Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Muhammara syntyy 5 minuutissa maapähkinävoin jämistä, paahdetuista paprikoista ja harissasta. Paahdettu paprikasäilyke on oikea aarre.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + pastan keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Punainen muhammarapasta

Ainekset

1
tlk
(360/220 g) paahdettuja paprikasuikaleita (Royal)
3
rkl
makeuttamatonta maapähkinävoita
2
rkl
harissatahnaa (esim. Al’fes)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
vaahterasiirappia
½-1
tl
suolaa
3
rkl
öljyä
Lisäksi
Keitettyä pastaa
persiljaa

Työvaiheet

1. Valuta paprikat. Soseuta paprikat, maapähkinätahna, harissa ja tomaattipyree sauva- tai tehosekoittimella. Lisää vaahterasiirappi ja suola. Jatka soseuttamista ja lisää samalla öljy ohuena nauhana.
2. Tarjoa paprikatahna keitetyn pastan ja tuoreen persiljan kanssa. Jos tahnaa jää yli, tarjoa se leivän levitteenä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helppo vastaus sushinhimoon! Vegaanisessa sushikulhossa maistuvat wasabilla maustettu ja rapeaksi paistettu tofu, raikkaat kasvikset ja sushi-inkivääri. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sushikulho

Ainekset

½
kurkkua
2
porkkanaa
2
avokadoa
2
dl
kypsiä soijapapuja (pakaste)
1
arkki
nori-merilevää
½
dl
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Sushiriisi
2
dl
sushiriisiä
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Wasabilla maustettu tofu
2
pkt
maustamatonta kiinteää tofua
½
dl
soijakastiketta
1
tl
wasabia
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofut. Leikkaa ne pituussuunnassa 4–5 osaan. Puolita palat, levitä ne talouspaperille. Peitä ne paperilla ja laita lautanen painoksi.
  2. Huuhdo riisi siivilässä ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Riisin hautuessa pilko kasvikset. Leikkaa porkkanat nauhoiksi. Puolita avokadot, poista kivet ja siivuta kuorissaan ohuiksi siivuiksi. Siivuta kurkku ja murenna norilevy.
  4. Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi mikrossa. Jäähdytä.
  5. Mausta riisi viinietikalla, sokerilla ja suolalla.
  6. Sekoita soija ja wasabi tofua varten. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofupalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle soija-wasabi ja kääntele paloja, kunnes soija on imeytynyt.
  7. Kokoa kulhot. Levitä pohjalle riisi. Nosta päälle vihannekset, tofu, sushi-inkivääri ja pavut. Irrota avokadot lusikalla kuoristaan ja kierrä ruusuksi. Koristele norilla ja seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaanisen kasvispizzan kastike ei ole valkoinen eikä punainen, vaan keltainen! Makea kurpitsa sopii ihanasti peltipizzan mehevöittäjäksi.

Täytteeksi valmistettava kurpitsasose riittää kahteen pizzaan. Voit myös pakastaa soseen ja käyttää myöhemmin sosekeittoon tai sämpylätaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kasvispeltipizza

Ainekset

Pohja
1
ps
kuivahiivaa
dl
(00) vehnäjauhoja
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Kurpitsasose
1
kg
myskikurpitsaa
3
valkosipulinkynttä
1 + 1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
vaahterasiirappia
Täyte
1
punasipuli
½
tlk
kypsiä kikherneitä
2
tl
oliiviöljyä
300
g
pieniä parsakaalin nuppuja
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua oreganoa
Päälle
dl
vegaanista juustoraastetta
suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa (ja chilihiutaleita)
(Pinnalle
oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Valmista kurpitsasose. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi kurpitsa uunipellille. Paloittele valkosipulinkynnet joukkoon. Lorauta päälle öljyä, ripottele suolaa ja pippuria. Paahda, kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada kurpitsa ja valkosipuli tehosekoittimeen, lisää öljyä ja vaahterasiirappi ja aja tasaiseksi. Lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Sekoita kuivahiiva ja 1 dl jauhoja. Lisää vesi ja suola. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lopuksi öljy. Kohota noin 15 minuuttia.
  3. Tee täyte. Hienonna punasipuli, valuta ja huuhtele kikherneet. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää parsakaalin nuput, punasipuli, kikherneet sekä mausteet. Paista noin 5 minuuttia. Mausta ja siirrä sivuun.
  4. Kauli taikina isoksi levyksi leivinpaperin päälle ja kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita tyhjä uunipelti lämpenemään.
  5. Levitä taikinapohjan päälle 2½ dl kurpitsasosetta ja maustetut kasvikset. Ripottele päälle juustoraastetta, suolaa, pippuria ja oreganoa. Siirrä pohja kuumalle pellille ja paista noin 15 minuuttia. Lorauta päälle oliiviöljyä ja leikkaa paloiksi.

Kommentit (9)

Vierailija

Minkähän ihmeen takia tomaattikastike pitää korvata kurpitsalla? Ihan kuin tomaatti ei olisi vegaanista...

amandaemilia
Seuraa 
Liittynyt7.3.2016

Juusto laitetaan tomaatin päälle.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kurpitsasoseesta: vaihtelun vuoksi! Toki tarkoitukseen voi käyttää myös tavallista tomaattikastiketta.

Minä vain

Myskikurpitsan voi puolittaa pitkittäin, kaapia siemenet pois ja paahtaa uunissa leikkauspinnat alaspäin. Kun paahtuneet, anna jäähtyä hieman ja näin on kypsä kurpitsasisus helppo kaapia lusikalla kulhoon. Helppoa!

härkä

no tosshan ei mene kuin puolpäivää ja kiirepainaa joka suomalaista eikä saada unta apnea painaa päälle mutta töitä on tehtävä yhteiskunnan puolesta jotta heroilla olisi enemmän palkkioita niin kyllä siinä pitzzat häviää mielestä?

Vierailija

Siis tämä tekelehän on kurpitsapiirakka eikä mikään pizza. Tuleeko "vaihtelun vuoksi" seuraavaksi vaikkapa karjalanpiirakka jonka taikina on tehty tattarista ja riisijauhosta, ja täyte luumu-bataattisoseesta?

Vierailija

Vegaanista juustoraastetta? Juusto on maitotuote. Vegaaninen raaste on kasvirasvavalmiste eikä sillä ole mitään tekemistä juuston kanssa.

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Ohje on täysin täysin vegaaninen, mutta mikä estää muuttamasta juustoraastetta maitopohjaiseksi - kummallista siitä erikseen
(täällä) urputtaa! Pizza näyttää tosi mehevältä, ja kokeilla aion! 😊

Vierailija

Sinä saat kokeilla ihan mitä haluat, vaikka noita pyyhekumia muistuttavia kasvivuustoja, ei ole minulta pois. Mutta juusto on juusto on maitotuote. Niin kauan kuin voi-kasviöljylevitteen nimessä ei saa olla sanaa voi (voimariini), niin kauan vegaanisia ruoankorvikkeita ei myöskään pidä naamioida nimellisesti oikeaksi ruoaksi (esim. juusto). On se kumma ettei vegaanit osaa keksiä korvikkeilleen omia nimiä joita ei vahingossakaan voi sekoittaa korvikkeen esikuvaan, vaan kaikki pitää yrittää varastaa jo olemassa olevista.

JaelA on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Venezuelalaisen  joulujuoman, Ponche Creman,  vegaaninen versio. Alkuperäinen Ponche Crema on Venezuelassa sekä Trinidadissa ja Tobagossa  suosittu  joulunajan  munatotityyppinen juoma,  mutta tässä versio ilman munia ja maitotuotteita.  Tutustuin juomaan asuessani Venezuelassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16-20
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen melkein kuin kermalikööri

Ainekset

400
ml
Kookosmaito
2
dl
Vettä
3
dl
Sokeria
2
dl
Rommia
ripaus
Vaniljaa / vaniljauutetta
ripaus
Kanelia
2.5
rkl
Maizenaa

Työvaiheet

Laita kaikki ainekset , rommia lukuunottamatta, tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) , ja surautttel ainekset tasaiseksi. Kaada kattilaan , ja keitä seosta hiljalleen alemmalla keskilämmöllä, aina välillä vispaten, kunnes seos alkaa poreilla. Heti kun seos osoittaa kiehumisen merkkejä , sitä tulee vispata jatkuvasti, ja kun seos on sakeutunut, sitä vispataan vielä noin puolen minuutin ajan.

Seoksen annetaan jäähtyä, ja jäähtynyt seos ja rommi sekoitetaan tasaiseksi juomaksi tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella). Tarjotaan kylmänä. Tämä juoma säilyy kuukausia, mutta vain jos sitä säilytetään jääkaapissa.

Kommentit (0)