Hernepestopastan hernetahna maistuu myös levitteenä. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Hernepestopastan hernetahna maistuu myös levitteenä. Kuva: Sami Repo.

Nopea pasta pelastaa monet arki-illat. Kokosimme viisi ajankohtaista pastareseptiä, joista löydät varmasti uuden kestosuosikin omaan pastarulettiisi.

Kala ja kastike

Pastaa ei tarvitse aina hukuttaa kastikkeeseen, joskus kastikkeen voi tarjoilla jopa erikseen! Tässä uimari Hanna-Maria Seppälän suosikkipastassa annoksen kulmakivet ovat valmis savulohi, täysjyväspagetti ja tuore paprika. Niiden seuraksi pyöräytetään helppo remouladekastike, jota kukin voi annostella lautaselleen mieleisensä määrän.

Remoulade-lohipastan reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mestarin mehevä makaronilaatikko

Keittiöpäällikkö Kari Aihisen makaronilaatikko on tähän mennessä hullaannuttanut kaikki sitä kokeilleet. Laatikosta tulee erityisen maukas, koska sinne sujautetaan jauhelihan ohella aurinkokuivattua tomaattia ja pekonia. Makaronilaatikon mehevyyden salaisuus puolestaan on siinä, että vuoka saa tekeytyä kasattuna jääkaapissa ennen paistamista. Valmistele laatikko edellisenä iltana ja herkuttele seuraavana päivänä!

Karin makaronilaatikon reseptin saat tästä!

 

Vikkelästi valmiiksi

Purkit ja paketit auki, raaka-aineet vuokaan ja vuoka uuniin. Niin sutjakkaasti valmistuu pastavuoka helpoimmillaan. Homman jujuna on käyttää valmiita tuoretortellineja ja laadukasta valmistomaattikastiketta. Ja tietty roimasti juustoa! Viiden aineksen pastavuoan raaka-aineet kannattaa varata jo alkuviikosta kaappiin sen kiireisen illan varalle.

Viiden aineksen pastavuoan reseptin saat tästä!

 

Parsa primavera

Parhaaseen parsa-aikaan parsa puolustaa paikkaansa myös pastassa. Tämä vihreä kasvispasta on todellinen pasta primavera, joka ei edes kaipaa varsinaista kastiketta. Pastan viikonloppuversioon voi varata artisokkatäytteisiä ravioleja, mutta arkipöydässä pärjää vallan mainiosti tavallisella nauhapastalla. Parmesaanin tilalle voi halutessaan murentaa vaikkapa fetaa tai vuohenjuustoa.

Keväisen parsapastan reseptin saat tästä!

 

Kesää kohti

Kohta niitä saa, siis tuoreita peltoherneitä! Hernekauteen voi virittäytyä jo nyt pakasteherneiden avulla. Pyöräytä herneet nopeasti pestoksi ja syö vihreä tahna pastaan sekoitettuna. Parmesaani tuo pastaan sopivasti makua ja suolaisuutta, mutta jos kaipaat vielä lisää tuhtiutta ja lihaisuutta, paahda hernepestopastan seuraksi vähän pekonia.

Hernepestopastan reseptin saat tästä!

Lisää maistuvia pastaohjeita arkeen ja juhlaan löydät klikkaamalla tästä itsesi Sopan Pastatehtaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla