Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä Croque monsieur -leipää ja lehtikaalicaesaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croque monsieur -leipä ja lehtikaalicaesar

Ainekset

8
isoa viipaletta vaaleaa leipää
1/2-1
dl
dijoninsinappia
8
viipaletta keitto- tai palvikinkkua
150
g
gruyère-juustoa
2
suolakurkkua
Basilikamajoneesi
1 1/2
dl
majoneesia
10
basilikanlehteä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin basilikamajoneesi. Nypi basilikasta lehdet ja sekoita kaikki majoneesin ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  2. Levitä työlaudalle neljä leipäviipaletta. Sivele leivät ohuesti sinapilla. Laita päälle reilusti juustoa ja kinkkua. Viipaloi päälle suolakurkkua. Levitä myös kanneksi tulevat leivät työpöydälle. Voitele ne basilikamajoneesilla. Yhdistä kerrosleiviksi; paina kerrosleipiä työlastaa vasten kämmenellä, jotta saat tiukan leivän.
  3. Tee tässä välissä salaatti valmiiksi; leivät saavat maustua ja vetäytyä hetken.
  4. Paista leivät voileipägrillissä tai parilapannussa rypsiöljyssä niin, että juusto sulaa sisältä. Jos paistat leipiä pannussa, paina niitä kevyesti paistinlastalla paistamisen alkuvaiheessa, jolloin ne saavat paahteisen pinnan ja tiiviin rakenteen.

Lehtikaalicaesar

Ainekset

1
kerä
romaine-salaattia
200
g
lehtikaalia
120
g
parmesaanijuustoa
1
avokado
Kastike
3
dl
majoneesia
1
tl
worcestershire -kastiketta
3
sardellifileetä tai 1 savumuikku
1
tl
omenaviinietikkaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Soseuta lehtikaalicaesarin kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  2. Revi tai leikkaa pesty romaine-salaatti mukavan kokoisiksi suupaloiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiosa ja revi lehdet samankokoisiksi kuin romaine. Yhdistä romainesalaatti ja lehtikaalit. Lisää kastike ja sekoita hyvin.
  3. Leikkaa avokadosta suikaleita ja lisää ne salaattiin. Viimeistele höyläämällä salaatin päälle parmesaania.

(4 annosta lisukkeena, 5 minuuttia)

Kommentit (1)

Sami Jänis
Seuraa 
Liittynyt3.10.2016

Televisiossa eli nauhoitetussa lähetyksessä olisi järkevää tehdä asia/ruoka mielummin moneen kertaan kun näyttää hiiltynyttä leipää mitä ei itsekkään söis?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä18181 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä helppo ja nopea resepti hmmlle :)!

Vain ammattilais tason kokkaajille.Erittäin vaikea mutta vaikean työn arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50
Valmistusaika
13 vuorokautta kokonaisuudessaan
Vaikeustaso
Vaikea

Hmm

Ainekset

2
L
Neste = viina
5
dl
Leivinjauhetta
1
L
Rommi
3
kg
Mansikoita
1
tl
Vehnä jauho
300
G
Kanaa
200
G
Possua

Työvaiheet

Ensiksi juomat sekotetaan isoon kulhoon ja laitetaa lumi-hanken noin 20-min jonka jälkeen aloitetaan paistamaan lihat.Paista lihaoja noin 40-min tai kunnes väri muistuttaa pikimustaa ja tuoksuu hyvin vahvasti palanut. Varo ettei mikään syty palamaan. Sitten kun lihat on paistuneet aletaan pilkkomaan tuoreet tai pakastetut mansikat jotka sitten sekotetaan yhteen lihojen kanssa. Lopuksi lisätään sekaan jauhot. Laita liha-mansikka seos jääkaappiin säilymään .Juomat on 5-pv lumi-hangessa sitten kun juomat ovat valmiita ja seisseet pihalla 5-päivää otetaan esille liha-mansikka seos ja kaikki sekotetaan ämpärissä yhteen jonka jälkeen laitetaan koko seos sängyn alle 8 päiväksi .Kyseistä ämpäriä missä seos on niin täytyy hellästi käsillä silittää sitä joka aamu, päivä ja illoin . Kun yhteensä 13pv on kulunut voit tarjolla hmm:n pieniin kulhoihin ja nauttia siitä hymy huulilla
Vinkki: lisää päälle ripaus suolaa ja kermavaahtoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Aivan mahtava resepti! Eikun kokeilemaan!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulia
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (2)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

Me Naiset on lisännyt 1021 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen munakas saa rakenteensa tofusta ja makua hummuksesta. Älä pihistele paistoöljyssä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munaton munakas

Ainekset

150
g
pehmeää (silken) tofua
2
valkosipulinkynttä
1 rkl + 1 rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
perunajauhoja
(1–2
tl
vettä)
Lisäksi
200
g
valmiita kasvissuikaleita (esim. Apetit Tuorekset), parsakaalinnuppuja ym.
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla kevyesti.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä 1–2 minuuttia. Siirrä tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja aja tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, lisää pieni tilkka vettä. Siirrä sivuun. Lisää ruokalusikallinen öljyä uunin kestävälle valurautapannulle ja lisää kasvissuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes suikaleet ovat kypsiä, mutta vielä rapsakoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä kasvikset sivuun ja pidä lämpimänä.
  5. Lisää loppu öljy ja neljäsosa kasviksista. Levitä munakasmassa tasaisesti päälle. Kypsennä 5 minuuttia ja siirrä vielä uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Lisää loput kasvikset päälle ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Sandra

No nyt menee yli ymmärryksen, että munaton munakas.
Koska saadaan maidoton maito?