Kun parsa saa päättää, se tilaa raikasta valkoviiniä.

Mikä? Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc (12,48 e) on loistopari tämän sesongin suurimmalle herkulle, parsalle. Sauvignon Blanc on klassinen parsarypäle, jossa on itsessään hieman parsamaisia aromeja.

Millainen? Herukkainen sitruksisuus ja ruohoinen raikkaus tekevät viinistä erityisen hyvän seuralaisen etenkin vihreälle parsalle. Maku on runsas, kuiva ja ryhdikäs.

Minkä kanssa? Tarjoa esimerkiksi paistettujen ahventen ja parsan tai kermaisen vuohenjuusto-parsapastan kanssa.

Viinisuositus: Sanna Maskulin. Lisää viinisuosituksia parsalle ja muille sesongin herkuille löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.