Kun parsa saa päättää, se tilaa raikasta valkoviiniä.

Mikä? Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc (12,48 e) on loistopari tämän sesongin suurimmalle herkulle, parsalle. Sauvignon Blanc on klassinen parsarypäle, jossa on itsessään hieman parsamaisia aromeja.

Millainen? Herukkainen sitruksisuus ja ruohoinen raikkaus tekevät viinistä erityisen hyvän seuralaisen etenkin vihreälle parsalle. Maku on runsas, kuiva ja ryhdikäs.

Minkä kanssa? Tarjoa esimerkiksi paistettujen ahventen ja parsan tai kermaisen vuohenjuusto-parsapastan kanssa.

Viinisuositus: Sanna Maskulin. Lisää viinisuosituksia parsalle ja muille sesongin herkuille löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.