Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 295 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Jouni Toivasen metodilla pihvistä tulee pinnalta rapea ja sisältä mehukas ja pehmeä. Pippurikastike tehdään kermasta ja konjakista sillä aikaa, kun pihvit vetäytyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Vaikea

Täydellinen pihvi ja pippurikastike

Ainekset

4
naudanpihviä (á 150g)
merisuolaa myllystä
2
rkl
rypsiöljyä
Pippurikastike
1/2
dl
konjakkia
2
dl
kuohukermaa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Kuivaa lämmenneiden pihvien pinta paperilla ja mausta reilusti suolalla. Laita paistinpannu kuumenemaan täydellä teholla. Kaada rypsiöljy pannuun ja kuumenna se savuavaksi. Jos omistat sisälämpömittarin, työnnä se pihvin sivusta mahdollisimman keskelle.
  2. Paista pihvejä kuumassa pannussa 15 sekuntia. Käännä ja paista 15 sekuntia. Käännä taas ja jatka paistamista käännellen 2–6 minuuttia riippuen pihvin paksuudesta ja haluamastasi kypsyysasteesta. Jos käytät sisälämpömittaria, ota pihvit pois pannulta, kun lämpötila on vajaa 10 astetta alle haluamasi kypsyyden. (Kypsyysasteet: 45 verinen, 50 raaka, 55 medium, 60 medium+ 65 kypsä)
  3. Laita pihvit ritilälle vetäytymään vähintään 5 minuutiksi ja pidä mittari lihassa kiinni. Anna vetäytyä, kunnes mittari näyttää haluamaasi lämpötilaa. Mausta pihvit pippurilla juuri ennen tarjoamista.
  4. Tee nopea kastike pannulle jääneistä paistotähteistä pihvien vetäytyessä. Lisää konjakki pannuun. Raaputa pannun pohjalta kaikki maku irti nesteen joukkoon. Keitä konjakkia kasaan pari minuuttia, kunnes se on melkein haihtunut. Lisää kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Kun paistan kunnon pihvin itselleni, en välttämättä nauti sen kanssa perunoita tai muita lisukkeita. Seuraksi riittää lasillinen täyteläistä, keskitanniinista ja lämmittävää talviviiniä. Oma suosikkini on Hewitson Miss Harry, 13,99 e. (JUOMAVINKKI Jouni Toivanen)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Taltuta syysnälkä yhden vuoan taktiikalla! Omenasiiderissä haudutettu punakaali, tuore rosmariini ja mausteinen raakamakkara ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderissä haudutettu kaali-makkarapaistos

Ainekset

4
punasipulia
2
omenaa
¼
punakaali
4
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
currya
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (280 g)
mausteista raakamakkaraa
Lisäksi
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tlk (33 cl)
kuivaa siideriä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipulit. Lohko myös omenat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna rosmariininlehdet. Laita aineet uunivuokaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  2. Leikkaa makkaroiden pintaan viillot ja paina makkarat kasvisten pinnalle. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee lihaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Kaada siideri liemeen. Lisää liemi makkaravuokaan ja kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
  4. Lusikoi ranskankerma kypsän ruuan pinnalle.

Kommentit (0)