Lohi on suomalaisten ehdottomia suosikkiruokia. Siitä valmistuvat näppärästi keitot, laatikot, pastat ja piirakat. Näillä ohjeilla lohikeitto saa makua tyrnistä, lasagne valmistuu terveellisemmin lohesta ja pinaatista. Wellingtonin lohessa kala kääräistään herkullisen lehtitaikinan sisään.

Tyrni-lohikeitto

Tätä lohikeittoa ei kyllästetä kermalla, vaan liemeen lorautetaan terveellistä tyrnimehua. Tyrnimehu tekee keitosta raikkaamman ja kevyemmän. Pilko keittoon perinteisten kasvisten sijaan kiinankaalta, sipulia, herneitä ja purjoa. Täydellisen lopputuloksen saat, kun viimeistelet keiton nokareella ranskankermaa ja tilliä.

Katso lohikeiton ohje tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Wellingtonin lohi

Piirakoiden klassikko lohi-wellington on superherkullista ja helppo tehdä, sillä tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Kääräise valmiin lehtitaikinan sisään lohta ja babypinaattia. Taikina paistuu ihanan rapeaksi, mutta lohi kypsyy sisällä juuri sopivan meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso Wellingtonin lohen ohje tästä.

Couscous-uunilohi

Uunilohesta voi helposti valmistaa monenlaisia versioita. Tämä uunilohi on terveellinen ja ruokaisa, sillä se päällystetään couscousilla sekä appelsiinilla ja veriappelsiinilla, jotka ovat juuri nyt maukkaita. Hedelmien ansiosta uunilohesta tulee ihanan keväisen värinen! 

Katso couscous-uunilohen ohje tästä.

Lohilasagne

Lasagnen täytteeksi sopii perinteisen bolognesekastikkeen sijaan myös muut täytteet, kuten tässä mehevä lohifilee. Lasagnesta tulee maukasta ja kevyempää, kun käytät täysjyvälasagnelevyjä ja laitat kerroksiin reilusti pinaattia ja raejuustoa.

Katso lohilasagnen ohje tästä.

Lohi-poke kulhossa

Kulhoruoat ovat olleet viime aikojen hittiruokia. Havaijilaisessa poke-kulhossa on sushista tuttuja makuja: raakaa kalaa ja kasviksia. Tärkeintä on, että kala on tuoretta. Raaka kala marinoidaan soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja chilikastikkeella. Lohi-poke sopii hyvin vaikkapa lounaaksi, kun tarjoilet sen keitetyn riisin ja erilaisten kasvisten kanssa.

Katso havaijilaisen poke-kulhon ohje tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla