Tulinen, mutta makea, vietnamilainen kulho kootaan vermisellistä, lihapullista ja vihanneksista.
Vietnamilainen lihapullakulho
Ainekset
Työvaiheet
1. Valmista ensin pyörykkämassa. Kuori ja hienonna tai purista valkosipulinkynnet ja hienonna huuhdotut kevätsipulit varsineen sekä chili siemenineen. Sekoita kaikki pyöryköiden aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Jätä maustumaan muiden täytteiden valmistelun ajaksi.
2. Valmista kastike. Purista limetin mehu ja hienonna huuhdottu kevätsipuli varsineen sekä chili siemenineen. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa ja jätä maustumaan.
3. Keitä riisinuudelit kattilassa kypsiksi. Valuta lävikössä ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä nuudelit valumaan lävikköön.
4. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös kurkku ohuiksi tikuiksi. Rouhi suolapähkinät ja viipaloi chili renkaiksi.
5. Pyörittele pyörykkämassasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja paista ne kypsiksi paistinpannulla rasvassa tai uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
6. Kokoa kulhot: pohjalle vermiselliä, päälle osioittain kasviksia ja lihapullia. Ripottele päälle suolapähkinöitä, chilirenkaita ja yrttien lehtiä. Tarjoa lihapullakulho kastikkeen kera.