Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Kun sitrus on niin kookas kuin pomelo, yhdestä hedelmästä riittää moneen herkkuun.

Pomelo on sitrushedelmä, josta on olemassa lukuisia eri lajikkeita. Niistä tunnetuimman eli hunajapomelon sesonki on tammi-helmikuussa.

Hedelmä voi kasvaa koripallon kokoiseksi kolmen kilon jötkäleeksi. Kokoonsa nähden painavin pomelo on paras valinta, sillä paino kertoo hedelmän mehukkuudesta.

Pomelon hedelmälihan väri voi vaihdella läpikuultavan vaaleankeltaisesta kirkkaan punaiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pomelon maku on makeampi kuin greipin eikä lainkaan yhtä karvas. Hedelmän rakenne on lihaisa, eli vähemmän mehukas ja kiinteämpi kuin muilla sitrushedelmillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuori pomelo näin

  • Leikkaa pomelosta lakki pois. Tee viillot samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinin.
  • Tartu hedelmään kaksin käsin ja murra hedelmä kahtia. Irrota lohkot kuoresta ja nylje ne käsin kalvottomiksi. Käytä hedelmäliha lohkoina tai riivi se ”helmiksi”.

Kokeile näitä

1. Surauta juomaksi

Valmista pomeloista samettinen aamujuoma. Surauta kalvottomat pomelopalat sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa ja lisää joukkoon kookosmaitoa, jäitä ja loraus vaahterasiirappia.

2. Riivi salaattiin

Lisää suupaloiksi riivityt kalvottomat pomelolohkot salaattiin. Vietnamilaistyylisessä rapusalaatissa maistuvat minttu, korianteri ja limetti.

3. Käytä vegekaviaarina

Pirskahtelevat hedelmälihasta riivityt pomelohelmet toimivat vegaanisena kaviaarina. Vain suola puuttuu!

4. Leivo piirakkaan

Kokeile pomeloa myös makeaan leivontaan. Raikkaassa ja mehevässä pomelopiirakassa on mantelipohja, täytteenä pomelocurdia ja päällä pehmeää marenkia.

5. Pakasta puikkojätskeiksi

Kuori pomelo ja nylje lohkot kalvottomiksi. Työnnä lohkoihin jäätelötikut ja pakasta vähintään tunti. Sulata suklaata ja kasta kohmeiset lohkot suklaasulaan.

6. Nauti aamiaisella

Tähtianiksella ja inkiväärillä maustettu pomelo-appelsiinisalaatti maistuu aamiaisella jogurtin ja granolan kanssa.

Reseptit: Christina Aaltio

Sisältö jatkuu mainoksen alla