Tämä edullinen kuohuviini valittiin parhaaksi alle 13 euron hintaluokassa, kun Glorian ruoka ja viinin juomaraati rankkasi vuoden viinit.

Mikä? Lindauer Cuvée Brut (12,95 e) on uusiseelantilainen kuohuviini, joka on hintaluokassaan voittanut ennenkin monia viinikilpailuja.

Millainen? Lindauerin vahvuuksia ovat hedelmäinen aromi, jälkimaun mineraalisuus ja kevyt paahteisuus. Ne tekevät kokonaisuudesta luonteikkaan ja ilmeikkään. Laatua voidaan tuottaa edullisesti, koska takana on suuren viinitalon tehokkaaksi viritetty valmistusteknologia. Vakuuttaa vuodesta toiseen!

Minkä kanssa? Lyömätön aperetiivi ja monipuolinen kala- ja äyriäisviini.

Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat viinit? Ja entäpä samppajat? Lue uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!  Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.

Jos etsit sopivaa viiniä bolognesen tai lasagnen seuraan, tartu chiantiin.

Mikä? Ruffino Chianti 2016, 10,99 e, on toscanalainen keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Punaherukalta, karpalolta ja puolukalta maistuva viini on sopivan hapokas ja lempeästi tanniininen.

Minkä kanssa? Chianti on varma valinta bologneselle, jossa maistuu paitsi liha myös tomaatti ja päälle ripoteltava juusto. Viini tasapainottaa sekä tomaatin hapokkuutta että juuston täyteläisyyttä. Se sopii mainiosti myös lasagnen, lihatäytteisten raviolien ja muiden arkisempien liharuokien pariksi.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kermaista sienikastiketta ja paistettuja ahvenia? Valitse lasiisi kuiva ja mineraalinen valkoviini.

Mikä? La La Land Pinot Gris 2017, 13,15 e, on hapokas ja kuiva australialainen valkoviini.

Millainen? Viinin runsaassa maussa on päärynää, limettiä ja persikkaa sekä kalaruokiin istuvaa mineraalisuutta.

Minkä kanssa? Pinot gris on aromaattinen valkoinen rypäle, joka on kuin tehty runsaiden kalaruokien seuraan. Tämä viini toimii mainiosti voissa paistetun ja kermaisella sienikastikkeella silatun ahvenen, kuhan tai siian kanssa. Kalan tilalle voi vaihtaa myös possua tai kanaa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.