Marinoidut munat ovat yksi viime aikojen superhittejä. Kuva: Sanna Maskulin
Marinoidut munat ovat yksi viime aikojen superhittejä. Kuva: Sanna Maskulin

Munasta on moneksi. Siitä valmistuvat monenlaiset suolaiset ja makeat ruuat, mutta erityisen hyvältä se maistuu aamiaisherkuissa. Vai miltä kuulostavat helpot aamiaispiirakat, supersuositut Momofukun marinoidut munat tai aamiaispannu Lähi-idän tyyliin?

Kananmuna on supertrendikäs raaka-aine eikä sen suosio ole laantumassa. Helsingin Kanavarantaan on avautumassa Jouni Toivasen ja Samuli Karjulan ravintola Egg, joka tarjoilee laadukasta pikaruokaa kananmunasta. Kauppoihin ilmestyy keväällä myös Sanna Mansikkamäen uutuuskirja Muna, joka on tuhti paketti tietoa ja reseptejä kananmunasta.

Soppa365 lähti mukaan munabuumiin. Keräsimme yhteen Sopan parhaimmat munareseptit, jotka ovat niin helppoja, että näitä on vaikea munata!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marinoidut munat Momofukun tapaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Superhitiksi nousseet marinoidut munat ovat yksinkertaisuudessaan nerokkaita. Keitetty kananmuna saa maukkaan pinnan, kun sen marinoi suolaisessa soijaliemessä. Paras lopputulos tulee, kun munat saavat marinoitua yön yli. Aineksia on vähän, joten niissä kannattaa satsata laatuun: käytä tuoreita (luomu)munia, laadukasta soijaa ja sherryviinietikkaa. Sherryviinietikalla lopputuloksesta tulee kaikista maukkain.

Katso Momofukun munien ohje täältä.

 

Aamiaispiirakat

Näillä supernopeilla aamiaispiirakoilla lähtee päivä herkullisesti käyntiin! Piirakat ovat näyttäviä, mutta mutkattomia valmistaa. Kokoa valmiille lehtitaikinalle pekonia, kirsikkatomaatteja ja riko kananmuna päälle. Kun piirakat ovat paistuneet ihanan rapeiksi, viimeistele ne kevätsipulisilpulla ja rucolalla ja rouhi päälle hieman mustapippuria.

Katso aamiaispiirakoiden ohje täältä.

 

Täytetyt avokadot

Oletko maistanut kypsennettyä avokadoa? Kannattaa, sillä saat terveellisestä avokadosta täydellisen aamiaisherkun, kun kypsennät sen uunissa kananmunan kera. Poista avokadoista kivet ja riko koloihin kananmunat. Kypsennä avokadoja uunissa 5–8 minuuttia niin, että valkuainen hyytyy, mutta keltuaiset jäävät juuri sopivan valuviksi.

Katso täytettyjen avokadojen ohje täältä.

 

Vihreä shakshuka

Shakshuka on Lähi-idässä suosittu aamiaisruoka. Nimestään huolimatta aamiaispannu on helppo valmistaa: kananmunat kypsyvät kuin itsestään mausteisessa tomaattiliemessä. Tässä vihreässä shakshukassa on perinteistä versiota vähemmän tomaattikastiketta mutta sitäkin enemmän terveellisiä vihreitä kasviksia. Höystä aamiaispannu lehtikaalilla, pinaatilla, kesäkurpitsalla sekä sellerin varrella. Riko päälle kananmunat ja lisää vielä feta- tai raejuustoa.

Katso vihreän shakshukan ohje täältä.

 

Yrtti-briemunakas

Munakas on maukas aamiais- tai lounasruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Parasta on, että täytteiden kanssa voi käyttää mielikuvitusta ja valita juuri ne omat suosikit. Kokeile seuraavaksi herkullista yrtti-briemunakasta. Täytä munakas tuoreilla yrteillä, kuten lehtipersiljalla, ruohosipulilla tai mintulla ja viipaloi päälle muutama siivu briejuustoa. Anna juuston lämmetä meheväksi. Jos haluat munakkaasta vieläkin ruokaisamman, paista sekaan rapeaa pekonia.

Katso yrtti-briemunakkaan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla