Kokeile vaihteeksi grillaamista vietnamilaisittain! Nopeasti paistettu ja tähtianiksella maustettu liha toimii raikkaassa, ruokaisassa nuuudelisalaatissa ja tuo mieleen Hanoin street foodin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Vietnamilainen pihvisalaatti
Ainekset
2
naudan entrecôte-pihviä (yht. noin 600 g)
2
tähtianista
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
50
g
riisinuudelia
4
vartta
kevätsipulia
4
kerää
pikkusalaattia
1
litra
herneitä
1
porkkana
1
avomaankurkku
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
minttua
1
chili
hienonnettuna
Kastike
1
lime
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
tl
inkivääriraastetta
3
rkl
lämmintä vettä
1
rkl
sokeria
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Jauha tähtianis, suola ja mustapippuri morttelissa hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja sivele seos pihvien pintaan molemmin puolin. Anna maustua 15 minuuttia.
- Paista pihvit kuumassa grillissä, parilapannulla tai paistinpannulla molemmin puolin 5 minuuttia. Nosta lihat lautaselle ja peitä foliolla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi salaatit. Riivi herneet. Suikaloi porkkana ja avomaankurkku. Leikkaa yrttien varret kolmeen osaan. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa.
- Purista limen mehu kulhoon ja raasta joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Sulata sokeri lämpimään veteen ja sekoita mehun joukkoon. Lisää kalakastike ja reilusti mustapippuria ja vähän suolaa. Hienonna joukkoon tilli ja sekoita.
- Viipaloi liha. Lisää salaattiin liha ja nuudelit. Kaada päälle kastike, sekoita ja tarjoile heti.