Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Hintaluokassaan kevään parhaaksi valittu kuohuviini ei rasita kukkaroa liiaksi.

Mikä? Glorian ruoka & viini -lehden viiniasiantuntijat valitsivat tänäkin vuonna Parés Baltà 'b' Cava Brutin hintaluokkansa (11,98 e) parhaaksi kuohuviiniksi. Se on vuodesta toiseen loisto-ostos. 

Millainen? Kypsän hedelmäisessä viinissä on leppeää paahteisuutta, sitrusaromeja ja omenaa. Runsaat kuplat tekevät kokonaisuudesta ryhdikkään ja tasapainoisen.

Minkä kanssa? Toimii täydellisesti vapun mutkattomana kippistelyviininä, mutta myös ruokapöydässä, erityisesti pikkusuolaisten tai tapasten kanssa.

Viiniraadin muodostivat Master of Wine Essi Avellan, viinitoimittaja Tuomas Tanttu, sommelier Samuil Angelov sekä päätoimittaja Sanna Maskulin. Lisää heidän suosituksiaan löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.