juhes on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc

Ainekset

4
salottisipulia
1
dl
valkoviiniä
3
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
kuohukermaa
150
g
kylmää (suolatonta) voita kuutioina
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Työvaiheet

Pane silputut sipulit, viinietikka ja viini pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on vain 2-3 rkl lientä.

Lisää kerma ja keitä kokoon hetki. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä. Säädä lieden lämpö hyvin matalaksi ja lisää voikuutio kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes beurre blanc -kastike on sileää ja samettisen pehmeää.

Mausta beurre blanc -kastike suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

(lähde: ruoka.fi)

Sisältö jatkuu mainoksen alla