Kuvat
Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen ja Sami Repo

Klassinen, tyrmäävä, kotoisa vai gluteeniton? Kokosimme yhteen Sopan ihanimmat mansikkakakut. Löydä omasi!

Klassinen. Britakakkua rakastavat kaikki. Jos lisäät väliin mansikoita ja lemon curdia, varaudu siihen, ettei kakusta jää vadille muruakaan. Klassikkokakun koukuttavuus piilee rapean marenkipinnan ja pehmeän kakkupohjan yhdistelmässä. Tämä kakku sopii myös sille, jonka mielestä mansikkakakussa maku on koristelua tärkeämpää.

Tyrmäävä. Kun mansikkakakkusi pitää olla sekä näyttävä että erilainen, reseptisi on tässä. Mansikka-lakritsitäytekakku yhdistää komeat kerrokset, lakun maun ja mansikkakreemin. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, jotta sokerikakkukerrokset kostuvat helposti leikattaviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotoisa. Jos osaat leipoa kääretortun, onnistut myös mansikkakakussa. Tämä kakku yhdistää unelmatortun pohjan ja mummolan mansikkakakun täytteet. Pieni villi lisä tulee ananasmurskasta, joka takaa mehevyyden. Puoli tuntia, ja kakku on valmis!

Gluteeniton. Jos mansikkakakkusi pitää olla gluteeniton, mutta silti mehevä, tartu tähän reseptiin. Mikä parasta, herkku valmistuu ilman vatkainta vaikka mökillä. Muhkeaa kakkupohjaa ei halkaista lainkaan, vaan se päällystetään ranskankermalla ja reilulla kasalla mansikoita. Vieno lakun maku tekee tästä kakusta täydellisen. 

Ohjeet: Riikka Kaila ja Christina Aaltio

Sisältö jatkuu mainoksen alla