Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc
Ainekset
4
salottisipulia
1
dl
valkoviiniä
3
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
kuohukermaa
150
g
kylmää (suolatonta) voita kuutioina
suolaa
pippuria
sitruunamehua
Työvaiheet
Pane silputut sipulit, viinietikka ja viini pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on vain 2-3 rkl lientä.
Lisää kerma ja keitä kokoon hetki. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä. Säädä lieden lämpö hyvin matalaksi ja lisää voikuutio kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes beurre blanc -kastike on sileää ja samettisen pehmeää.
Mausta beurre blanc -kastike suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
(lähde: ruoka.fi)