Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Tuhti, värikäs ja riittoisa vegepata kerää kaikki hyvän ruuan ystävät samaan pöytään! Savupaprika, inkivääri ja chili lämmittävät, pavut vievät nälän mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-papupata

Ainekset

1
iso
sipuli
1
kg
myskikurpitsaa
½–1
tuoretta chiliä
4 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rkl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
2
prk (à 258 g)
kypsiä mustapapuja
1
prk
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
l
suikaloitua lehtikaalia
Lisäksi
1
prk
kaurafraichea
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise myskikurpitsa ja koverra pois siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi. Viipaloi chili ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää joukkoon sipuli, kurpitsa ja savupaprika. Kääntele kasviksia muutama minuutti öljyssä. Lisää chili ja inkivääri.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pataan pavut, tomaattimurska, vesi ja suola. Hauduta pataa noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja lehtikaali. Hauduta 5 minuuttia.
  5. Tarjoa pata chilillä ryyditetyn kaurafraichen kanssa.

Vinkki! Tarjoa papupadan kanssa täysjyväriisiä tai riisiseosta, jonka joukossa on ruista.

Kommentit (2)

Töölön kerhon keittelijämummo

Kiitos tästä loistavasta reseptistä. Oli herkullista.

Vegestudent

Hyvää oli, kiitos syyspäivää lämmittävästä kasvisreseptistä. Vinkkaisin kaikkia testaajia ottamaan käyttöön isoimman padan mikä löytyy. Opiskelijakeittiöni 3l kattila oli hieman liian pieni ja jouduin jättämään reseptistä pois noin 250g kurpitsaa koska se ei yksinkertaisesti mahtunut mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen kimchi sopii myös kala-allergikoille, sillä perinteisesti reseptissä oleva kalakastike on nyt korvattu soijakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kimchi

Ainekset

800
g
kiinankaalia
3
rkl
suolaa
noin 1
litra vettä
pätkä retikkaa tai 1 porkkana
2–3
kevätsipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
3
isoa valkosipulinkynttä raastettuna
2
rkl
korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1
tl
sokeria
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kiinankaali, poista siitä kova kanta ja leikkaa lehdet 2-4 osaan. Laita kaalinlehdet kulhoon ja hiero niihin suolaa, kunnes lehdet alkavat hieman pehmentyä. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä 4–6 tuntia.
  2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  3. Kuori retikkaa ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita inkivääri, valkosipuli, chilihiutaleet, sokeri ja soijakastike yhteen isossa kulhossa. Lisää kiinankaali, sipulit ja retikka ja sekoita hyvin.
  4. Painele kimchi kannelliseen lasipurkkiin niin, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Nosta kimchi vielä jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan. Tarjoa lisukkeena.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Päivi Ristell

Raastettu tofu on etenkin sosiaalisessa mediassa levinnyt tapa valmistaa ”nyhtötofua” eli pulled pork -tyylistä ruokaa. Mausteista riippuen nyhtötofu sopii erinomaisesti esimerkiksi tacojen ja pitaleipien väliin sekä kulhoruokiin.

Raastetussa paahdetussa tofussa on rakenne kohdallaan, eikä siinä ole tietoakaan kumimaisesta suutuntumasta. Pinta on paahtamisen jälkeen mukavan rapsakka, mutta tofu on myös pehmeää ja mehevää.

Yleisin makuvariaatio vaikuttaa olevan bbq-kastikkeella maustettu raaste, mutta tofun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset tacot nyhtötofulla

Ainekset

Tofu
1
pkt (250 g)
maustamatonta tofua
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä
1
tl
(ruoko)sokeria
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
PIKKELÖITY RETIKKA
200
g
retikkaa
dl
vettä
¾
dl
sokeria
½
dl
riisiviinietikkaa
GOCHUJANGMAJONEESI
1
dl
(vegaanista)majoneesia
2
tl
gochujang-tahnaa
LISÄKSI
200
g
punakaalia
2
kevätsipulin vartta
1
punainen chili
1
limetti
sinimailasen ituja
seesaminsiemeniä
8
minitortillaa

Työvaiheet

  1. Aloita pikkelöimällä retikka. Kuori retikka ja pilko se ohuiksi tikuiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka niin, että sokeri liukenee. Lisää retikkatikut ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
  2. Kääri tofu talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle kuivumaan. Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne yhteen sokerin, seesamiöljyn ja soijakastikkeen kanssa.
  3. Raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, viipaloi chili sekä kevätsipulit. Lohko limetti. Sekoita gochujang-tahna majoneesiin.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Raasta tofu kartioraastimen karkealla terällä. Sekoita tofuun soija-seesamiöljykastike. Levitä raaste uunivuokaan ja paahda uunivuoassa noin 20 minuuttia, sekoita kerran paiston aikana.
  5. Kasaa lämmitetylle tortillaletulle raastettua kaalia, tofua ja retikkaa. Viimeistele majoneesilla, iduilla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.

Kommentit (0)