Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.