Sopan suuren glögitestin toisessa osassa perehdyttiin holittomiin kausijuomiin.

Vaikka Blossa ei tänä vuonna pärjännytkään alkoholia sisältävien glögien mittelössä, holittomien sarjassa tuotemerkin ylivoima oli murskaavaa: Blossa valloitti sekä ykkös- että kakkossijan. Hyväksi kolmoseksi kiilasi Hans Välimäen vuosikertaglögi. Sitä tosin pidettiin hyvästä mausta huolimatta hämmentävän epäglögimäisenä.

Testissä huomattiin myös, että hinta ei todellakaan aina ole laadun tae: esimerkiksi Marlin edullinen glögitiiviste päihitti maullaan useamman kalliimman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Blossa Alkoholfri Glögg 2017, 3,98e / 0,75 l

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blossan perusversio on alkoholittomista glögeistä ainut, jossa oikeasti tuoksuu ja maistuu viini – vaikka prosentteja juomassa ei olekaan. Glögiin on lisätty alkoholitonta punaviiniä, ja ratkaisu on täydellisen toimiva: se tuo juomaan syvyyttä ja juhlavuutta. Blossalle tyypillinen neilikka maistuu mukavasti, ja makeutta on kohtuullisesti. Tätä kehtaa tarjota paremmillekin vieraille! Suurin osa raadista piti tätä suosikkinaan.

”Vaikka glögi on alkoholiton, sen ei tarvitse olla tarkoitettu lapsille.”

”Oi, tää on ihana.”

2. Blossa Glögg Lingon-Enbär 2017 / 3,98 e

Blossan uusi alkoholiton vuosikertamaku, joka on saatavilla K-kaupoissa. Testaajamme havaitsevat puolukan heti: se on vahvasti läsnä jo tuoksussa. Mausta tulee hieman mieleen puolukkasurvos. Kuten Blossan perusversiosta, tästäkin löytyy mukavasti neilikkaa. Aikuiseen makuun! Kauniin pullon takia juoma sopii hyvin lahjaksi, ja onhan sillä puolellaan myös uutuusaspekti.

Puolukkaglögi nousee kahden testaajan suosikiksi, mutta se ei aivan riitä voittoon. Erittäin hyvä kakkonen.

”Pirteä vaihtoehto.”

3. Hans Välimäen vaalea vuosikertaglögi 2017, 4,85 e / 1 l

Etukäteen tiedämme, että nyt on vuorossa vaalea glögi. Silti lasiin kaataessa juoman väri yllättää. Tämähän on rosee! No, oikeastaan kyseessä on raparperilla ja vaniljalla maustettu vaalea glögi, jota tosin olisi sokkotestissä vaikea tunnistaa glögiksi. Silti juoman maku on miellyttävä, ja se sopisi hyvin alkumaljaksi kuohuviinin kanssa vaikkapa talven ylioppilasjuhliin tai itsenäisyyspäivään. Suosittelemme erityisesti henkilölle, joka juo paljon glögiä ja haluaa kokeilla jotain uutta.

”Tästä tulee mieleen kevät, ei talvi. Mutta hyvää on silti.”

4. Kaskein juhlaglögi, 4,99 e / 1 l

Tässäpä hieno pullo vaikka liikelahjaksi, raatimme tuumii. Kun kaunis pakkaus avataan, paljastuu appelsiinilta vivahtava tuoksu. Maku on yllättävä: kuuma mehu, johon lime tuo pientä terävyyttä. Kiinnostavaa, mutta ei erityisen jouluista. Tähänkin glögiin on lisätty alkoholitonta viiniä, ja se parantaa kyllä kokonaisuutta.

”Maistuu siltä, että vois olla prosentteja.”

5. Marli perinteinen glögitiiviste, 0,5 l / 3,29 e

Perinteinen lähikauppavaihtoehto! Tästä glögistä tulee mieleen työpaikan pahvimuki ja erilaiset ripotteet, eli rusinat ja mantelit. Mutta käsi sydämelle: maku on yllättävän miellyttävä. Mikään siinä ei ärsytä, eikä juoma ole liian makea. Yllättävän hyvä hinta-laatu-suhde, erityisesti kun tiivisteestä saa tehtyä paljon glögiä.

”Sillä lailla neutraali, että sopisi myös glögikakun leivontaan.”

6. Marli Premium glögi vaalea, 1,85 e / 1 l 

Jos pitää sanoa, että jokin asia on ”premium”, niin silloin se todennäköisesti ei ole sitä. Sen sijaan Marlin maitopurkin näköisessä pakkauksessa myytävä vaalea glögi on esimerkiksi seuraavia asioita: kiltti, jouluinen, vähän laimea, omenainen, lapsille sopiva.

”Jos tykkäät omenapiirakasta.”

7. Vanhan Porvoon Fabriikki glögi, 0,7 l / 4,69 e

Sympaattisen naivistinen pullo on näyttävä, ja saa odottamaan omaperäistä makua. Sellainen vanhan Porvoon glögi kyllä onkin, mutta ei yksiselitteisesti positiivisella tavalla. Juomassa on vahva ja hapan tuoksu, ja maussa maustepippurin aromi tuntuu selvästi. Tämä sopisi kenties punaviiniin sekoitettavaksi, eräs testaaja ehdottaa. Suosittelemme vahvojen aromien ystäville, jotka eivät pidä juurikaan makeasta.

”Vähän kuin tiivistettä joisi.”

8. Lapin Maria Revontuli-glögi, 4,59e / 0,75 l

No nyt tulee kaneli läpi aika voimalla, tokaisee yksi raadin jäsen nuuhkaistessaan kuppiaan. Tuoksuun verrattuna Revontuli-glögin maku on laimea. Missä on luvattu vanilja? Ja pullossa mainittu mustikkakin maistuu vain etäisenä häivähdyksenä. Kylmänä mustikka ja vanilja tulevat paremmin esiin.

"Jos tykkäät juoda kylmää glögiä, valitse tämä."

9. Valio sokeroimaton glögi, 1 l / 1,75 e

Testin ainoassa sokerittomassa vaihtoehdossa on kanelinen ja neilikkainen tuoksu. Siitä tulee mieleen riisipuuro. Aluksi juoma maistuu melko tavalliselta mehumaiselta glögille, mutta jälkimaku paljastaa keinotekoisen makeutusaineen. Mausteita saisi olla enemmän, jotta aspartaamin maku peittyisi. Maku on lyhyt ja ohut.

"Epätoivoisimmille sokerin välttelijöille."

Sisältö jatkuu mainoksen alla