Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Suolainen leivonta
14:37 | 24.11.2016

Yrttiset riisipiirakat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Tutustuta toisiinsa yksinäinen riisipuuron loppu ja tuoreista yrteistä ja oliiviöljystä tehty pesto. Jouluaaton kotoisa aamuruoka muuttuu rahkataikinaan piilotettuna suloiseksi suolapalaksi.

Jos karjalanpiirakat tuntuvat työläiltä, kokeile näitä pieniä riisipiiraita. Pehmeän rahkataikinan sisään sulkeutuu herkullisen yrttinen täyte, jossa hyödynnetään ylijäänyttä riisipuuroa.

Kylmän riisipuuron joukkoon sekoitetaan tuoreiden yrttien jämistä ja öljystä soseutettu tahna. Riisitäyte kannattaa maustaa suolalla, sillä sitä tuskin on riittävästi riisipuurossa valmiiksi.

Rahkataikina valmistuu helposti ainekset sekoittamalla. Taikina täytyy sen jälkeen laittaa jääkaappiin jähmettymään, jotta sitä pystyy käsitellä.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi, josta otetaan pyöreällä muotilla ympyröitä. Keskelle laitetaan lusikallinen täytettä ja toinen taikinaympyrä painellaan päälle. Voitelun jälkeen piiraat menevät uuniin ja katoavat sen jälkeen nopeasti parempiin suihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 kpl
35 min + 15 min
Helppo

Yrttiset riisipiirakat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Rahkataikina
1
dl
rahkaa
125
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte
3
dl
riisipuuroa (ks. ohje)
1
dl
basilikalehtiä
½
dl
persiljanlehtiä
½
dl
vaIkosipuIinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
kananmuna
10
pientä timjaminoksaa

Vaiheet

  1. Jos keität puuron varta vasten piiraita varten, tee se ensin alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Valmista pohja. Sekoita rahka ja voi kulhossa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet rahkan joukkoon ja vaivaa käsin taikinaksi. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. Tee täyte. Riivi yrtit. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Laita yrtit ja valkosipuli kulhoon, lisää oliiviöljy ja mausteet. Sekoita seos sauvasekoittimella rouheaksi pestoksi. Mittaa riisipuuro kulhoon ja sekoita se pestoon. Maista ja lisää suolaa maun mukaan. Joulupuurossa ei välttämättä ole tarpeeksi suolaa piirakan täytteeksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  5. Kauli taikina 1/2 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotilla tai juomalasilla. Annostele 1 rkl yrtti-riisipuuroa 5 piirakkalevyn päälle. Nosta kunkin piirakan päälle taikinalevy. Kastele reunojen sisäpinnat vedellä ja painele kerrokset kiinni toisiinsa veitsen kärjellä. Pistele kannet haarukalla.
  6. Voitele pinta kananmunalla ja liimaa piirakan päälle pieni timjaminoksa painamalla se voideltuun pintaan. Kypsennä piirakoita uunissa noin 12-15 minuutiksi, kunnes taikina on kauniin värinen.

Riisipuuro piirakoita varten

Ainesosat

1
dl
vettä
½
dl
puuroriisiä
2½
dl
maitoa
½ - 1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisi. Anna kiehua, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisinjyviin.
  2. Lisää maito ja suola. Anna muhia hiljaisella lämmöllä noin 40 minuuttia kattilan kansi raollaan. Sekoita välillä, ettei puuro tartu pohjaan.

Vinkki Jos teet piirakat valmiista puurosta, lisää halutessasi puuroon suolaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
yrtit
piirakka
riisipuuro
aamiainen & brunssi
Leivät & piirakat
riisipiirakka
aamiainen & brunssi
leivät & piirakat
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini