Vegaanihaaste alkoi ja jatkuu koko tammikuun. Nappaa talteen viikon ruokalista, jossa on jokaiselle päivälle herkullinen vegaaninen resepti. Lisäksi saat ohjeen vegaaniseen suklaamousseen, johon ihastuvat sekasyöjätkin.

Oikeutta eläimille -yhdistys ja Vegaaniliitto haastoivat jo viidettä kertaa suomalaiset syömään vegaanista ruokaa tammikuun ajaksi. Jos haluat mukaan vegaanihaasteeseen, ilmoittaudu (maksutta) täällä. Helpotimme vegaaniviikkojasi tekemällä sinulle viikon ruokalistan, jossa jokaiselle päivälle on superherkullinen ruoka ilman eläinkunnan tuotteita. Tällä pääset alkuun!

Maanantai: Lämmin mustapapu-avokadosalaatti

Arjen todellinen sankari on vegaaninen pastasalaatti, joka valmistuu vartissa pienenkin lähikaupan aineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mustapapu-avokadosalaatin ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiistai: Vegaaninen caesarsalaatti

Salaattien kestosuosikki caesarsalaatti saa uutta ilmettä tässä vegaanisessa versiossa, jossa se kruunataan misomajoneesilla ja kookospekonilla. Nam!

Vegaanisen caesarsalaatin ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Nyhtökaurastroganoff

Herkullinen stroganoff syntyy helposti nyhtökaurasta vain 30 minuutissa.

Nyhtökaurastroganoffin ohjeen löydät täältä.

Torstai: Tatti-talvikurpitsakeitto

Tämä raastetusta kurpitsasta valmistettu keitto lämmittää takuulla kylmänä talvipäivänä. Keiton jujuna on lautasen pohjalle upotettu paahdettu ja valkosipuliöljyllä sivelty leipä. Se täyttää ihanasti!

Tatti-talvikurpitsakeiton ohjeen löydät täältä.

 

Perjantai: Lihattomat lihapiirakat

Nämä lihattomat lihikset eli vihikset ovat loistava koko perheen herkku perjantai-illaksi. Vihiksissä on lihan tilalla mahtavan mehevää munakoisotäytettä.

Vihiksen ohjeen löydät täältä.

 

Lauantai: Vihreät kasvispihvit

Nämä pihvit eivät ainoastaan maistu herkullisilta vaan myös näyttävät upeilta! Kauniin vihreän värinsä pihvit saavat muun muassa lehtikaalista, parsakaalista ja pakasteherneistä. Pyöräytä kasvispihvit näppärästi monitoimikoneella, jos omistat sellaisen.

Vihreiden kasvispihvien ohjeen löydät täältä.

 

Sunnuntai: Vegaaninen paimenenpiiras

Tämä herkku kruunaa viikon viimeisen päivän. Paimenenpiiraassa soijarouhe saa kaverikseen itämaisia mausteita ja pinnalle tahini-perunamuusia.

Vegaanisen paimenenpiiraan ohjeen löydät täältä.

 

+ Viikonlopun jälkkäri: Vegaaninen suklaamousse

Vegaaninen suklaamousse on terveellinen herkku, joka vie kielen mennessään! Loppusilauksen täyteläiselle mousselle tuovat paistetut karpalot.

Suklaamoussen ohjeen löydät täältä.

Teksti: Maiju Tuovinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla