Pretzeleitä, olutlihapullia, saksalainen pottusalaatti... Juhli syksyä Oktoberfestin hengessä.

Oktoberfest on kaksi viikkoa kestävä olutfestivaali, joka järjestetään Münchenissä syys-lokakuun vaihteessa. Poimi tästä valmis menu käyttöösi ja järjestä omat juhlat saksalaisen olutfestarin tyyliin.

Ajoitus ei ole turhantarkkaa: voit järjestää oman oktoberfestisi vaikka marraskuussa. Suomen pimenevässä syksyssä juhlia ei ole koskaan liikaa!

Ruuat on suunniteltu niin, että juhlapäivänä saa minimoida kokkaamisen. Voit siis tehdä lihapullat, pottusalaatin ja piirakan valmiiksi päivää ennen tarjoamista. Leivo pretzelit kuitenkin vasta tarjoilupäivänä. Sekoita sinappimajoneesi ja lämmitä lihapullat tarjolle sopivasti ennen juhlia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Menu

8:lle

Pehmeät pretzelit

Oluella maustetut bbq-lihapullat

Saksalainen pottusalaatti

Chili-sitruunasienet

Omenapiirakka paistinpannussa

 

Oluen kanssa: pehmeät pretzelit

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Tarjoa pretzelit oluen tai C-vitamiinidrinkin (kuvassa) kanssa. Sekoita drinkkiin 4 cl giniä, ½ dl appelsiinimehua ja 1 plo lagerolutta.

 

Pääruoka: olutlihapullat, pottusalaatti ja sienet

Oluella ja bbq-kastikkeella maustetut lihapullat ovat tuhtia ruokaa täynnä makua. Tällä ohjeella niitä tulee reilu satsi. Tarjoa lihapullat saksalaisen pottusalaatin sekä chilillä ja sitruunalla maustettujen sienten kanssa. Ohjeet löydät lihapullareseptin yhteydestä.

 

Jälkkäri: omenapiirakka paistinpannussa

Omenainen paistos lainaa makuja apfelstrudelista, vaikka pohja onkin murotaikinaa. Piirakka leivotaan paistinpannuun, josta se on hauska myös tarjota!

Kuvat Tuomas Kolehmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla