
Sinapinsiemenistä ja korianterista syntyy upean mausteinen jälkimarinadi kuumaksi paahdetuille kasviksille. Kun kiehautat marinadin ainekset, pehmenevät sinapinsiemenet sopivasti.
Jälkimarinoidut grillikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin marinadi. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia niin, että sinapinsiemenet turpoavat ja maustuvat. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Hienonna chilit ja reilu puolet korianterista. Sekoita chili, korianteri ja öljy sinapinsiemenseoksen kanssa marinadiksi.
-
Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa punasipuli isoiksi lohkoiksi. Öljyä kaikki kasvikset kevyesti ja grillaa parilalla keskilämmöllä 4–5 minuuttia, muutaman kerran kasviksia kypsennyksen aikana kääntäen.
-
Siirrä kasvikset grillistä vadille tai kulhoon ja kääntele marinadi joukkoon. Revi loppu korianteri päälle.
Mittayksikkövirhe marinadissa?