Kaupallinen yhteistyö
Vege Plus on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Kokoa tuhdit kasvisburgerit ja viimeistele kerrokset vegaanisella juustolla. Kastikkeena toimii cashewtahna ja hummus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Mehevät vegaaniset burgerit

Ainekset

1
pkt
Porlammin vege -juustoa, viipaloituna
4
hampurilaissämpylää
2
avokadoa
1
punasipuli
3
tomaattia
1
munakoiso
1
nippu
lehtikaalia
Vihreä cashewtahna
3
dl
cashewpähkinöitä liotettuna
1
vihreä paprika
1
jalopeno
1
avokado
1
limen kuori ja mehu
1
tl
valkosipulia, hienonnettuna
tuoretta korianteria
Hummus
400
g
kikherneitä, keitettynä ja valutettuna
3-4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tahinia
1
tl
valkosipulia, hienonnettuna
2
rkl
sitruunamehua
himalajansuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot reiluiksi siivuiksi. Tee veitsellä pieniä viiltoja munakoisojen pintaan ja lisää suolaa viipaleiden päälle. Anna suolan imeytyä hetki niin, että viipaleiden päälle kertyy nestettä. Pyyhi munakoisot ylimääräisestä nesteestä ja laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Lisää munakoisosiivujen päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta viipaleet suolalla, valkosipulilla ja rosmariinilla ja paista 180 asteessa noin 25–30 minuuttia kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja kypsentyneet.
  3. Tee cashewtahna. Poista paprikasta siemenet. Sekoita cashewtahnan ainekset joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  4. Valmista hummus. Laita kaikki hummuksen raaka-aineet monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  5. Lämmitä hampurilaissämpylöitä sekä juustoviipaleita hieman. Täytä hampurilaiset. Laita hampurilaissämpylän ja juuston päälle hummusta, lehtikaalia, munakoisoviipaleita, avokadoviipaleita, tomaattia ja punasipulia. Viimeistele raikkaalla ja tulisella cashewtahnalla. 
  6. Tarjoile burgeri juureslastujen tai bataattiranskalaisten kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kevään raikkain alkupala yhdistää kurkun, avokadon ja miniparsat samalle lautaselle. Mausta vastaavat kevyesti paahdetut korianterinsiemenet ja riisiviinietikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 annosta pikku ruokana
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkua, avokadoa ja parsaa

Ainekset

1
pieni avokado
½
kurkkua
100
g
miniparsaa
4–8
shisonlehteä
½
rkl
korianterinsiemeniä
2
rkl
avokado- tai oliiviöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi. Leik­kaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Leik­kaa parsat ohuiksi paloiksi, mutta jätä nuput kokonaisiksi. Huuhtele shisonlehdet. Laita kasvikset tarjoilulautaselle.
  3. Paahda korianterinsiemeniä pari minuut­tia kuumassa kuivassa pannussa. Yhdistä riisiviinietikka ja öljy, kaada seos kasviksille. Ripottele korianterinsiemenet ja sormisuola pinnalle.

VINKKI Tuoretta shisoa löytää varmimmin aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneis­ta kaupoista. Voit korvata sen mintulla tai sitruunamelissalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Yksinkertainen vihreä salaatti on kaunis ja raikas lisä juhlapöytään. Jätä minisalaatin lehdet kokonaisiksi. Lisää kastikkeeseen greippimehua makusi mukaan.

Vinkki! Käyttämäsi oliiviöljy määrittelee vinegretin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vihreä salaatti ja greippivinegretti

Ainekset

2
(100 g)
sydänsalaattia
1
ps
salaattipinaattia
1
verigreippi
Vinegretti
1–2
rkl
verigreippimehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo salaatinlehdet ja kuivaa ne hyvin salaattilingossa. Revi isoimmat lehdet puolikkaiksi. Nostele lehdet laakealle vadille.
  2. Kuori verigreippi hedelmälihaa myötäillen ja leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Laita lohkot salaatinlehtien päälle.
  3. Tee vinegretti. Purista hedelmäkalvoista irtoava mehu kulhoon. Käytä siitä tarvittaessa vain osa, sillä liika greippimehu tekee vinegretistä happaman. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, siirappi, suola ja pippuri.
  4. Valuta vinegrettiä muutama tippa kerrallaan salaatinlehtien päälle ja lomaan. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Bulgursalaatti on ihanan ruokaisa mutta kepeä lisuke pääsiäispöytään. Tässä versiossa maistuvat pistaasit, rusinat ja minttu.

Vinkki! Salaatin maku on tarkoituksella mieto, jotta se sopii täydentämään muita ruokalajeja. Jos haluat, voit maustaa bulgurin kiehauttamalla aluksi öljyssä 1–2 tl ras el hanout -mausteseosta. Lisää vesi ja suola ja jatka ohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bulgursalaatti

Ainekset

4
dl
vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
4
dl
bulguria (esim. Linea Verde)
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
sultanarusinoita
100
g
kuorellisia pistaaseja (kuorittuna noin 1 dl)
1
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi, öljy ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon bulgur. Nosta kansi päälle ja anna bulgurin turvota noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä bulgur kulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu, siirappi, mustapippuri ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti. Hienonna minttu. Lisää ne joukkoon.
  4. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa vihreän salaatin parina

Kommentit (0)