitajuuri
¼
pieni kurkku
2
minikesäkurpitsaa
Lisäksi
1
norileväarkki
1
rs
syötäviä kukkia
½
dl
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Halutessasi voit antaa riisin levätä noin tunnin, niin siitä tulee keitettäessä napakampaa.
  2. Kuumenna 4 dl vettä kattilassa, mausta suolalla ja lisää riisi. Kiehauta ja laske lieden lämpötilaa. Peitä kattila kannella ja hauduta riisiä 10 minuuttia.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita etikka lastalla nostellen riisin joukkoon, peitä kattila kannella ja anna riisin tekeytyä 15 minuuttia.
  4. Hienonna sillä aikaa sienet ja raasta inkivääri. Paista sieniä ja inkivääriä öljyssä pannussa 5 minuuttia, kunnes sienet ruskistuvat kevyesti. Lisää soijakastike ja kiehauta niin, että kastike imeytyy sieniin. Sekoita sienet riisiin ja anna jäähtyä ilman kantta, keittiöliinan alla kattilassa 20 minuuttia.
  5. Kuori juurekset. Viipaloi ne ja kurkku ohuiksi lastuiksi vihannesleikkurilla tai kuorimaveitsellä. Suikaloi kesäkurpitsat pitkittäin. 
  6. Vuoraa muffinipelti tai -vuoat tuorekelmulla. Laita pohjalle kasviksia ja päälle riisiä. Paina riisi tiiviisti vuokaan. Peitä sushit kelmulla ja pidä tarvittaessa jääkaapissa tarjoamiseen saakka.
  7. Leikkaa norilevy kapeiksi suikaleiksi. Ota sushit pois vuoista ja paina norilevysuikaleet sushien ympärille. Koriste kukilla ja sushi-inkiväärillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
Soppa365
Video: Juha Salminen

Vohvelirauta esiin! Valmis croissant-taikina kypsyy parissa minuutissa rapeaksi. Tarjoa crohvelit vastapaistettuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vohvelit

Ainekset

1
tlk (240 g)
croissant-taikinaa (vegaanista, Danerolles)
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Lisäksi
1
rs (125 g)
pensasmustikoita
1
dl
lakkahilloa
1
dl
kaurafraichea

Työvaiheet

  1. Irrota croissant-taikina varovasti purkista. Älä levitä taikinaa, vaan leikkaa pötkö terävällä veitsellä kuudeksi pyöreäksi kiekoksi.
  2. Laita sokeri ja kaneli laakealle lautaselle. Pyöräytä taikinakiekot mausteissa molemmin puolin.
  3. Paista kiekko kerrallaan kullanruskeaksi kuumalla vohveliraudalla. Aikaa kuluu 2–4 minuuttia.
  4. Tarjoile heti mustikoiden, hillon ja kaurafraichen (tai ranskankerman) kera

Alkuperäinen resepti: Anu Brask, Kodin Kuvalehti

Kommentit (4)

Pöpö

Käyköhän tähän hommaan myös voileipägrilli ?

Vierailija

ei käy missään nimessä täytyy olla ihan erikoisvalmisteinen crohveligrilli

Vierailija

Nuohan kuvassa ovat jopa pahasti palaneet.Kuka on ohjeen takana? Epamaaraisen nakoinen suttukasa.

Vierailija

Ei näytä yhtään palaneilta vaan tosi herkullisen näköinen annos. Usein käynti silmälääkärillä auttaa.

Joonas Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Jouluiset mausteet ja pirteä mandariini lämmittävät sinua ja läheisiäsi pakkasilloissa. Alkoholittomuuden ansiosta juoma sopii täydellisesti perhehetkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joulumocktail

Ainekset

Kanelisiirappi
1 1/2
dl
vettä
1/2
dl
ruokosokeria
4
kanelitankoa
Lisäksi drinkkiin.
3
dl
mandariinimehua
4
neilikankukkaa
4
ps
vahvaa teetä
4
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

1. Valmista ensin kanelisiirappi. Mittaa vesi ja ruokosokeri pieneen kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kanelitangot ja hauduta matalalla lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Poimi kanelitangot siirapista ja säästä ne viimeistelyyn.
2. Kuumenna kattilassa mandariinimehu höyryävän kuumaksi ja lisää neilikat. Hauduta matalalla lämmöllä vähintään 30 minuuttia.
3. Hauduta musta tee pakkauksen ohjeen mukaisesti.
4. Valmista drinkki kahdessa osassa. Yhdistä ravistimessa tai isossa, puhtaassa lasipurkissa 5 cl kanelisiirappia, 15 cl mandariinineilikkamehua ja 20 cl mustaa teetä. Tarjoile lasisessa mukissa kanelitangon kera.

Kommentit (0)