Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Elvi Rista, Ninna Lindström

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Punajuuripestopasta

40 min
Tällä pastalla piristyy harmainkin maanantai! Keitetyistä punajuurista tehty pestomainen kastike värjää pastan kauniin punaiseksi. Punajuuria kannattaa keittää kerralla isompi satsi, ja käyttää niitä myös muissa ruoissa. Toki pestoa voi tehdä isomman määrän, ja käyttää sitä viikolla leivänpäällisenäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meksikolainen kalakeitto

30 min
Meksikolaiset maut tuovat ruokaan kuin ruokaan mukavaa mausteisuutta ja lämpöä. Herkullinen tomaattinen kalakeitto maustetaan savuisella chipotlechilijauheella. Makeutta annokseen tuovat maissit sekä vihreät pavut. Limetti, korianteri ja tietenkin rapeat nachot viimeistelevät keiton.


Tästä reseptiin.

Tex mex -pihvikulho

10 min
Uskomattoman nopea ateria valmistuu, kun paistaa lehtipihvit pannulla kirjaimellisesti kahdessa minuutissa ja tarjoaa ne valmisriisin kanssa, joka kuumenee pannulla mausteiden kanssa. Paksu jogurtti tai smetana sekä tuoreista yrteistä, kuten korianterista tai persiljasta saa pihvikulholle raikkaan lopetuksen.


Tästä reseptiin.

Tofu-nuudelisalaatti

30 min
Nuudelisalaateilla tuntuu olevan yksi yleinen ongelma: kun riisinuudelit kypsentää, ne liimautuvat välittömästi yhteen. Tähän on kuitenkin ratkaisu. Nuudelit liotetaan nimittäin kiehautetun veden sijaan kylmässä vedessä. Näin niitä voi huoletta kylvettää tarvittavan ajan, noin puoli tuntia, ilman pelkoa ylikypsymisestä. Sillä välin ehtii pilkkomaan muut salaatin ainekset. 


Tästä reseptiin.

Lohta ja kermaista sienikastiketta

25 min
Simppeli suolalla ja pippurilla maustettu lohifilee on herkullista arkiruokaa, joka valmistuu nopeasti uunissa ja annospaloiksi leikattuna vielä nopeammin pannulla paistaen. Lohen seuraksi kannattaa kokeilla tehdä sienistä ja pinaatista herkullisen kermaista kastiketta.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla