Kesägrillauksen nopeimmat herkut tehdään kotimaisesta kalasta.

Kokonaisena grillattua siikaa, savustettuja pikkuahvenia ja pekoniin käärittyjä haukikepakkoja. Kunnollinen halsteri on kalagrillaajan paras kaveri, sillä sen ansiosta kala on takuuvarmasti mehevää.

Halstrattu BBQ-lohi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marinoi lohipala hyvissä ajoin etukäteen ja paista ihanan mehukkaaksi ja mausteiseksi hiili- tai kaasugrillillä, taikka tunnelmallisesti nuotiolla! Tästä reseptiiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Savustetut ahvenet ja grilliäyriäiset

Grillissä kevyesti savustetut pienet pannuahvenet sekä grillatut äyriäiset tarjoillaan raikkaassa tilli-sitruunaöljyssä.

Suolattu grillisiika

Kokonainen kala on helpointa grillata hieman kalaa isommalla erillisellä ritilällä. Ritilän avulla voit esimerkiksi nostaa kalan pois grillin kuumuudesta kääntämisen ajaksi. Tarjoa grillisiika paahdetun purjon ja kirpsakan punasipuli-kapriskastikkeen kanssa.

Hauki-pekonivartaat

Kuumat haukivartaat, grillattu slaatti ja kylmä kastike ovat taivaallinen trio. Rosmariini, pekoni ja kylmäsavulohi maustavat haukipalat.

 

VINKKI! Kalojen grillausaika vaihtelee kalapalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Kypsän kalan tunnistaa kauniin paahtuneesta väristä ja siitä, että kalan liha lohkeaa helposti paloiksi. Voit varmistaa kypsyyden myös lämpömittarilla. Kypsän kalan sisälämpötila on noin 45 °C. Järvikala kannattaa kypsentää noin 65-asteiseksi.

Grillattaville kaloille sopii mausteeksi myös savustettu katajanmarjasuola. Levitä 1 kg karkeaa merisuolaa laakealle astialle ja laita grilliin. Savusta suolaa savustuslastujen kanssa 120–150 asteessa 3–5 tuntia. Jäähdytä, lisää joukkoon 2 rkl katajanmarjoja ja jauha hienoksi. Säilytä tiiviissä astiassa. Katajanmarjasuola sopii esimerkiksi grillikalan, kasvisten, pihvien ja kastikkeiden maustamiseen tai lisämauksi maustevoihin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla