Muhammara syntyy 5 minuutissa maapähkinävoin jämistä, paahdetuista paprikoista ja harissasta. Paahdettu paprikasäilyke on oikea aarre.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
5 min + pastan keittäminen
Helppo
Punainen muhammarapasta
Ainesosat
1
tlk
(360/220 g) paahdettuja paprikasuikaleita (Royal)
3
rkl
makeuttamatonta maapähkinävoita
2
rkl
harissatahnaa (esim. Al’fes)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
vaahterasiirappia
½-1
tl
suolaa
3
rkl
öljyä
Lisäksi
Keitettyä pastaa
persiljaa
Vaiheet
1. Valuta paprikat. Soseuta paprikat, maapähkinätahna, harissa ja tomaattipyree sauva- tai tehosekoittimella. Lisää vaahterasiirappi ja suola. Jatka soseuttamista ja lisää samalla öljy ohuena nauhana.
2. Tarjoa paprikatahna keitetyn pastan ja tuoreen persiljan kanssa. Jos tahnaa jää yli, tarjoa se leivän levitteenä.