Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Ninna Lindström, Piia Arnould, Sami Repo

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Espanjalainen perunamunakas

35 min
Perunoita, sipuli, kananmunia ja öljyä. Jos nämä ainekset löytyvät kaapeistasi saat puolessa tunnissa aikaan herkullisen ja täyttävän lounaan tai runsaan iltapalan välimeren tyyliin. Espanjalaisen perunamunakkaan tekemisessä olennaista on runsas öljyn määrä, joka ei kuitenkaan jää annokseen vaan valutetaan pois. Ennen aloittamista on hyvä varmistaa, että kotoa löytyy paistinpannua isompi lautanen, jotta munakkaan kääntäminen onnistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Treenaajan tonnikalapatongit

25 min
Jos lounas tai muu päivän ateria täytyy syödä liikkeellä ollessa, on täytetty leipä loistava vaihtoehto. Täytteet voi tietysti valikoida oman maun mukaan, mutta huomiota kannattaa kiinnittää kuituun, proteiiniin ja rasvan laatuun. Näissä tonnikalapatongeissa on runsaasti proteiinia kiitos keitettyjen kananmunien. Leiväksi kannattaa valita täysjyvää ja mahdollsuuksien mukaan pehmeää sellaista, jolloin syöminen on helpompaa.


Tästä resptiin.

Kermainen kanakeitto

40 min
Lämmittävä kanakeitto on yksi parhaista arkiruoista, joita koleina syyspäivinä voi saada. Tämä kermainen keitto on mukavan sakea, sillä perunat valitaan jauhoisista lajikkeista. Broilerpalat laitetaan keittoon raakana, jolloin ne kypsyvät meheviksi. Liemi pyöristetään kermalla ja mukaan lusikoidaan hiukan ranskankermaa antamaan kaivattua happamuutta.


Tästä reseptiin.

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

15 min
Tämän pikapastan ainekset säilyvät pitkään kuiva-ainekaapissa ruokakermaa lukuun ottamatta, joten ohje on täydellistä kotivara-ainesta. Aurinkokuivattujen tomaattien ja savupaprikan yhditelmä on todella maukas ja täyteläinen ja kerma pehmentää sitä sopivasti. Pastan pinnalle lisättävä lehtipersilja kirkastaa makuja ja on erinomainen lisä, joskaan ei pakollinen.


Tästä reseptiin.

Välimeren silakkalaatikko

45 min
Käynnissä olevien silakkamarkkinoiden kunniaksi ruokalistalle pääsee silakkalaatikko. Tähän laatikkoon otetaan makuja Välimeren maista ja vuokaan lisätään silakkafileiden lisäksi tomaattia, paprikaa ja munakoisoa. Pihvitomaatit voi korvata tavallisilla tomaateilla tai tomaattimurskalla. Uunivuoaksi kannattaa valita mahdollisiman iso ja laakea astia, jotta ainekset kypsyvät nopeasti ja saavat pientä rapeutta pintaan.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla