https://www.k-ruoka.fi/reseptit/venalainen-silli
2 kananmunaa
2 (n. 100 g) Pirkka etikkapunajuurta
1 1/2 dl Pirkka maustekurkkuviipaleita
1 pkt (n. 160 g) Pirkka matjessillifileitä
Kastike
1 dl Pirkka Kevyt kermaviiliä
1/2 dl Pirkka Kevyt -majoneesia
1 rkl Pirkka sinappia
Koristeeksi
1 pieni punasipuli
tilliä tai tuoretta basilikaa
Venäläinen silli
Työvaiheet
Keitä kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat, erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna molemmat veitsellä.
Kuutioi punajuuret ja kurkkuviipaleet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sillifileet noin sentin levyisiksi vinoviipaleiksi.
Asettele silliviipaleet, valkuaiset, keltuaiset, punajuuret ja maustekurkut ryhmittäin vadille.
Sekoita kastiketta varten kermaviili, majoneesi ja sinappi. Sekoita mahdollisimman vähän. Valuta kastiketta sillien päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Halkaise kuorittu punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele vati punasipuliviipaleilla ja vihreillä yrteillä.
Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai ruisleipää.