Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Tuhti, värikäs ja riittoisa vegepata kerää kaikki hyvän ruuan ystävät samaan pöytään! Savupaprika, inkivääri ja chili lämmittävät, pavut vievät nälän mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-papupata

Ainekset

1
iso
sipuli
1
kg
myskikurpitsaa
½–1
tuoretta chiliä
4 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rkl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
2
prk (à 258 g)
kypsiä mustapapuja
1
prk
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
l
suikaloitua lehtikaalia
Lisäksi
1
prk
kaurafraichea
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise myskikurpitsa ja koverra pois siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi. Viipaloi chili ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää joukkoon sipuli, kurpitsa ja savupaprika. Kääntele kasviksia muutama minuutti öljyssä. Lisää chili ja inkivääri.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pataan pavut, tomaattimurska, vesi ja suola. Hauduta pataa noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja lehtikaali. Hauduta 5 minuuttia.
  5. Tarjoa pata chilillä ryyditetyn kaurafraichen kanssa.

Vinkki! Tarjoa papupadan kanssa täysjyväriisiä tai riisiseosta, jonka joukossa on ruista.

Kommentit (2)

Töölön kerhon keittelijämummo

Kiitos tästä loistavasta reseptistä. Oli herkullista.

Vegestudent

Hyvää oli, kiitos syyspäivää lämmittävästä kasvisreseptistä. Vinkkaisin kaikkia testaajia ottamaan käyttöön isoimman padan mikä löytyy. Opiskelijakeittiöni 3l kattila oli hieman liian pieni ja jouduin jättämään reseptistä pois noin 250g kurpitsaa koska se ei yksinkertaisesti mahtunut mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Nollan pil-pil-kastike on vegaaninen versio Baskimaan kastikkeesta, joka tarjotaan öljyssä haudutetun turskan kanssa. Vahvan yrttinen kastike sopii mainiosti grillatun salaatin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pil-pil-kastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Pil-pil-kastike
1½–2
ruukkua (75 g)
erilaisia yrttejä (basilikaa, persiljaa, tilliä, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia)
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
kikherneiden lientä
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
romainesalaatti
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Varaa lieden viereen kylmällä vedellä ja jäillä täytetty kulho. Ryöppää yrttejä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) noin 15 sekuntia ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Valuta yrtit ja purista kuiviksi pyyhkeen välissä. Soseuta öljyn kanssa tehosekoittimessa, noin 5 minuuttia.

  2. Laita kikherneiden liemi sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta yrttiöljy koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää vesi, etikka ja suola.

  3. Halkaise romainesalaatti ja sivele leikkauspinnat öljyllä. Grillaa tai paista pannussa, kunnes salaatit ovat saaneet väriä. Nosta lautasille ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nypi mintun lehdet salaatille. Valuta kastiketta päälle. Voit koristella annoksen pikkelöidyillä marjoilla.

Vinkit: 

  1. Pikkelöi lisukkeeksi herukoita 24 tuntia 1-2-3-liemes- sä (1 osa etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä).

  2. Saat pikaversion kastikkeesta, kun sekoitat soseutetut yrtit kaupan valmiiseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tämä mehevä, porkkana- ja hernetahnalla täytetty vegaaninen voileipäkakku osuu monen makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

1
iso vaalea vuokaleipä
½
saaristolaisleipää
Porkkanatahna
3
porkkanaa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
4
rkl
tahinia
½
tl
cayennepippuria
Hernetahna
2
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
pakasteherneitä
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kostutus
¾
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
kasvisfondia
2
tl
harissatahnaa
Kuorrutus
2
prk (à 150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
1
dl
vegaanista ranskankermaa (Oatly iMat)
½
tl
suolaa
Koristelu
1
dl
cashewpähkinöitä
10
retiisiä
1
porkkana
1
karambola
½
ps (75 g)
sokeriherneitä
1
rs (110 g)
alfalfa-ituja
suolaheinää tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Tee porkkanatahna. Kuori porkkanat ja pa­loittele niistä kaksi, raasta kolmas isolla terällä. Kuumenna 4 dl vettä ja 1 tl suolaa ja keitä pork­kanapalat kypsäksi, noin 15 minuuttia. Siivilöi keitetyt porkkanat, säästä vesi soseen ohentami­seen. Soseuta porkkanapalat ja -raaste sekä muut porkkanatahnan aineet ja lisää keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes sose on hummusmaista.
  2. Tee hernetahna. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa 1–2 minuuttia sekoitellen. Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Soseuta kaikki her­netahnan aineet tasaiseksi.
  3. Leikkaa leivät noin 2 cm:n paksuiksiksi kerrok­siksi. Tarvitset 4 viipaletta vaaleaa ja 2 viipaletta tummaa leipää.
  4. Yhdistä kostutteen aineet.
  5. Laita vaalea leipäviipale tuorekelmulle ja sive­le kevyesti kostutetta sen pintaan. Levitä puolet hernetäytteestä leivälle. Paina tumma viipale täyt­teen päälle, kostuta ja levitä puolet porkkanatäyt­teestä päälle. Lisää vaalea leipäviipale ja kostu­ta pinta kauttaltaan. Kääri kakku kelmuun tiiviiksi paketiksi. Tee toinen samanlainen kakku.
  6. Laita kakut leipävuokiin tai vierekkäin isoon vuokaan ja päälle kevyt paino. Anna kakkujen maustua jääkaapissa yön yli.
  7. Sekoita vegaaninen tuorejuusto ja ranskan-kerma kulhossa. Mausta suolalla.
  8. Poista kakuista kelmut, leikkaa reunat pois ja laita kakut tarjoiluvadille. Levitä kuorrute pinnalle.
  9. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Paahda pähkinöitä pannussa ilman rasvaa 1–2 minuuttia sekoitellen. Pilko retiisit, vuole porkkana ja viipa­loi karambola. Paina reilusti ituja ja suolaheinää kakun reunoille. Koristele kakku kasviksilla ja karambolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Kaipaatko uutta ideaa ruokaisaan salaattiin? Tämä mukavan mausteinen kuskus-salaatti on saanut inspiraationsa chilisestä ja pähkinäisestä muhammaratahnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Muhammara-kuskussalaatti

Ainekset

5
isoa tomaattia
dl
kuskusia
dl
lämmintä vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissatahnaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
granaattiomena
1
ruukku minttua
½
sitruunan mehu
1
ps (100 g)
saksanpähkinöitä
1
tlk (220 g)
säilöttyjä paahdettuja paprikasuikaleita (esim. Royal)
Lisäksi
1
ps (340 g)
ohutleipää (esim. Liba)

Työvaiheet

  1. Halkaise yksi tomaatti ja raasta se raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Sekoita tomaattisoseen joukkoon kuskus ja lämmintä vettä, öljyä, harissatahnaa, paprikajauhetta ja suolaa. Sekoita hyvin, peitä kulho kelmulla ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia.

  2. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Laita pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon valutetut säilykepaprikat ja jauha murumaiseksi.

  3. Pilko loput tomaatit, halkaise granaattiomena ja irrota siemenet, hienonna minttu. Sekoita tomaatit, granaattiomenat ja paprikaseos kuskuskin joukkoon, lisää lopuksi minttu ja sitruunan mehu.

Kommentit (0)