Joulun päätähdeksi sopii kinkun sijaan mainiosti myös herkullinen lintu. Vaikeaa on ainoastaan valinta: paahdettua ankkaa, täytettyä kalkkunaa vai kenties karpalokananpoikaa?

1. Paahdettu ankka ja viikuna-sherrykastike

Kokonaisen linnun valmistaminen on ihmeen helppoa. Ensin ankan pintaan hierotaan viismaustetta ja soijakastiketta, ja koivet kääritään narulla paketiksi. Sitten linnun voi unohtaa uuniin kypsymään. Sherrykastikekin syntyy vain vartissa. Ja lopputulos? Taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paahdetun ankan ja sherrykastikkeen ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Omenoilla ja karpaloilla täytetty kananpoika

Huippukokki Richard McCormickin ohjeella kevätkananpoikakin muuttuu todelliseksi talven juhlaruuaksi.

Omena-karpalokananpoikien ohjeen löydät tästä.

3. Anne Bernerin täytetty kalkkuna

Anne Berner, ministeri ja Vallila Interiorin omistaja, antoi kalkkunareseptinsä Glorian ruoka & viinille vuoden 2013 lopulla toimiessaan Lastensairaala 2017 -säätiön puheenjohtajana. Reseptistä on tullut todella suosittu ja sitä kokeilleet kehuvat lopputulosta vuolaasti. Bernerin ohjeella kalkkunan nahasta tulee erityisen rapea, sillä pintaa valellaan voilla paistamisen aikana. Linnun sisällä on kasviksista ja leivästä tehty täyte.

Anne Bernerin kalkkunan ohjeen löydät tästä.

4. Juusto-pähkinätahnalla täytetty kalkkunarulla

Jos kokonainen lintu tuntuu liialliseltä, kokeile maukasta kalkkunarullaa. Fileerullan sisään sekoitetaan maukas täyte sinihomejuustosta ja saksanpähkinöistä. Ympärille kiedottavat parmankinkkuviipaleet viimeistelevät makuelämyksen!

Kalkkunarullan ohjeen löydät tästä.

5. Mandariiniankkaa ja yrttikasviksia

Vaivaton ja nopeasti valmistuva vaihtoehto pienelle seurueelle on ankan rintafilee. Ankka ei ole ollenkaan niin kallis tai vaikeasti valmistettava raaka-aine kuin usein kuvitellaan, vaan valmiit ankanrinnat ovat pöydässä aivan hetkessä. Mandariini-hunajamausteseos antaa linnulle mausteisen jouluista makua. Lisukkeeksi sopivat yrttikasvikset.

Mandariiniankan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla