Tämä edullinen kuohuviini valittiin parhaaksi alle 13 euron hintaluokassa, kun Glorian ruoka ja viinin juomaraati rankkasi vuoden viinit.

Mikä? Lindauer Cuvée Brut (12,95 e) on uusiseelantilainen kuohuviini, joka on hintaluokassaan voittanut ennenkin monia viinikilpailuja.

Millainen? Lindauerin vahvuuksia ovat hedelmäinen aromi, jälkimaun mineraalisuus ja kevyt paahteisuus. Ne tekevät kokonaisuudesta luonteikkaan ja ilmeikkään. Laatua voidaan tuottaa edullisesti, koska takana on suuren viinitalon tehokkaaksi viritetty valmistusteknologia. Vakuuttaa vuodesta toiseen!

Minkä kanssa? Lyömätön aperetiivi ja monipuolinen kala- ja äyriäisviini.

Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat viinit? Ja entäpä samppajat? Lue uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!  Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.

Lomakokkaajan tärkein varuste heti grillin jälkeen on luotettava laatikkoviini.

Mikä? Espanjalainen Radio Boca Garnacha 2016 hanapakkaus (29,99 e) on keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Mutkattomassa maussa on boysenmarjaa, vadelmaa ja yrttimausteita. Viini on kohtuullisen tanniininen ja keskitäyteläinen.

Minkä kanssa? Toimii hyvin grillikauden yleisviininä. Yhdistä esimerkiksi mausteisten makkaroiden, pizzan tai ribsien kanssa. Käy myös grillatuille kasviksille.

Lisää viinivinkkejä kesän juhliin tuoreimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sama viini toimii possulle ja kanalle sekä viilennettynä savulohelle.

Mikä? Chileläinen Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2016 (9,90 e) on hintaluokassaan poikkeuksellisen vivahteikas.

Millainen? Pinot noirista valmistetun viinin marjaisuus ja kirsikkaisuus tuovat vaalean lihan makuun ruokahalua herättävää raikkautta

Minkä kanssa? Viini pääsee oikeuksiinsa, kun tarjolla on läpikypsää possua tai kanaa. Hyvä makupari myös sienille. Hieman viilennettynä sopii myös yrttikuorrutetun tai lämminsavustetun lohen pariksi.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko