Tämä edullinen kuohuviini valittiin parhaaksi alle 13 euron hintaluokassa, kun Glorian ruoka ja viinin juomaraati rankkasi vuoden viinit.

Mikä? Lindauer Cuvée Brut (12,95 e) on uusiseelantilainen kuohuviini, joka on hintaluokassaan voittanut ennenkin monia viinikilpailuja.

Millainen? Lindauerin vahvuuksia ovat hedelmäinen aromi, jälkimaun mineraalisuus ja kevyt paahteisuus. Ne tekevät kokonaisuudesta luonteikkaan ja ilmeikkään. Laatua voidaan tuottaa edullisesti, koska takana on suuren viinitalon tehokkaaksi viritetty valmistusteknologia. Vakuuttaa vuodesta toiseen!

Minkä kanssa? Lyömätön aperetiivi ja monipuolinen kala- ja äyriäisviini.

Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat viinit? Ja entäpä samppajat? Lue uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!  Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.

Edullinen Gewürztraminer sopii erityisen hyvin mausteisten vegeherkkujen seuralaiseksi. 

Mikä? Adobe Gewürztraminer Reserve 2016 on kuiva chileläinen valkoviini. Hinta-laatusuhteeltaan mainio (10,98 e). 

Millainen? Heleä ja kukkainen, kuivuudestaan huolimatta hedelmäinen. 

Minkä kanssa? Monien kasvisruokien seuraan. Hedelmäisyyden ansiosta kestää mausteisempiakin makuja. Kannattaa kokeilla myös sushin, lohikalojen ja sienipiirakan kanssa. 

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä! 
 

Hedelmäinen uuden sadon punaviini toimii jopa sushin seurana.

Mikä? Beaujolais nouveau -viinit ovat tänään saapuneet jälleen Alkon hyllyille ja verkkokauppaan. Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau on Alkon kahdesta uuden sadon viinistä edullisempi (9,98 e) – ja Sopan testiraadin mielestä parempi.

Millainen? Kepeä ja hedelmäinen, mutta kuitenkin mukavasti mausteinen ja kirsikkainen. "Paras beajoulais nouveau mitä olen juonut", eräs testaaja kommentoi. "Vaikka tässä on uuden sadon viineille tyypillisen kevyt ja lyhyt maku, on aromi kuitenkin hienostunut ja miellyttävä."

Minkä kanssa? Kepeä punaviini kaipaa kepeitä makuja, esimerkiksi kasvispastaa. Myös kevyet juustot ja salaatit toimivat sen kaverina hyvin. Parhaimmillaan beaujolais nouveau on hieman viilennettynä, noin 12–14-asteisena. Alko suosittelee kokeilemaan erikoisempaakin yhdistelmää: ”Beaujolais toimii yllättäen hyvin runsasmakuisen sushin seurana”, vinkkaa Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.