Indonesialaisen rendang-curryn ihanassa kasvisversiossa naudanliha vaihdetaan härkikseen tai nyhtökauraan. Ne imevät itseensä herkullisesti curryn makuja ja niiden rakennekin on samankaltainen kuin pitkään haudutetussa lihassa.
Vege-rendang
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan). Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.
- Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
- Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
- Keitä sillä välin jasmiiniriisi.
- Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
erinomainen resepti!
Yllätyin... todella maukas!
Todella hyvää! Suosittelen!
Mitähän tapahtuu jos silppuaa tahnan ainekset ja nakkaa ne kattilaan ilman myllytystä?
Varmasti tulee hyvä niinkin!