Yhtä hirvitystä kaikki eivät uskaltaneet edes maistaa. Arvaatko, mitä? Kuva: Riikka Väliahde
Yhtä hirvitystä kaikki eivät uskaltaneet edes maistaa. Arvaatko, mitä? Kuva: Riikka Väliahde

Villi halloweenkattaus syntyy Soppa-toimituksen suunnittelemalla ja testaamalla helpolla menulla, josta löytyy sekä suolaista että makeaa tarjottavaa.

Halloweenina on lupa hullutella ja kattaa pöytään mitä karseimpia ruokalajeja. Yksinkertaisillakin ideoilla tavallisista ruuista ja leivonnaisista kuoriutui mitä mielikuvituksellisempia tarjottavia teemabileisiin. Halloweenin lisäksi nämä ideat käyvät hyvin myös kauhuteemaisiin synttäreihin tai kauhuleffaillan naposteltavaksi.

Kemujen järjestäjä kiittää, jos tarjottavat ovat huiman ulkonäön lisäksi helppoja ja nopeita valmistaa. Kehittämämme herkut joko valmistuvat noin puolessa tunnissa (jalapeño-muumiot, katkaistu käsi) tai ne voi valmistaa edellisenä päivänä odottamaan tarjoiluhetkeä (raadeltu kakku, suklaavanukkaat).

Hittiherkku: Tuliset muumiot

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toimituksen suosikiksi halloween-herkuista nousi juustotäytteiset jalapeño-muumiot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka muumiot näyttävät monimutkaisilta, ne on yllättävän helppo valmistaa. Täytä ja taikinoi pikkupalat valmiiksi uunipellille, paista juuri ennen tarjoilua ja tarjoa lämpiminä. Voit vaihdella täytejuustoa mielesi mukaan, mutta cheddar on aina varma valinta täytettyihin chileihin.

Muumioiden sympaattisuus tulee mollottavista silmistä, jotka valmistetaan juustosta ja siemenistä.

Reseptin muumiohin löydät täältä.

Tyylikästä kauhutunnelmaa marmoroiduilla munilla

Hyytävän hienot marmoroidut munat sopivat aikuisempiinkin halloween-pirkeisiin. Marmorointi on klassinen tapa värjätä munia ja sen voi tehdä luonnonväreillä, esimerkiksi mustikalla!

Marmorointi saadaan aikaiseksi keittämällä munat puolikypsiksi, rikkomalla kuori munan ympärille ja jatkamalla keittämistä vedessä, johon on lisätty pakastemustikkaa. Munien annetaan myös jäähtyä mustikkavedessä. Värjäytymiseen ei tarvita päiväkausia vaan saimme värin tarttumaan muniin jo muutamassa tunnissa.

Marmoroidut munat ovat jo sellaisenaan vaikuttava tarjottava, mutta ruokaisuutta lisää herkullinen täyte. Eltaantuneen vihreä avokadotäyte sopii oivasti kauhukattaukseen.

Ohjeen marmoroituihin muniin löydät täältä.

"Tää on ällöttävin ruoka ikinä!"

Kun toimituksessa kannoimme kaikki halloween-sapuskat pöytään, eniten inhonsekaisia reaktioita ja kauhunkiljahduksia aiheutti katkaistu käsi.

Inha juustorupi ja ranteestä törröttävä purjoluu eivät uponneet kaikille, mutta ne, jotka uskalsivat maistaa käden malliseksi muovattua lihamureketta, vakuuttuivat katkaistun käden mausta. Porkkanaraasteella mehevöitetty ja lämpimillä mausteilla terästetty mureke kerännee suosiota ainakin lasten halloweenkutsuilla tai kauhuteemaisilla synttäreillä.

Katkaistun käden resepti löytyy täältä.

Kuka raateli kakun?

Yksinkertaisella koristelulla halloweenkakusta tulee niin hyytävä, että vielä unissasikin mietit, kenen kynnet kakussa kävi ja oletko turvassa.

Voit koristella haluamasi makuisen täytekakun viiltelytyylillä. Yksinkertaisimmillaan sokerikakkupohjien väliin voi levittää hilloa ja kermavaahtoa. Katso hyvän sokerikakun ohje täältä. Yhtä hyvin voit kokeilla vaikka appelsiinin ja suklaan makuisia täytteitä.

Halloweenkakun valmisti aikaisemmin kaulittavia massoja ja monimutkaisia fantasiakakkuja vältellyt ruokatoimittaja, joka kommentoi koristelun tekemisen olevan yllättävän helppoa. Teimme kakun koristelun valkoisesta sokerimassasta, mutta yhtä hyvin voit käyttää valkoista marsipaania, joka on hieman kosteampaa ja joustavampaa käsitellä.

Täytä kakku normaalisti. Tee kakun pinnalle ennen kaulittavan massan levittämistä punainen kreemi. Se valmistuu esimerkiksi purkillisesta vispikermaa, 100 grammasta maustamatonta tuorejuustoa ja vajaasta desistä tomusokeria. Vatkaa kerma, lisää muut aineet ja värjää kreemi punaisella elintarvikevärillä. Levitä kreemi kauttaaltaan kakun pinnalle.

Kauli sokerimassasta tai marsipaanista (tarvitset noin 500 g tavallisen 4-5 munan kakun päällystämiseen) reilusti kakkua suurempi levy. Käytä tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Leikkaa kakun alareunasta ylimääräinen massa pois.

Tee kakkuun viillot pienellä veitsellä. Avaa viiltoja ja valuta niihin varovasti punaista elintarvike väriä. Avot, halloweenin häikäisevin kakku on syntynyt!

Multaa hampaissa

Tummista kekseistä muodostuu murennettuna aidon näköistä multaa, joka sopii hyvin halloweenjälkiruokien koristeluun.

Tee annos monille lapsuudesta tuttua suklaavanukasta ja koristele sen pinta makealla mullalla. Voit jakaa vanukkaan joko pieniin annoskulhoihin tai kaataa sen isoon tarjoilukulhoon. Koristele jokainen yksittäinen vanukas keksimullan lisäksi murotaikinasta leivotulla hautakivikeksillä. Isoon kulhoon voi tehdä hautakivikekseistä kokonaisen hautausmaan.

Ohjeen suklaavanukkaisiin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla