Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä Croque monsieur -leipää ja lehtikaalicaesaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croque monsieur -leipä ja lehtikaalicaesar

Ainekset

8
isoa viipaletta vaaleaa leipää
1/2-1
dl
dijoninsinappia
8
viipaletta keitto- tai palvikinkkua
150
g
gruyère-juustoa
2
suolakurkkua
Basilikamajoneesi
1 1/2
dl
majoneesia
10
basilikanlehteä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin basilikamajoneesi. Nypi basilikasta lehdet ja sekoita kaikki majoneesin ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  2. Levitä työlaudalle neljä leipäviipaletta. Sivele leivät ohuesti sinapilla. Laita päälle reilusti juustoa ja kinkkua. Viipaloi päälle suolakurkkua. Levitä myös kanneksi tulevat leivät työpöydälle. Voitele ne basilikamajoneesilla. Yhdistä kerrosleiviksi; paina kerrosleipiä työlastaa vasten kämmenellä, jotta saat tiukan leivän.
  3. Tee tässä välissä salaatti valmiiksi; leivät saavat maustua ja vetäytyä hetken.
  4. Paista leivät voileipägrillissä tai parilapannussa rypsiöljyssä niin, että juusto sulaa sisältä. Jos paistat leipiä pannussa, paina niitä kevyesti paistinlastalla paistamisen alkuvaiheessa, jolloin ne saavat paahteisen pinnan ja tiiviin rakenteen.

Lehtikaalicaesar

Ainekset

1
kerä
romaine-salaattia
200
g
lehtikaalia
120
g
parmesaanijuustoa
1
avokado
Kastike
3
dl
majoneesia
1
tl
worcestershire -kastiketta
3
sardellifileetä tai 1 savumuikku
1
tl
omenaviinietikkaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Soseuta lehtikaalicaesarin kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  2. Revi tai leikkaa pesty romaine-salaatti mukavan kokoisiksi suupaloiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiosa ja revi lehdet samankokoisiksi kuin romaine. Yhdistä romainesalaatti ja lehtikaalit. Lisää kastike ja sekoita hyvin.
  3. Leikkaa avokadosta suikaleita ja lisää ne salaattiin. Viimeistele höyläämällä salaatin päälle parmesaania.

(4 annosta lisukkeena, 5 minuuttia)

Kommentit (1)

Sami Jänis
Seuraa 
Liittynyt3.10.2016

Televisiossa eli nauhoitetussa lähetyksessä olisi järkevää tehdä asia/ruoka mielummin moneen kertaan kun näyttää hiiltynyttä leipää mitä ei itsekkään söis?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.