Grilli kuumaksi ja parsat parilalle.
Grilli kuumaksi ja parsat parilalle.

Hienostuneet parsa-lohihodarit sopivat hyvin esimerkiksi brunssille.

Hodarit eivät nakkia kaipaa.

Sen todistavat nämä grillatuilla parsoilla, graavilohella ja mehevällä munakokkelilla lastatut luksushodarit. Viimeisen silauksen herkuille antavat silputtu ruohosipuli, parmesaaniraaste ja majoneesikastike, jossa maistuvat sitruuna ja piparjuuri.

Tässä ohjeessa parsat grillataan. Jos sää ei suosi tai et omista grilliä, voit hyvin kypsentää parsat myös uunissa. Parsat kypsyvät 175-asteisessa uunissa kymmenessä minuutissa. Uuniparsojen ohjeen löydät tästä artikkelista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sämpylöihin tulee grillissä kauniit grilliraidat, mutta voit hyvin lämmittää sämpylätkin uunissa. Sämpylät voi myös höyryttää kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Jos haluat tehdä samantyyliset hodarit kasvisversiona, kokeile parsalla ja pinaatti-munakokkelilla täytettyjä parsadogeja.

Parsa-lohihodarit

8 kpl

20 min

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

300 g graavilohta viipaleina

Majoneesikastike

½ sitruuna

2½ dl majoneesia

2 tl piparjuuritahnaa

Munakokkeli

6 kananmunaa

1½ dl kermaa

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

1 rkl voita

Lisäksi

8 hotdog-sämpylää

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa puolivälistä alaspäin. Hienonna ruohosipuli ja raasta parmesaani.
  3. Tee majoneesikastike. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja purista hedelmästä 2 tl mehua. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Tee munakokkeli. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja pippuri ja sekoita. Sulata voi pannussa. Kaada kananmunaseos pannuun ja kypsennä keskilämmöllä 3–4 minuuttia pohjaa myöten sekoitellen. Siirrä kokkeli lautaselle ja pidä se lämpimänä esimerkiksi folion alla.
  5. Grillaa parsoja 2–3 minuuttia välillä käännellen. Halkaise sämpylät ja kuumenna ne grillissä lopuksi.
  6. Täytä sämpylät parsalla, munakokkelilla, lohella ja majoneesikastikkeella. Viimeistele parmesaanilla ja ruohosipulilla.

Resepti: Raisa Laine

Resepti on ilmestynyt Glorian ruoka & viinissä 4/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla