KUVA Tuomas Kolehmainen
KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun maailmanmestarihiihtäjä Iivo Niskasen sisarukset kokoontuvat, pöydässä on muotisuunnittelijasiskon ruokabravuuria.

Linnanjuhlien asuista tunnettua muotisuunnittelija Katri Niskasta haastateltiin Glorian ruoka & viini -lehden Jos-palstalle, jossa saa haaveilla ja jossitella ruuasta. Näin sisaruslaumasta ja savokarjalaisista ruokajuuristaan ja iloitseva Katri vastasi:

Jos voisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni, valitsisin sushin, vaikka tiedän etten eläisi sillä kauan.

Jos tulisit työhuoneelleni, löytäisit pöydältä tyhjiä kahvikuppeja. Kahvi on minulle tärkeä henkinen ja fyysinen apu erityisesti aamulla, mutta juon sitä myös illalla. Minulla ei ole kahviaikataulua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos valitsisin maailman parhaan herkun, se olisi tiramisu. Tiramisu on ikuisuusrakkauteni, ja ainoa jälkiruoka, jota tilaan Italiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos johonkin sorrun, niin Pepsi Maxiin!

Jos voisin poistaa maailmasta yhden ruokavääryyden, se olisi pariisinperunat. Niistä ei tiedä, onko kyseessä makkara vai peruna, enkä pidä niiden rasvaisesta koostumuksesta.

Jos jonkun kokkaustaitoja ihailen, niin pikkusiskoni, hiihtäjä Kerttu Niskasen. Pidän myös ravintoloista, joissa voi nähdä kokit työssään avokeittiössä. Kokkaaminen on kuin taidetta.

Jos joku lapsuudenkotini ruuista on siirtynyt keittiööni, niin vispipuuro, josta pieni poikanikin pitää. Perheelläni on karjalaisia juuria, joten teen toisinaan myös riisipiirakoita.

Jos jotakin sukuni perinneruokaa arvostan, niin mykyrokkaa. Siihen käytetään koko hirvi sisäelimiä myöten ja se tarjoillaan perunoiden kanssa. Kotiseudullani Savossa se on yleinen ruokalaji, mutta nykyisin Helsingissä asuessani se on minulle harvinaista herkkua.

Jos jotain nyt himoitsen, niin suklaata. Rakastan belgialaista laatusuklaata, mutta myös Maraboun minttu-krokantti on herkkuani.

Jos sisarukseni tulevat kylään, kokkaan heille lihamakaronilaatikkoa, koska meitä on paljon ja tiedän että varmasti onnistun siinä. Tärkeintä on, että makaronilaatikossa on paljon lihaa.

Jos voisin kutsua illalliselle kenet hyvänsä, kutsuisin esimerkiksi Tomi Björckin, joka voisi kokata minulle ja miehelleni.

Jos olisin jälkiruoka, olisin suklaakakku, sillä se on helposti lähestyttävä kuten minä. Ainakaan en olisi mikään sorbetti. Erityisesti vadelmasorbettia kammoksun.

Katso Glorian ruoka & viinin hitaan makaronilaatikon ohje täältä.

Katso Kari Aihisen mehukkaan makaronilaatikon ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla