Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 251 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Indonesialaisen rendang-curryn ihanassa kasvisversiossa naudanliha vaihdetaan härkikseen tai nyhtökauraan. Ne imevät itseensä herkullisesti curryn makuja ja niiden rakennekin on samankaltainen kuin pitkään haudutetussa lihassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

Maustetahna
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
Pataan
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
kaffirlimetinlehteä
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
limetti
tuoretta korianteria
Tarjoiluun
keitettyä jasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan). Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  2. Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
  5. Keitä sillä välin jasmiiniriisi.
  6. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Kommentit (3)

paivi63_2
Seuraa 
Liittynyt28.10.2016

erinomainen resepti!  

Animaari
Seuraa 
Liittynyt18.11.2017

Yllätyin... todella maukas!

Maisema

Todella hyvää! Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Tässä jäätelössä on totisesti makua! Viiden aineksen vegaaninen jäätelö syntyy 10 minuutissa ja pakastuu neljässä tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 4–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustaherukka-basilikajäätelö

Ainekset

1
prk (2½ dl)
kauravispiä
dl
(kookos)sokeria
1
ps (200 g)
mustaherukoita (pakaste)
1
prk (250 ml)
kookoskermaa
½
ruukku basilikaa
(kookoshiutaleita)

Työvaiheet

  1. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sokerilla.
  2. Soseuta kohmeiset herukat, kookoskerma ja basilikanlehdet sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita herukka-kookossose kauravaahtoon. Kumoa seos laakeaan pakastusrasiaan, tasoi­ta pinta ja peitä kannella tai kelmulla. Pakasta vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
  4. Koristele annokset halutessasi kookoshiutaleilla ja mustaherukoilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmiista bataattisoseesta tehty ja currytahnalla maustettu keitto on vartissa valmis.

Kaupasta löytyy erilaisia kasvissoseita, jotka ovat käteviä arjen ruoanlaitossa. Esimerkiksi sosekeiton tekijän ne säästävät kasvisten kuorimiselta, pilkkomiselta ja kypsentämiseltä. Näin keitto on nopeasti valmis pöytään.

Oheisessa ohjeessa bataattikeitto valmistetaan kokonaan ilman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävyttömän helppo bataatti-kookoskeitto

Ainekset

2
pötköä (à 400 g)
bataattisosetta
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
4–6
rkl
punaista currytahnaa
2
limetin mehu
1
iso ruukku korianteria
2
tl
sokeria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Sekoita kattilassa bataattisose, kookosmaito, currytahna, limettimehu ja puolet korianterista. Lisää vielä suola ja sokeri.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jos haluat, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Viimeistele keittoannokset hienonnetulla korianterilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi noin reseptissä on noin järjetön määrää kookosmaitoa, joka on suurelta osin kovaa rasvaa? Vähintään puolet voi jättää pois maun kärsimättä.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Nyt kannattaa syöksyä suomalaiseen luontoon ja hankkia sieltä erilaisia keittotarpeita. Nokkonen, käenkaali l. ketunleipä, voikukka, jne.