Kotikokki_9 on lisännyt 28 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Venäläiset pelmenit

Ainekset

Taikina:
2
kananmuna
2
tl
suola
3
dl
vesi
10.5
dl
vesi
Täyte
350
g
jauheliha
1
keskikoinen sipuli
5
valkosipulinkynsi
2
tl
suola

Työvaiheet

  1. Valmista taikina vispaamalla kananmuna, suola ja vesi. Lisää joukkoon vähitellen jauhot ja vaivaa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin n. 30minuutiksi.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa käsin jauheliha, sipulisilppu ja suola.
  3. Ota taikina jääkaapista ja jaa kahtia. Jauhota pöytä runsaalla jauholla ja kaulitse taikinan toinen puolisko ohueksi levyksi. Paina taikinasta muotilla/juomalasilla ympyröitä. Laita ympyröiden keskelle jauhelihatäytettä n. teelusikallisen verran. Taita ympyrä kahtia, taittele reunat yhteen, paina puoliympyrän päät yhteen ja painele reunat yhtenäisiksi vielä kerran. Toista sama taikinan taikinan toiselle osalle,
  4. Paista kiehuvassa vedessä n. 9 minuuttia. Muista lisätä keitinveteen suolaa.

Vinkit! Jos et pidä sipulipaloista pelmeneissä voit soseuttaa sipulin monitoimikoneessa. Ota taikinaympyröiden väliin jäävä taikina talteen, voit kaulita sen uudestaan levyksi.Pelmenit voi syödä keitettynä tai ruskistettuna keiton jälkeen. Yleensä pelmenit tarjoillaan kermaviilin/smetanan kera. 

Kommentit (2)

PäiviV
Seuraa 
Liittynyt5.5.2016

Reseptissä lienee virhe, sillä taikinassa on aikas tolkuttoman paljon vettä eikä lainkaan jauhoja....

Käyttäjä12333_0
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Hmmm, reseptissä tosiaan näkyy virhe..
Mutta joo, vihjaisen vain että pelmenejä ilmeisesti tarjotaan vähän sen mukaan mistä päin syöjät on kotoisin tai mitä kaapista löytyy. Olen itse kokeillut näitä kaikkia joita eräs siperialainen asiakas neuvoi:
1. Mitä idempää kotoisin, sen varmemmin tykätään soijakastikkeen kanssa. Ei tarvitse montaa tippaa per pelmeni.
2. Säilöntää paljon harrastavat laittavat vieläkin mieluiten muutaman tipan etikkaa pelmeniin ennen suuhunlaittoa.
3. Kunnon rasvainen majoneesilusikallinen per pelmeni niin suolisto tykkää ei tule jumituksia.

Olin siihen asti maistellut vain ravioleja oliiviöljyn tai hyvän itsetehdyn tomaattikastikkeen kanssa, joten tuntuivat kovin oudoilta nuo pelmenit. Mutta nuo makuyhdistelmät yllätti positiivisesti, sillä jokainen maistettu pelmeni oli hyvää noilla tarjoiluehdotuksilla.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla