Rosolli on joulupöydän itseoikeutettu salaatti. Kuva Pia Inberg
Rosolli on joulupöydän itseoikeutettu salaatti. Kuva Pia Inberg

Nämä viisi ruokaa ovat joulupöydän must! Ilman niitä joulu ei tule - vai tuleeko?

Mitä sinun joulupöydässäsi kuuluu aina olla? Laatikot, kinkku, rosolli, kylmät kalat... Poimimme viisi suosittua jouluruokaa ja liitimme mukaan rakastettujen klassikoiden luotto-ohjeet. Poimi omasi, jos joulu ei tule ilman näitä!

1. Kinkku

Mitä olisi joulu ilman kinkkua? Tätä kysytään monessa perheessä. Joulukinkun valmistusohjeen löydät täältäJos mietit vielä, millainen kinkku jouluksi, lue Sopan kinkkuopas täältä.

2. Laatikot

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porkkanalaatikko, lanttulaatikko, imelletty perunalaatikko ovat suosituimpia laatikoita, mutta kuuluuko joulupöytään maksalaatikko? Se jakaa mielipiteitä. Perinteisten laatikoiden rakastetuimmat klassikko-ohjeet löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Rosolli

Joulun juuressalaatti on kaikille tuttu, mutta eri perheissä ja suvuissa sitä tarjotaan hyvin eri tavoilla: lohkoihin jaettuna tai sekoitettuna, kalalla tai täysin kasvisversiona, ilman kermavaahtoa tai punaisella kermavaahdolla. Miten teillä syödään rosolli? Katso perinteisen rosollin ohje täältä.

4. Sillit

Kylmään kalapöytään kuuluvat sillit. Monen suosikki on lasimestarin silli, jonka ohjeen löydät täältä. Tehdäänkö lasimestarin silliä teillä?

5. Lohi

Toinen kalapöydän kuningatar on graavilohi. Katso sokerisuolatun graavilohen ja sinappi-tillikastikkeen ohje täältä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla