Kaupallinen yhteistyö
Vege Plus on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Kokoa tuhdit kasvisburgerit ja viimeistele kerrokset vegaanisella juustolla. Kastikkeena toimii cashewtahna ja hummus.

Annoksia
4

Mehevät vegaaniset burgerit

Ainekset

1
pkt
Porlammin vege -juustoa, viipaloituna
4
hampurilaissämpylää
2
avokadoa
1
punasipuli
3
tomaattia
1
munakoiso
1
nippu
lehtikaalia
Vihreä cashewtahna
3
dl
cashewpähkinöitä liotettuna
1
vihreä paprika
1
jalopeno
1
avokado
1
limen kuori ja mehu
1
tl
valkosipulia, hienonnettuna
tuoretta korianteria
Hummus
400
g
kikherneitä, keitettynä ja valutettuna
3-4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tahinia
1
tl
valkosipulia, hienonnettuna
2
rkl
sitruunamehua
himalajansuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot reiluiksi siivuiksi. Tee veitsellä pieniä viiltoja munakoisojen pintaan ja lisää suolaa viipaleiden päälle. Anna suolan imeytyä hetki niin, että viipaleiden päälle kertyy nestettä. Pyyhi munakoisot ylimääräisestä nesteestä ja laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Lisää munakoisosiivujen päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta viipaleet suolalla, valkosipulilla ja rosmariinilla ja paista 180 asteessa noin 25–30 minuuttia kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja kypsentyneet.
  3. Tee cashewtahna. Poista paprikasta siemenet. Sekoita cashewtahnan ainekset joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  4. Valmista hummus. Laita kaikki hummuksen raaka-aineet monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  5. Lämmitä hampurilaissämpylöitä sekä juustoviipaleita hieman. Täytä hampurilaiset. Laita hampurilaissämpylän ja juuston päälle hummusta, lehtikaalia, munakoisoviipaleita, avokadoviipaleita, tomaattia ja punasipulia. Viimeistele raikkaalla ja tulisella cashewtahnalla. 
  6. Tarjoile burgeri juureslastujen tai bataattiranskalaisten kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Helppo, sopivan mieto mutta mausteinen chili sin carne maistuu myös lapsille! Lisää halutessasi chilin määrää.

Annoksia
5
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo chili sin carne

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chilipalko
2
rkl
öljyä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
timjamia
500
g
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
dl
tummaa soijarouhetta
1
prk (385 g)
kypsiä kidneypapuja
2–3
rkl
soijakastiketta
2–3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili, josta on poistettu siemenet. Kuullota sipulit ja chili savupaprikajauheen ja juustokuminan kanssa öljyssä paistokasarissa.
  2. Mausta timjamilla. Lisää tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Lisää soijarouhe ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 15–20 minuuttia.
  3. Lisää haudutuksen aikana joukkoon siivilässä huuhdotut pavut. Mausta soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja siirapilla. Tarkista maku.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 

Kommentit (0)