Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 312 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Indonesialaisen rendang-curryn ihanassa kasvisversiossa naudanliha vaihdetaan härkikseen tai nyhtökauraan. Ne imevät itseensä herkullisesti curryn makuja ja niiden rakennekin on samankaltainen kuin pitkään haudutetussa lihassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

Maustetahna
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
Pataan
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
kaffirlimetinlehteä
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
limetti
tuoretta korianteria
Tarjoiluun
keitettyä jasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan). Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  2. Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
  5. Keitä sillä välin jasmiiniriisi.
  6. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Kommentit (5)

paivi63_2
Seuraa 
Liittynyt28.10.2016

erinomainen resepti!  

Animaari
Seuraa 
Liittynyt18.11.2017

Yllätyin... todella maukas!

Maisema

Todella hyvää! Suosittelen!

Simppavaan

Mitähän tapahtuu jos silppuaa tahnan ainekset ja nakkaa ne kattilaan ilman myllytystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikäs ranskalaispelti sopii perjantai-illan herkuksi. Edamamepavut lisätään pellille hieman myöhemmin, etteivät ne kuivu rusinoiksi. Sopivan raikas soosi ranskiksille on runsaan tuoreyrttinen chimichurri .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranupelti

Ainekset

1
ps (450 g)
juuresranskalaisia (pakaste)
1
ps (250 g)
edamamepapuja (pakaste)
1
ps (n. 250 g)
käyttövalmista kasviproteiinia (pakaste, esim. Oumph! Salty & Smoky)
CHIMICHURRI
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku korianteria
1
dl
rypsiöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sokeria
VALKOSIPULIMAJONEESI
2
valkosipulinkynttä
dl
(vegaanista) majoneesia
LISÄKSI
2–3
vihreää jalapenoa
½
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Levitä juuresranskikset pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Nosta pelti uunista ja lisää jäiset edamamet sekä kasviproteiini ranskalaisten joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  3. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan osaan. Laita kaikki chimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesin joukkoon.

  5. Leikkaa jalapenot viipaleiksi ja levitä ne kypsän ranupellin päälle. Revi korianteria pinnalle. Tarjoa chimichurri ja valkosipulimajoneesi joko erikseen tai ranskalaisten päälle lusikoituna.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mehevä sienilasagne vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Sienet paahdetaan ensin uunissa ja sitten vielä ruskistetaan pannulla, jolloin niihin saadaan tuplasti makua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin sienilasagne

Ainekset

900
g
herkkusieniä
300
g
osterivinokkaita
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
kasvislientä kuumana
90
g
kuivattuja sieniä
2
kuivattua chiliä
1
sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
porkkana
3
rkl
oliiviöljyä
200
g
tomaattimurskaa
¾
dl (75 g)
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
7
dl
vettä
dl
kasvikermaa
1
ruukku basilikaa
1
iso ruukku lehtipersiljaa
150
g
vegejuustoraastetta
24
lasagnelevyä
VIIMEISTELYYN
oliiviöljyä ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sienet ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen.

  2. Laita kasvisliemi, kuivatut sienet ja chilit kulhoon. Liota puoli tuntia. Purista sienistä neste (säästä liemi) ja pilko sienet. Hienonna chilit.

  3. Hienonna sipulit ja porkkana. Paista niitä keskilämmöllä öljyssä isossa kasarissa 8 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Hauduta noin 7 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Lisää uunissa paahdetut sienet, liotetut sienet ja chilit kasariin. Anna hautua 9 minuuttia. Älä sekoita, vaan anna sienten ruskistua ja rapeutua kasarin pohjalla.

  5. Lisää sienten liotusliemi ja vesi. Anna hautua 25 minuuttia tai kunnes kastike on paksua. Lisää 1 desilitra kasvikermaa.

  6. Hienonna yrtit ja yhdistä ne juustoon.

  7. Laita lasagnevuoan pohjalle vähän kastiketta, lisää päälle vähän juustoraasteseosta ja lasagnelevyjä. Täytä tässä järjestyksessä kolme kertaa ja lisää lopuksi vielä kastike ja juustoraaste.

  8. Kaada loppu kerma ja hieman oliiviöljyä lasagnen päälle. Peitä foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

  9. Ota folio pois, nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista lasagnea vielä noin 12 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle 2 minuutiksi tai kunnes reunat ovat tummia ja rapeita. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  10. Viimeistele lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Kommentit (4)

Vierailija

Todella hyvää.

Jande

Missä lukee ainesosaluettelossa että pitää olla kuivatut sienet (jotka liotetaan kasvisliemessä jne..)?? Voiko olla tuoreita osterivinokkaita? Hieman epäselvää sanoisinko..

Jande

No nyt löytyi pahoittelut! Lukijan moka 👀

Vierailija

Mitkä kotimaiset metsäsienet sopisivat ohjeeseen?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cevapcicit tehdään yleensä jauhelihasta, mutta niissä toimii loistavasti myös kasviproteiini. Oikominen on erittäin ok, joten valmis sipulikeittopussi hoitaa maustamisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 14 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Balkanin cevapcicit

Ainekset

½–1
rkl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
2
rs (à 280 g)
kasvipohjaista jauhista
1
prk (200 g)
maustamatonta kasvipohjaista ruokafraichea
1
ps (57 g)
sipulikeittoaineksia
PINNALLE
2
rkl
oliiviöljyä
DIJONKASTIKE
2
dl
paksua kasvipohjaista kermaa
1–2
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Jauha roseepippurit morttelissa. Hienonna lehtipersilja.

  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään käsin taikinaksi. Anna taikinan maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pitkulaisia pullia ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Sivele pullien pinta öljyllä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  5. Valmista kastike. Kuumenna kasvikerma kattilassa ja lisää mausteet. Tarjoa cevapcicit kastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.