Koska kukaan ei elä pelkillä juureksilla.

1. Lehtikaalipestolla täytetyt portobello-sienet

Tämä annos on aivan yhtä näyttävä kuin herkullinenkin. Lihaisan täyteläiset portobellosienet täytetään lehtikaalipestolla ja tarjotaan esimerkiksi polentamuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Portobellojen ja lisukkeiden reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Linssimureke Wellington

Perinteisen Wellingtonin pihvin tapaan valmistettu linssimureke kruunaa kasvisruokailijan joulupöydän. Näyttävä herkku on täysin vegaaninen.

Linssimureke Wellingtonin reseptin löydät täältä!

Nyhtökaura-kikhernepyörykät

Nyhtiksen juhlaversiossa maistuvat aurinkokuivattu tomaatti, basilika ja rosmariini. Punakaalislawn ja appelsiinikastikkeen kera tarjoiltuna annos on joulupöydän kaunein tähti.

Nyhtökaura-kikhernepyöryköiden sekä lisukkeiden reseptit löydät täältä.

Paimenpiiras itämaisittain

Mehevä vegaaninen shepherd's pie päällystetään tahinilla maustetulla perunamuusilla. Sen sisään piilotetaan mehevä soijarouhekastike, joka maustetaan jouluisesti kanelilla, inkiväärillä ja juustokuminalla. Kotoisa ja täyttävä makuilotulitus!

Paimenpiiras itämaisittain -reseptiin pääset tästä.

Misomarinoitu tofu

Misomarinadi tekee tofulle taikoja. Tämä tofu maistuu myös niille, jotka eivät yleensä sitä niin välitä. Tarjoa paksoipaistoksen kanssa (ohje tofuohjeen yhteydessä täällä) tai granaattiomenacouscousin kanssa (ohje artikkelissa seuraavaksi).

Misomarinoidun tofun ohjeeseen pääset tästä.

+ Juhlava lisuke: Granaattiomenacouscous

Granaattiomenacouscous on näyttävä ja mielettömän maukas lisuke, joka sopii kasvisruokailijan joulupöytään kuin nakutettu. Feta ja granaattiomen ovat täydellinen makupari, ja appelsiinikastike raikastaa ruuan. Jos korvaat fetan vegaanisella juustolla, saat couscousista vegaaneille soveltuvan version.

Katso granaattiomenacouscousin resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla