Kuvat
Tuuli Kanerva, Ninna Lindström, Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen,

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pinaatti-kanasalaatti

15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raikas ja yrttinen kanasalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa, kun käytät valmiiksi grillattuja broilerin koipireisiä. Vihreä pinaattitahna maustaa broilerin ihanaksi ja pistaasipähkinät tuovat salaattiin rapean suutuntuman.

Tästä reseptiin.

 

Japanilainen maissikeitto

30 min

Japanilainen maissikeitto on täydellistä lohturuokaa, joka valmistuu vieläpä helposti. Kun perunat ovat kypsiä, keitto soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Tämän jälkeen soppaan lisätään vielä kerma, mirin ja suola. Älä anna keiton kiehahtaa, ettei kerma vahingossa juoksetu!

Tästä reseptiin.

 

Kookos-kalacurry

10 min + kypsennys 20 min

Kana vaihtuu kalaan! Tällä kertaa kookoscurry saa seurakseen valmiit kalakuutiot, jotka maustuvat meheviksi uunissa kastikkeen kanssa. Tällä tavoin kastiketta ei tarvitse turhaan sekoitella ja kalapalat pysyvät hyvin kasassa. Valmista aterian kylkeen raikas jogurttikastike ja tarjoile esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Tästä reseptiin.

 

Herkullinen linssikeitto ja yrttiöljy

45 min

Linssikeitto on monen luottoruoka arjen kiireisiin. Saat siitä erityisen herkullista, kun maltat paistaa mausteita muutaman minuutin kattilassa. Kuivatut linssit saavat hautua kattilassa noin 20-40 minuuttia, mutta saat yhdellä kertaa reilun määrän keittoa. Yrttiöljy tekee keitosta erityisen herkullisen, ja se säilyy jääkaapissa sellaisenaan noin viikon.

Tästä reseptiin.

 

Ranupelti

15 min + kypsennys 20 min.

Pellin täydeltä vegeä! Tämä ranupelti ei juurikaan vaadi esivalmistelua, vaan taika tapahtuu uunin lämmössä. Juuresranskalaisten seuraan pelille pääsee edamamepavut sekä käyttövalmista kasviproteiinia. Ranupelti tarjoillaan valkosipulimajoneesin ja herkullisen chimichurri-kastikkeen kanssa.

Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla